Patothom Pa'tothom  

Teatro del Oprimido sobre maternidad.

 

PROJECTES FINALITZATS / PROYECTOS FINALIZADOS

FORN DE TEATRE PA'TOTHOM

Aquí se encuentra todas las acciones, proyectos, conferencias, participación en jornadas en las que Pa'tothom ha realizado o participado pero que ya sonber parte de su historia.

Se pueden encontrar proyectos enteros así como algún intensivo, participación en jornadas o fiestas. Lo que caracteriza las acciones de esta página es que YA han pasado.

PROYECTOS Y EVENTOS FINALIZADOS DEL 2015 en adelante.

Para buscar una información poner Ctrl + F (Buscar) y pones lo que necesitas consultar ya que es una página muy extensa.

Per cercar un esdeveniment o projecte pots posar Ctrl+F (Cercar) i escrius la paraula que t'interessa ja que és una pàgina molt extensa.

+INFO de PROYECTOS DEL 2014 y antes

Més informació...

 

 

C/ Lluna, 5 baixos Barcelona Tel.+34 934429282--- Mail info@patothom.org
Afegir a Facebook Facebook
 

 

 

 

 

1a Fira d'art, creació i cultura popular comunitària

Organitza ARTIBARRI

Forn de teatre Pa'tothom com a part de la xarxa Artibarri de comunitats creatives pel canvi social, volem visibilitzar les diferents experiències que tenen a veure amb l'art com a eina de transformació social i interconnectar-les. Pensem que cal fomentar aquestes activitats ja que contribueixen a l'enfortiment de la ciutat de Barcelona com una plataforma d'activitats i propostes culturals amb caràcter articulador. Durant aquests tres anys volem dur a terme diferents accions de reflexió, contactes i difusió per programar la 1a Fira d'Art, Creació i Cultura Popular Comunitària de Barcelona. Pretenem enfortir el teixit associatiu, contribuint a millorar la capacitat de la cultura produïda a la ciutat per tal com hem explicat, millorar la seva posició, presència, sostenibilitat i capacitat d'interelació sectorial.

La fira es construirà en 3 fases:

- 2017 fase de concentració d'esforços = Realitzarem una Mostra Artibarri : amb tota una bateria d'activitats que representen les iniciatives de les nostres entitats a diferents territoris de Barcelona en el marc del Festival Artescape 2017. (Etapa finalitzada)

- 2018 fase d'obertura = creació d'una Ruta de portes obertes durant tot l'any: On participarà cada una de les entitats de la Mostra i/o d'altres de la xarxa que treballen a Bcn.

- 2019 fase final = Primera Fira d'Art, creació i cultura comunitària de Barcelona: On les entitats i experiències que tenen a veure amb l'art com a eina de transformació social es donen cita. Es portarà a terme a la tardor.

 

Finançat un 50% per

Logo Ajuntament de Barcelona

 

inici

 

 

 

 

Bat a bat - intercanvi d'experiències artístiques i comunitàries

 

 

 

Logo Forn de teatre Pa'tothom

Logo Teleduca, educació i comunicació

Logo de Colectic

Organitza:

Logo Artibarri

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bat a bat

“De bat a bat” és un projecte basat en la realització de d'intercanvis d'experiències artístiques i comunitàries que enforteixin i visibilitzin les diferents iniciatives comunitàries de quatre entitats (Forn de teatre Pa'tothom, Artixoc, Teleduca i Colectic). Totes elles membres de la xarxa Artibarri.

Aquestes activitats estaran lligades a tres territoris diferents de la ciutat (Hostafrancs, Raval i Sant Andreu).

El projecte dóna la possibilitat de vivenciar i conèixer projectes comunitaris molt diferents entre ells, però amb caire artístic i comunitari, tot incentivant la mobilitat de la població entre barris i fomentant la interconnexió del teixit social i associatiu. Consta d'un conjunt d’ACCIONS D'INTERCANVI que giren al voltant de les disciplines del teatre social, comunitari i de l'oprimit, la música i la creació audiovisual participativa. Aquests es relacionen entre si, promovent la col·laboració entre entitats per fomentar l'aprofitament de recursos, el treball en xarxa i l'impuls de propostes innovadores d'acció comunitària i treball conjunt.

En una segona fase es pretén crear una activitat conjunta i que altres entitats de la xarxa Artibarri es sumin al projecte ampliant aquest mapa d'interconnexions entre els diferents col·lectius, entitats i territoris a diferents capes (o nivells).

 

Colectic SCCL
Teleduca, educació i comunicació
Artixoc
Forn de teatre Pa'tothom

Coordinació i organització - Artibarri


Amb el 50% de suport de:

Logo ICUB - Institut de Cultura de Barcelona

 

Inici

 

 

Teatro del oprimido con mujeres

Jo i els altres...


Projecte per a treballar a l'àmbit educatiu -mitjançant obres de teatre fòrum- temàtiques que preocupin a l'escola com a medi de recolzament educatiu a la feina realitzada per l'Escola Bernat de Boïl, que obre les portes al barri del del Bon Pastor de Barcelona. Abans anomenat "Jo i els altres, una experiència de vida", aquest projecte va encaminat a ser un recurs per a la comunitat educativa del barri.

El projecte està dirigit a treballar els valors necessaris en tota relació personal: la cura, l’autoestima, la tolerància, la confiança, l’acceptació, el compromís, la responsabilitat, l'entorn, el reconeixement, etc. Es treballa essencialment amb famílies per a millorar la comunicació entre aquestes i l'escola.

Amb el suport del Districte de Sant Andreu, Ajuntament de Barcelona.

 

Projecte finançat per:

 

Ajuntament de Barcelona

POTS RECOLZAR AQUEST PROJECTE

 

Inici

 

 

 

Grup de teatre Ampa-ra-noies del Bon Pastor

 

 

Cia. AMPA-ra-noies

Companyia de teatre de dones al Bon Pastor

A partir del gener del 2019 el Forn de teatre Pa'tothom col·labora puntualment amb la Cia. AMPA-ra-noies conformada per a mares del barri del Bon Pastor que tenen coses a dir. I així ho estan fent. Mitjançant les seves representacions han abordat diferentes temàtiques que els hi preocupa com ara la guerra a Síria, el tema de l'associacionisme, la pressió soferta per una mare soltera, el síndrome de alienació paternal i el despertar sexual d'una nena.

El Forn de teatre Pa'tothom duia a terme a terme el projecte "Jo i els altres..." des del 2010 un taller amb mares que provenien de l'AMPA del CEIP Bernat de Boïl i AMPA del CEIP Bon Pastor, i ara ho ha deixat per a pasar a fer un suport puntual.

 

Pots consultar el dossier del grup de teatre AMPA-RA-NOIES.

 

Aquest grup de teatre es conforma com a recurs per a recolzar estaments educatius del barri, ja que en un diàleg constant amb aquests, es pot comptar amb el grup de teatre, tant per a reflectir un problema del barri o ser partícips d'un esdeveniment com ara les festes del barri.

POTS RECOLZAR AQUEST PROJECTE

S'ha de deixat de col·laborar en aquest projecte al 2019.

Inici

 

 

Cia AMPA-RA-NOIES. Assetjament escolar

 

Això sempre ha passat

Teatre fòrum en contra l'assetjament escolar

Sota frases com “Els nens són molt cruels” o “Són coses de nens”, moltes vegades els adults no són conscients que hi ha molt de patiment tant per part dels agressors com dels agredits. Podem afavorir la convivència tot parlant amb ells de les relacions amb els seus companys.

També podem analitzar què es pot fer per a prevenir i treballar contra aquest fenomen amb els nostres fills tot evitant que passin coses que generen tant de patiment.

Sinopsi: La Júlia i la Claudia han estat suspeses de classe i els pares reaccionen de diferents maneres davant del conflicte que hi ha.

Dirigida per: Jordi Forcadas

Interpretada per: Maria Antich, Loli Valero Angelina Comas, Xesca mIllán, Rocío Valero i Montse Forcadas

Lloc Escola del Bon Pastor

Data: 29 de gener 2019

Hora: 15h

 

 

 

Inici

 

 

 

 

 

Teatre contra el racismo estructural

 

Mustafà és al replà

Obra de teatre fòrum contra el racisme subtil, els prejudicis i els estereotips dins de les accions que ofereix l'entitat (com a part de la Xarxa Antirumors). Aquesta representació es farà per a voluntaris de Càritas a Barcelona.

Sinopsi

En una comunitat de veïns ens trobem amb un problema que afecta a tots. Malgrat una convivència normal davant certs interessos sorgeixen conflictes on aniran aflorant actituds carregades de prejudicis i estereotips respecte a l'altre. Això crea una barrera comunicativa i una distància que fa impossible trobar una solució conjunta.

Dirigida per: Jordi Forcadas

Interpretada per:

Judit Saula, Luz Marina Gil, Alí Hamidou, Lluís Cases i Eduard Benito

 

Lloc: Institut Icària

A porta tancada per l'alumnat de l'escola

Dia: 21 de desembre de 2018
Hora: 9h

 

Amb el suport de:

Inici

 

 

 

 

 

Teatre_contra_discriminació_dona_al_mon_laboral

 

 

 

 

 

Què, te'n surts?

Peça teatral que parla de la discriminació de la dona al món laboral, del sostre de vidre.

La Marifé treballa a una institució no gaire gran. Nota mal ambient però no sap molt bé el que passa. Al voler dur a terme un projecte, se n’adona d’alguns problemes amb els seus companys.

Dirigida per: Jordi Forcadas

Agraïments: Adriana Fontàs i Montse Forcadas

Interpretada per: Pilar Romano, Txell Ané, Kharlos Villanueva, Eduard Benito, Júlia Ibarz i Alejandra Estrada Jocker: Montse Forcadas

Dirigida per: Jordi Forcadas

Data: 30 de novembre 2018

Lloc: Carrer Vilamar 21 de Calafell

Es realitzaran 3 funcions: 9.30h, 12h i 15h.

Amb el suport de l’Ajuntament de Calafell

 

 

Inici

 

 

 

 

Creación teatral colectiva contra los narcopisos en el Raval

 

 

 

Creació teatral col·lectiva

 

Veïns i veïnes del Raval s'uneixen perquè junts oferim una visió del que tenen a dir la gent sobre l'ocupació de pisos per a la venda i distribució de drogues i d'altres problemes amb l'habitatge al barri.

 

Serà un procés que es durà a terme els dimecres de 19 h a 21 h

Pot participar tothom i no han de ser artistes, sols ha de voler dir la seva.

Es tractarà de què càpiguen totes les opinions i les posem sobre l'escenari perquè es pugui donar a conèixer els matisos de la complexitat al barri.

Participa!

Data de començament: dimecres 5 de setembre 2018

 

Lloc: Carrer de la Lluna 5

 

 

 

Inici

 

 

 

 

Cicle de Cinema dels Drets dels Infants

 

Bat a bat - Pa'tothom treballa en xarxa

Artixoc, Colectic i Teleduca

 

Forn de teatre Pa'tothom realitzarà una formació de Teatre de l'Oprimit per a un dels grups de joves amb els que treballa Artixoc al INS Joan Coromines de Sants. Serà 7 de novembre a porta tancada, exclusiva pel grup amb l'objectiu d'enriquir els coneixements que adquireixen amb una altre manera de treballar l'art comunitari.

També organitza dins de Raval(s) una acció conjunta amb Colectic el 9 de novembre a les 17h que hi haurà performances i rap.

Per un altra banda, un grup del Forn de teatre Pa'tothom ha estat convidat a participar en "Cicle de Cinema dels Drets dels Infants" organitzat per Teleduca, dins del marc del projecte de Bat a bat (d'Artibarri).

 

Barcelona convivim en la diversitat

Els drets dels infants apel·len a respectar els trets diferencials dels nens i les nenes en totes i cada una de les diversitats. Posen en valor la necessitat d’una coexistència harmònica entre totes les persones i comunitats, molt especialment dels infants. Assenyalen com la cura i el respecte de la diferència fan millorar la convivència i construeixen una societat més rica, plural i humana.

Des d’aquesta perspectiva, en el Cicle de Cinema dels Drets dels Infants vol motivar el debat i la reflexió sobre la diversitat i el dret a la diferència. La idea és apuntar conjuntament quins elements ens ajuden a fer de Barcelona una ciutat oberta a la convivència i al respecte de les diversitats.

Pel·lícula: Tomboy

Cinemes Girona el 20 de novembre a les 17,30h

 

Bat a bat - intercanvi d'experiències artístiques i comunitàries

 

Amb el 50% de suport de:

Logo ICUB - Institut de Cultura de Barcelona

 

 

Inici

 

 

 

 

 

 

Raval(s) Festival de Cultura del Raval

 

 

Raval(s) 2018

Un any més el Forn de tatre Pa'tothom participarà a la festa de cultura del Raval amb "Mustafà és al replà".

 

Sota el lema “Les diferents formes que adopta el racisme”, el Festival de Cultura Raval(s) celebrarà la seva 16a edició entre el 8 i l’11 de novembre.

El Festival, que s’ha consolidat com una de les principals manifestacions culturals del barri, centrarà la seva programació en el racisme quotidià i estructural, alhora que es difondran les bones pràctiques existents al barri per combatre’l, amb l’objectiu de sensibilitzar a la ciutadania, visibilitzar la problemàtica, generar espais d’autoconeixement entre el veïnatge i realitzar accions de denúncia des d’un vessant artístic i comunitari.

La programació inclourà, entre d’altres, tallers sobre racisme per a les entitats participants del Festival, l’exploració del racisme quotidià a través del teatre i creacions col·lectives, una "Biblioteca vivent" amb persones que ens explicaran la seva experiència, la "Festa del Diwali 2018", xerrades i debats sobre racisme, l’intercanvi de sapiències entre col·lectius amb receptes d’infusions entorn a medicines naturals, activitats relacionades amb la llengua àrab i la cuina, concerts de diversos estils musicals, activitats familiars, danses i exhibicions de cultura popular, concerts de les corals del barri i de les escoles.

Paral·lelament, a la Rambla del Raval, a l’Espai Kn60Lab se celebrarà una jornada reivindicativa que combinarà un tasteig de teatre-fòrum sobre la gentrificació i la problemàtica dels narcopisos al Raval i una Jam musical a càrrec de La Llama i oberta al públic.

(+INFO)

 

Inici

 

 

 

 

 

 

 

Teatro del Oprimido en Fuerteventura

Mogollón intercultural.

En el 2003 nace, de la mano de Raíz del Pueblo, el Mogollón Intercultural. Una actividad creada, organizada y ejecutada de forma participada entre la propia asociación, otras entidades y colectivos sociales, personas a título individual y la administración pública, dando protagonismo a la población de Fuerteventura, con capacidad decisoria de las actividades a llevar a cabo. El fin del Mogollón Intercultural es facilitar la creación de una ciudadanía única y diversa.

Este proceso de construcción de una sociedad Diversa, Solidaria y Respetuosa con los Derechos de las Personas fue en su momento la apuesta más fuerte por parte de cualquier administración y entidad que trabajaba en pos de una comunidad intercultural. Durante estos dieciséis años de vida, el Mogollón ha pasado por distintas etapas.

La crisis económica provocó una inestabilidad en la población extranjera asentada en Fuerteventura y en las asociaciones de este sector de la población, así como mermó la capacidad económica para hacer frente al proyecto, hechos que incidieron en el desarrollo del proyecto tal y como lo vinera haciendo hasta el momento. No por ello el Mogollón ha dejado de estar presente año a año, buscando el encuentro dentro de una tendencia al análisis, formación y de reflexión o informando y asesorando a la población migrante, surgiendo la oficina del SAAIM, siendo con la Cruz Roja Fuerteventura los únicos referentes de atención y apoyo administrativo a este sector de la población con dificultades administrativas derivadas de la migración.

El 2018 se celebra la dieciséis edición del Mogollón Intercultural, que busca recuperar el protagonismo de entidades, colectivos, grupos organizados y ciudadanas y ciudadanos. Una tarea que requiere de la implicación de la población de Fuerteventura.

Con el apoyo del Cabildo de Fuerteventura.

(+INFO)

 

 

Inici

 

 

 

Cia joves de Pa'tothom

 

 

Cia. Joves de Pa'tothom

Per un any més, la Cia de Joves Pa'tothom han estat convidats a representar el país al Festival Rencontres du Jeune Théâtre Européen que es realitza anualment a Grenoble, França (del 29 juny al 8 juliol 2018).

Sense remitent

Obra de teatre de creació col·lectiva

Sinopsi

D'on em dius que ets? no et reconec encara que t'he vist passar. Habites estacions i places de pobles poc poblats. Portes anys passant-te i gens canvia. A més sembla que t'amagues, Què vols que pensem? Crec que hauries d'estar més agraït, estàs com casa teva, o no? De què et queixes? Va, no t'enfadis, no ho facis malbé. Has vingut per treball, doncs treballa i tira endavant. Això és l'única cosa important. Passa de detalls. Sigues comprensiu. Seu a casa.

Dirigida per: Jordi Forcadas

Assistent: Elena Catalan

Interpretada per - 2 repartiments: Eva, Júlia, Yonah, Ayaná, Amanda, Amy, Elena, Marc, Yeray, Houssain, Mouad, Nano, Franz, Jonay, Anna, Sílvia, Àsia, Marina, Carlos Alexander, Danny. Nerea i Alejandro (uns viatjaran a França)

Amb el suport de SOS Racisme i l'Ajuntament de Barcelona (Ciutat Vella)

De cara a consolidació de l'obra per a la participació al festival, es realitzaran 5 funcions.

24 de maig a les 20h – RAvalesteatre a CC Drassanes (mirar info)
1 juny a les 18h – DistrictArt (mirar info)
9 juny a les 16h - 2a Fira de sobirania alimentaria i l'economia solidària (mirar info)
9 juny a les 19h - L'aparença no és motiu a la Rambla del Raval (mirar info)
25 juny a les 20h - Pa'tothom
26 juny 20h - Pa'tothom amb el treball de final del curs de Veu a les 19,30h
Del 29 de junio al 8 de julio - 30es Rencontres du Jeune Théâtre Européen

 

Pa'tothom rep el suport del Districte de Ciutat Vella i SOS Racisme

Logo Ajuntament de Barcelona

Inici

 

 

Aflorant Alternatives

Fira de Sobirania alimentaria i economia solidària

 

Obra de teatre: Sense remitent

A càrrec de la Cia. Joves de Pa'tothom

Sinopsi

D'on em dius que ets? no et reconec encara que t'he vist passar. Habites estacions i places de pobles poc poblats. Portes anys passant-te i gens canvia. A més sembla que t'amagues, Què vols que pensem? Crec que hauries d'estar més agraït, estàs com casa teva, o no? De què et queixes? Va, no t'enfadis, no ho facis malbé. Has vingut per treball, doncs treballa i tira endavant. Això és l'única cosa important. Passa de detalls. Sigues comprensiu. Seu a casa.

Dirigida per: Jordi Forcadas

Assistent: Elena Catalan

Interpretada per: Eva, Júlia, Yonah, Ayaná, Elena, Amanda, Amy, Marc, Yeray, Houssain, Mouad.

Data: 9 de juny a les 16h
Lloc: Carrer de Teodor Llorente, 20 (Casal de Joves Girapells)

Amb el suport de SOS Racisme i l'Ajuntament de Barcelona (Ciutat Vella)

Organitza: Apassos

 

Amb el suport del Districte de Ciutat Vella i SOS Racisme

Logo Ajuntament de Barcelona

 

Inici

 

 

 

Teatro contra los poderes financierso

 

El Pla Il·lusió - Què hi pinta la banca a les escoles?

Obra de teatre per a una educació d'economia crítica

A càrrec de: Forn de teatre Pa'tothom

Peça teatral que convida a plantejar-nos quin ha estat el paper de la banca tradicional en la crisi econòmica recent i si és l'actor idoni per formar als joves en educació financera a les escoles de Catalunya, amb debat posterior.

Aquesta obra forma part del projecte de Teatre per a una economia solidària de Pa'tothom i està dins de les accions de la Plataforma per una educació en economia crítica (PLEEC),

Interpretada per: Adriana Fontàs, Carol Porta, Laura González, Luz Marina Gil, Lluís Cases, Eduard Benito, José Cástor i Franz Fernández.

Dirigida per: Jordi Forcadas

El Forn de teatre Pa'tothom hi col·labora amb l'obra de teatre Pla Il·lusió que explica l'EFEC. Dins del marc del projecte Teatre per a una economia solidària

 

Data: 20 de juny de 2018
Hora: 20 h
Lloc: Forn de teatre Pa'tothom - Barcelona

Organitza: Plataforma per una educació en economia crítica (PLEEC),

 

Amb el suport de l'Àrea Economia Social i Solidària de:

Logo Ajuntament de Barcelona

 

Inici

 

 

30es Rencontres du Jeune Théâtre Européen

Foto: CREARC (Francia) - Cia. Joves de Pa'tothom

 

30es Rencontres du Jeune Théâtre Européen/
30º Encuentro de Joven Teatro Europeo

 

L'any 2018 se celebra al edición número 30 de los Encuentros de Joven Teatro Europeo que organiza el CREARC en Grenoble, Francia. En estos años han visto pasar miles de jóvenes actores que viene de toto Europa, aunque también de Rusia, Medio Oriente, Magreb, África, Asia y América del Norte.

El Forn de teatre Pa'tothom tiene el placer de disfrutar un año más de este certamen que este año está dedicado a FAUSTO de Goethe. Estarán presentes 15 compañías de 11 países diferentes.

 

La representación de la Cia. Joves de Pa'tothom será "Sense remitent"

 

Mirar programación

 

Del 29 de junio al 8 de julio 2018

 

 

 

Inici

 

WIM 2018 - What Is Music - Burgos

WIM 2018 - What Is Music

WIM es el acrónimo de What Is Music, un encuentro internacional de música y artes que se celebra en la ciudad medieval de Frías, Burgos durante 10 días de verano.

Más de 250 músicos, actrices, artistas de circo, y profesionales de la danza de toda Europa conviven durante 10 días realizando cursos y talleres de diferentes temáticas, actuando, tocando e improvisando en jam sessions y disfrutando de actuaciones todos los días.

La Asociación burgalesa Movimiento por la Cultura Libre organiza este encuentro, que tiene como pilares básicos el desarrollo cultural de calidad, la inclusión social, el aprendizaje colectivo y la interculturalidad.

El festival WIM contempla UNA FILOSOFÍA que tiene 3 dimenciones: Inclusión social, dimensión educativa y interculturalidad

Entre otras muchas actividades se contará con un Taller de Teatro del Oprimido a cargo de Jordi Forcadas.

Mirar el programa

Lugar: Ciudad Medieval de Frías (Burgos) Un paraíso!!
Fechas: Del 20 al 29 de julio de 2018

 

Organiza: Movimiento por la Cultura Libre


Inici

 

 

 

 

 

SOS Racisme - Pareu de parar-me

 

Cia joves de Pa'tothom

 

 

Teatre fòrum - L'aparença no és motiu

Creus que la policia t’ha parat pel teu color de pell? Ets jove i ja t’han parat més d’una vegada mentre que a la majoria dels teus amics blancs no els han parat mai? No estàs sol/a. Cada vegada som més les persones que volem acabar amb aquesta mostra tan bàsica i quotidiana de racisme institucional. Mirar més

En el marc de la campanya Pareu de Parar-me

Obra de teatre: Sense remitent

A càrrec de la Cia. Joves de Pa'tothom

Sinopsi

D'on em dius que ets? no et reconec encara que t'he vist passar. Habites estacions i places de pobles poc poblats. Portes anys passant-te i gens canvia. A més sembla que t'amagues, Què vols que pensem? Crec que hauries d'estar més agraït, estàs com casa teva, o no? De què et queixes? Va, no t'enfadis, no ho facis malbé. Has vingut per treball, doncs treballa i tira endavant. Això és l'única cosa important. Passa de detalls. Sigues comprensiu. Seu a casa.

Dirigida per: Jordi Forcadas

Assistent: Elena Catalan

Interpretada per: Eva, Júlia, Yonah, Ayaná, Elena, Amanda, Amy, Marc, Yeray, Houssain, Mouad.

Data: 9 de juny a les 19h
Lloc: Rambla del Raval

Organitza: SOS Racisme

Amb el suport de SOS Racisme i l'Ajuntament de Barcelona (Ciutat Vella)

 

Logo Ajuntament de Barcelona

Inici

 

Festival Jove DistrictArt a Sant Marti

 

I Festival de Teatre Jove DistrictArt

 

El Forn de teatre Pa'tothom participarà amb el seu grup de teatre jove en el I Festival de Teatre Jove DistrictArt, organitzat per Serveis Socials de Sant Martí - Verneda amb la col·laboració de l'Auditori de Sant Martí i Serveis Socials del Poblenou, i que es portarà a terme a l'Auditori de Sant Martí.

L'obra de teatre que presentarà la Cia Jove de Pa'tothom és "Sense remintent".

Dia: Divendres, 1 juny a les 18h

DistrictArt va dirigit a tots els i les joves del districte de Sant Martí que durant el 2017-2018 han fet un curs de teatre i tenen preparada una peça teatral per resentar al festival. En aquesta primera edició també s’ha convidat dues entitats del barri del Raval per tal que mostrin la seva obra.

D'altra banda, a DistrictArt també hi poden assistir tots els joves que tinguin curiositat pel teatre i que vulguin ser espectadors de les activitats que s'estan fent al seu districte.

DistrictArt té la pretensió de ser un punt de trobada on els joves d'un mateix districte puguin conèixer-se i intercanviar les seves vivències envers el teatre. Al mateix temps, vol ser un espai per impulsar la pràctica teatral com a eina excepcional per al treball amb joves.

Esperem que gaudiu d’aquest cap de setmana!

Mireu programació

Dates: 1 i 2 de juny de 2018
Lloc: Auditori de Sant Martí

Amb la col·laboració de Nexes, Art&Coop, Forn de teatre Pa'tothom i l'Ajuntament de Barcelona.

Pa'tothom rep el suport del Districte de Ciutat Vella i SOS Racisme

Logo Ajuntament de Barcelona

Inici

 

 

Teatro contra los poderes financierso

 

El Pla Il·lusió

Obra de teatre per a una educació d'economia crítica

A càrrec de: Forn de teatre Pa'tothom

Peça teatral que convida a plantejar-nos quin ha estat el paper de la banca tradicional en la crisi econòmica recent i si és l'actor idoni per formar als joves en educació financera a les escoles de Catalunya, amb debat posterior.

Aquesta obra forma part del projecte de Teatre per a una economia solidària de Pa'tothom i està dins de les accions de la Plataforma per una educació en economia crítica (PLEEC),

Interpretada per: Adriana Fontàs, Carol Porta, Laura González, Luz Marina Gil, Lluís Cases, Eduard Benito, José Cástor i Franz Fernández.

Dirigida per: Jordi Forcadas

El Forn de teatre Pa'tothom hi col·labora amb l'obra de teatre Pla Il·lusió que explica l'EFEC. Dins del marc del projecte Teatre per a una economia solidària

 

Data: 12 de juny de 2018
Hora: 16,30 h
Lloc: Escola la Taxonera - Carrer Farnés, 60-72 08032 Barcelona

Organitza: Escola d'adults del Carmel.

 

Amb el suport de l'Àrea Economia Social i Solidària de:

Logo Ajuntament de Barcelona

 

Inici

 

 

Teatro contra los poderes financierso

 

El Pla Il·lusió per la FaPaC

Obra de teatre per a una educació d'economia crítica

A càrrec de: Forn de teatre Pa'tothom

Peça teatral que convida a plantejar-nos quin ha estat el paper de la banca tradicional en la crisi econòmica recent i si és l'actor idoni per formar als joves en educació financera a les escoles de Catalunya, amb debat posterior.

Aquesta obra forma part del projecte de Teatre per a una economia solidària de Pa'tothom i està dins de les accions de la Plataforma per una educació en economia crítica (PLEEC), de la que forma part la FaPaC.

Interpretada per: Adriana Fontàs, Carol Porta, Laura González, Luz Marina Gil, Lluís Cases, Eduard Benito, José Cástor i Franz Fernández.

Dirigida per: Jordi Forcadas

El Forn de teatre Pa'tothom hi col·labora amb l'obra de teatre Pla Il·lusió que explica l'EFEC. Dins del marc del projecte Teatre per a una economia solidària

Premis FaPaC 2018: Reconeixem els projectes de les AMPA

Data: 19 de maig 2018
Hora: 16 h
Lloc: Bon Maison - Carrer Sant Pere més baix.

Organitza

 

Amb el suport de l'Àrea Economia Social i Solidària de:

Logo Ajuntament de Barcelona

Agraïments a la Fundació Tot Raval

Inici

 

 

Teatro contra los poderes financierso

 

El Pla Il·lusió al INS Milà i Fontanals

Obra de teatre per a una educació d'economia crítica

A càrrec de: Forn de teatre Pa'tothom

 

Peça teatral que convida a plantejar-nos quin ha estat el paper de la banca tradicional en la crisi econòmica recent i si és l'actor idoni per formar als joves en educació financera a les escoles de Catalunya, amb debat posterior.

Aquesta obra forma part del projecte de Teatre per a una economia solidària de Pa'tothom i està dins de les accions de la Plataforma per una educació en economia crítica (PLEEC),

Interpretada per: Adriana Fontàs, Carol Porta, Laura González, Luz Marina Gil, Lluís Cases, Eduard Benito, José Cástor i Franz Fernández.

Dirigida per: Jordi Forcadas

El Forn de teatre Pa'tothom hi col·labora amb l'obra de teatre Pla Il·lusió que explica l'EFEC. Dins del marc del projecte Teatre per a una economia solidària

 

Data: 11 de maig 2018
Hora: 9 h
Lloc: INS Milà i Fontanals (a porta tancada pels alumnes del centre)

 

Amb el suport de l'Àrea Economia Social i Solidària de:

Logo Ajuntament de Barcelona

Inici

 

 

 

 

 

elravalésteatre - participació de la Cia. Joves de Pa'tothom

Sense remitent

A càrrec de la Cia de Joves Pa'tothom

Obra de teatre de creació col·lectiva

Sinopsi

D'on em dius que ets? no et reconec encara que t'he vist passar. Habites estacions i places de pobles poc poblats. Portes anys passant-te i gens canvia. A més sembla que t'amagues, Què vols que pensem? Crec que hauries d'estar més agraït, estàs com casa teva, o no? De què et queixes? Va, no t'enfadis, no ho facis malbé. Has vingut per treball, doncs treballa i tira endavant. Això és l'única cosa important. Passa de detalls. Sigues comprensiu. Seu a casa.

Dirigida per: Jordi Forcadas

Assistent: Elena Catalan

Interpretada per: Eva, Júlia, Yonah, Ayaná, Amanda, Amy, Marc, Yeray, Houssain, Mouad.

Amb el suport de SOS Racisme i l'Ajuntament de Barcelona (Ciutat Vella)

Data: dijous 24 de maig a les 20h
Lloc: Centre Cívic Drassanes - Carrer Nou de la Rambla 43 (08001) Raval.

elravalésteatre

Mostra de teatre organitzada pel Centre Cívic Drassanes durant el mes de maig i juny. Del 28 d'abril al 2 de juny. Tots els dimecres, dijous i divendres a les 21h podeu gaudir del teatre al centre cívic! I com a novetat, els dissabtes hi hauran espectacles familiars! Entrada gratuïta a tots els espectacles, mitja hora abans de l’inici de la funció es repartiran les entrades a la recepció del centre.

Consulteu la programació en PDF

 

Pa'tothom rep el suport del Districte de Ciutat Vella i SOS Racisme

Logo Ajuntament de Barcelona

 

Inici

 

 

 

 

Xarxa Groga contra EFEC

 

Què pinta la banca a les escoles?

 

Acte sobre l'EFEC (Educació financera a les escoles de Catalunya) i alternatives pedagògiques.

L'objectiu és que els i les assistents (mares, pares, estudiants, professorat, ciutadania) obtinguin informació i els arguments necessaris perquè després, des dels respectius àmbits d’actuació, demanin a les diferents autoritats i instàncies educatives que abandonin el programa EFEC i dissenyin una educació en economia que aparegui adequadament en el currículum escolar oficial, inclogui també visions crítiques amb el model econòmic actual i no sigui impartida per persones externes als centres o vinculades als poders financers, sinó per docents centrats en el desenvolupament de la maduresa crítica de l’alumnat i, per tant, en la millora social.

Organitza: Xarxa Groga de l’Hospitalet, PLEEC ( Plataforma per una educació en economia crítica, Marea de pensionistes i altres.

El Forn de teatre Pa'tothom hi col·labora amb l'obra de teatre Pla Il·lusió que explica l'EFEC. Dins del marc del projecte Teatre per a una economia solidària

 

Data: 4 de maig 2018
Hora: 17,30h
Lloc: Auditori Barradas (Rambla Just Oliveres, 56 - Hospitalet de Llobregat)

Més informació

 

Inici

 

 

Teatro contra los poderes financierso

 

El Pla Il·lusió al INS Verdaguer

Obra de teatre per a una educació d'economia crítica

A càrrec de: Forn de teatre Pa'tothom

Peça teatral que convida a plantejar-nos quin ha estat el paper de la banca tradicional en la crisi econòmica recent i si és l'actor idoni per formar als joves en educació financera a les escoles de Catalunya, amb debat posterior.

Aquesta obra forma part del projecte de Teatre per a una economia solidària de Pa'tothom i està dins de les accions de la Plataforma per una educació en economia crítica (PLEEC),

Interpretada per: Adriana Fontàs, Carol Porta, Laura González, Luz Marina Gil, Lluís Cases, Eduard Benito, José Cástor i Franz Fernández.

Dirigida per: Jordi Forcadas

El Forn de teatre Pa'tothom hi col·labora amb l'obra de teatre Pla Il·lusió que explica l'EFEC. Dins del marc del projecte Teatre per a una economia solidària

 

Data: 4 de maig 2018
Hora: 12,45 h
Lloc: INS Verdaguer (a porta tancada pels alumnes del centre)

 

 

Amb el suport de l'Àrea Economia Social i Solidària de:

Logo Ajuntament de Barcelona

Agraïments a la Fundació Tot Raval

Inici

 

 

 

 

 

 

Teatro sobre maternidad. Forn de teatre Pa'tothom

 

 

Madre hay más de una

A cargo de la Cia. AMPA-RA-NOIES

Obra de teatro que explora las diversas maternidades desde distintos puntos de vista. ¿Qué supone ser madre en el S. XXI?

El grupo AMPA-RA-NOIES, con más de ocho años de experiencia, ha empleado medio año en entrevistar a distintas madres y padres y sus experiencias en la maternidad: la comunicación, la alimentación, el cuidado...

Una obra a la vez divertida y dramática que refleja el arco iris de experiencias de las madres y padres de todo el mundo.

Interpretada por: Maria Antich, Angelina Comas, Xesca Millà, Loli Valero, Rocío Valero y Nelson Nayach.

Dirigida por: Raúl Quirós y Alba Millaruelo.

Dia: 7 de maig a les 17,30 h

Lloc: Centre Cívic Bon Pastor.

Entrada lliure

Amb el suport del districte de Sant Andreu.

Logo Ajuntament de Barcelona

 

 

Inici

 

 

Teatre contra els poders financers

 

 

El Pla Il·lusió

Obra de teatre per a una educació d'economia crítica

A càrrec de: Forn de teatre Pa'tothom

Peça teatral que convida a plantejar-nos quin ha estat el paper de la banca tradicional en la crisi econòmica recent i si és l'actor idoni per formar als joves en educació financera a les escoles de Catalunya, amb debat posterior.

Aquesta obra forma part del projecte de Teatre per a una economia solidària de Pa'tothom i està dins de les accions de la Plataforma per una educació en economia crítica (PLEEC),

Interpretada per: Adriana Fontàs, Carol Porta, Laura González, Luz Marina Gil, Lluís Cases, Eduard Benito, José Cástor i Franz Fernández.


Dirigida per: Jordi Forcadas

Data: 25 d'abril 2018
Hora: 20 h
Lloc: Ateneu del Raval - Carrer de la Reina Amalia, 3 - Barcelona

 

Organitza: Fundació Tot Raval

Amb la col·laboració de Ateneu del Raval.

 

Amb el suport de l'Àrea Economia Social i Solidària de:

Logo Ajuntament de Barcelona

 

 

Inici

 

teatre sobre problema dels lloguers a Barcelona

On viurem?

Obra de teatre fòrum sobre la situació de l'habitatge i lloguer a Barcelona.

Sinopsi

La situació d'inestabilitat d'unes llogateres a Barcelona davant d'un mercat voraç d'especulació i del classisme, les porta a preguntar-se si han d'enfrontar la situació o marxar a viure fora.

Obra de teatre de final de curs 2017-18 dels alumnes de Teatre de intervenció Social.

Dirigida per: Jordi Forcadas

Interpretada per: Alba Millaruelo, Pilar Jiménez, Nerea Toral, Elena Catalan, Ana Lladó i Marçal Peguera.

 

Dia: 14 de maig 2018
Hora: 20 h
Lloc: Forn de teatre Pa'tothom

Agraïments al Sindicat de Llogaters i a Càritas per l'assessoria sobre l'estat de l'habitatge pel muntage i la realització de l'obra.

 

Inici

 

 

 

 

 

Festival de teatro Toma Teatro, Madrid

 

TOMA Teatro

Festival de Teatro de l@s Oprimid@s de Madrid

Del 22 al 27 de mayo, el barrio de Lavapiés se convertirá, por tercer año consecutivo, en el escenario del Festival de Teatro de l@s Oprimid@s de Madrid, TOMA Teatro.

Volvemos a los orígenes con un Encuentro intenso y rico en actividades. Serán 6 días de talleres, muestras y representaciones, de la mano de compañías que ya nos han apoyado anteriormente como Theater for Inclusion, Tr3Social, La Rueda Teatro Social, Bajando al Sur, Salamandra Teatro Social y otras que participan por primera vez como La Xixa Teatre, NUS Coop, Forn de teatre Pa'tothom y Arte-San@s del Grupo Amás Escena.

Todo ello tendrá lugar durante el mes de mayo, como siempre, en espacios públicos y salas del barrio de Lavapiés, desde donde seguiremos generando canales y sinergias para la expresión y transformación social a través del arte. Este año, estaremos en espacios como La Puerta Estrecha, Espacio en Blanco, Teatro del Barrio, La Corrala de la Danza de Madrid, Centro Cultural Puerta de Toledo, Centro Sociocultural Lavapiés y Fundación 26 de Diciembre.

 

Fechas del 22 al 27 de mayo de 2018

MIrar programa

 

Inici

 

 

 

 

 

El Sopar Raul Quiros en Teatro de Barrio Madrid.

El Sopar

El Sopar es una obra paródica que trata sobre los tejemanejes de políticos y banqueros en España y Cataluña de la última década, en especial en la industria inmobiliaria, así como la impunidad que ejercen y el desprecio absoluto a aquellos afectados por sus acciones. Aunque Camps, Fabra y Adelson son personajes reales, la obra no es un documental acerca de sus vidas o actos.

Dramaturgia y dirección: Raúl Quirós Molina

Interpretación: Carlos Briones (CAMPS), Eduard Benito (FABRA), Josep Antoni Lej (CAMARERO)

Lugar: Teatro de Barrio, Madrid.
Fecha: 26 al 29 de abril 2018

Producción: Los Sueños de Fausto S. L.

Agradecimientos: Forn de teatre Pa’tothom

 

Mirar más información en Teatro de Barrio

 

Inici

 

 

 

Educación economica transformadora. Finanzas éticas

 

 

Aquesta obra forma part del projecte de Teatre contra els poders financers de Pa'tothom i està dins del marc d'acció de la Plataforma per una educació en economia crítica (PLEEC),

Per una educació econòmica transformadora,
impulsem les finances ètiques a l’aula

Jornades estatals amb un excel·lent programa que es durà a terme el 20 i 21 d'abril a l'Associació de Mestres Rosa Sensat.

El Forn de teatre Pa'tothom hi participarà amb l'obra de teatre "Pla Il·lusió" que parla de la ingerència de la banca a l'educació i explora noves vies per a lluitar contra opressions que no tenen cara però que existeixen. Com hem de lluitar? Quines són les línies d'acció?

Han passat gairebé 10 anys de l’esclat de la crisi financera, i creiem que és un bon moment per reflexionar sobre què n’hem aprés, i què ha canviat – si és que ho ha fet – en la manera d’ensenyar i d’aprendre l’economia. Us volem doncs convidar al debat sobre quin és el model d’educació econòmica actual, amb el qual obrirem aquestes jornades estatals. A més, des de fa uns anys han emergit diverses experiències, propostes i recursos educatius que ens demostren que no només és possible una altra economia (justa, social i solidària), sinó que també ho és ensenyar-la. Aquesta trobada estatal vol connectar, visibilitzar i reforçar altres maneres d’ensenyar l’economia als i les joves, que esperem que siguin del vostre interès.

Mireu el programa i inscriviu-vos.

Organitza: FETS i FIARE

Data: 20 d'abril 2018
Hora: 19,20 h
Lloc: Associació de Mestres Rosa Sensat. - Av. Drassanes 3, 08001 Barcelona

 

Amb el suport de l'Àrea Economia Social i Solidària de:

Logo Ajuntament de Barcelona

 

 

Inici

 

 

 

Teatro jovenes Pa'tothom

 

 

 

Pa'tothom a Instituts

Dur a terme formacions de teatre d'intervenció social amb l'objectius d'esdevenir un espai de reflexió i empoderament dels alumnes que estan treballant el Modul de integració Social.

Hi haurà 2 formacions a càrrec de Forn de teatre Pa'tothom

Realitzar formació per a Teatre de l'Oprimit per a CICLE FORMATIU DE GRAU SUPERIOR D'INTEGRACIÓ SOCIAL de l'Institut LA BASTIDA. 2 grups. Santa Coloma de Gramenet.
Data de començament: 19 de febrer al 19 de març 2018

Realitzar Teatre de l'Oprimit amb 1 grup del CICLE SUPERIOR DE INTEGRACIÓ SOCIAL del CES JOAN MARAGALL de Badalona.
Data abril 2018

 

Inici

 

 

 

 

 

 

Teatre per a debatre en context educatiu. Forn de teatre Pa'tothom

 

 

Eduquem en Família Diputació BCN

OBRES DE TEATRE x DEBATRE per a FAMÍLIES

Realització d'obres de teatre debat dins del programa "Eduquem en família" de la Diputació de Barcelona, que són activitats de suport a la funció educativa de les famílies. Pa'tothom realitza teatre i debat entorn a l'assetjament escolar per a mares i pares d'arreu de Catalunya.

Les famílies poden tenir una actitud activa davant de l'assetjament encara que aquest passa a l'entorn escolar. Com detectar-lo? Com ajudar als infants que es troben dins d’aquesta dinàmica? S'analitzen situacions en que es poden trobar les famílies i que donaran peu a establir una recerca de solucions amb el públic per aquests problemes.

 

25-gener-18 a les 19h - "Són coses de nens" a Òdena.

30-gener-2018 a les 18h - "Són coses de nens" a Cervelló.

20-febrer-2018 a les18h -"Són coses de nens" a Vilanova del Vallès.

22-febrer-2018 a les 17,30h - "Són coses de nens" a Vilanova i la Geltrú.

7-març-2018 a les 17h - "Són coses de nens" a Cornellà.

12-març-2018 a les 18h - "Són coses de nens" a Campins.

15-març-2018 a les 18h - "Són coses de nens" a Matadepera.

7-abril-2018 a les 10h - "Són coses de nens" a Calella.

11-abril-2018 a les 18,30h - "Són coses de nens" a Alpens.

12-abril-2018 a les 15h "Són coses de nens" a Sant Esteve de Sesrovires.

13-abril-2018 a les 18h "Són coses de nens" a Sant Cebrià de Villalta.

.

Si vols assistir telefona'ns!! T'informarem de l'adreça exacta.

Entrada lliure.

Projecte finançat en un 80% per la Diputació de Barcelona - Àrea d'Educació.

Logo Diputació de Barcelona

 

Inici

 

 

Sant Jordi al Raval 2018

 

15A EDICIÓ DE SANT JORDI AL RAVAL

 

Les diferents entitats, col·lectius i agents que formen part del teixit associatiu, intercultural, eductiu i veïnal del Raval, han començat a preparar la 15ª edició de la diada de Sant Jordi, en la qual es preveu que hi participaran una seixentena d’entitats, centres educatius, artistes, associacions, comerciants i veïnat del barri.

El dia 23 d’abril, des de les 10 fins les 20h, qui passegi per la Rambla del Raval, a més de comprar les tradicionals roses i llibres, tindrà la possibilitat de conèixer el treball que duen a terme moltes entitats del barri, adquirir peces i material artesanal fet pels seus usuaris i usuàries i gaudir d’una gran quantitat d’activitats programades, entre les quals hi haurà tallers, contacontes, lectures, presentacions de llibres i actuacions musicals, amb l'objectiu de mostar la diversitat i la pluratitat del Raval.

En aquesta edició se sumen com a participants noves entitats i col·lectius com la Fundació Indera, Creació Positiva, Associació Mamás que Leen, Ass. Crits i Renou, Espai Mallorca, Memorial Democràtic i el Cercle d'Escriptura i Crítica, entre d'altres

 

Lloc: Rambla del Raval

Data: 23 d'abril de 2018

Forn de teatre Pa'tothom estarà a la parada 10 amb roses!

Més informació

Organitza: Fundació Tot Raval

Inici

 

 

 

 

 

 

Teatre contra el racismo estructural

 

Mustafà és al replà

Obra de teatre fòrum contra el racisme subtil, els prejudicis i els estereotips dins de les accions que ofereix l'entitat (com a part de la Xarxa Antirumors). Aquesta representació es farà per a voluntaris de Càritas a Barcelona.

Sinopsi

En una comunitat de veïns ens trobem amb un problema que afecta a tots. Malgrat una convivència normal davant certs interessos sorgeixen conflictes on aniran aflorant actituds carregades de prejudicis i estereotips respecte a l'altre. Això crea una barrera comunicativa i una distància que fa impossible trobar una solució conjunta.

Dirigida per: Jordi Forcadas

Interpretada per:

Judit Saula, Luz Marina Gil, Alí Hamidou, Lluís Cases i Eduard Benito

 

Lloc: Esglèsia Santa Anna - Carrer Rivadeneyra 3, ppal.

Dia: 19 d'abril de 2018
Hora: 18h

 

 

Inici

 

 

 

 

 

 

Contra_paradisos_fiscals. Setmana d'acció global

 

 

Aquesta obra forma part del projecte de Teatre contra els poders financers de Pa'tothom i està dins del marc d'acció de la Plataforma per una educació en economia crítica (PLEEC),

 

Setmana d'acció global contra els paradisos fiscals

Un any més el Forn de teatre Pa'tothom se suma a la iniciativa de la Plataforma per una Fiscalitat Justa, ATTAC i Global Alliance for Tax Justice per a lluitar contra el que entenem un dels màxims problemes del nostre sistema actual: l'elusió fiscal.


El Forn de teatre Pa'tothom hi participarà amb l'obra de teatre "Pla Il·lusió" que parla de la ingerència de la banca a l'educació i explora noves vies per a lluitar contra opressions que no tenen cara però que existeixen. Com hem de lluitar? Quines són les línies d'acció?

Taula rodona i peça de teatre:

Data: 5 d'abril 2018
Hora: 19h
Lloc: Lafede.cat - Carrer Tàpies, 1-3, 08001 Barcelona

El 3 d'abril a les 19h hi haurà una concentració "El teu paradís, la meva crisi". T'hi esperem al Passeig de Gràcia 1.

L'obra de teatre de Pa'tothom té el suport de l'Àrea Economia Social i Solidària de:

Logo Ajuntament de Barcelona

Dins de la Ruta del projecte FACC&COM de portes obertes durant l'any 2018

FACC&COM - 1a Fira d'art, creació i cultura popular comunitària, Artibarri

 

Inici

 

COPEL. Presos en lucha. Forn de teatre Pa'tothom

 

COPEL: Coordinadora de presos en lucha

Una historia de rebeldía y dignidad

Después de 40 años de silencio, un grupo de antiguos componentes de la COPEL hemos decidido contar su historia, la de la intervención autoorganizada en la “Transición española a la democracia” de los presos sociales, para que se respetara nuestra condición de personas incluyéndonos en la amnistía.

Después de la muerte de Franco, nace una "movilización espontánea y autoorganizada de los presos sociales reivindicando la amnistía también para nosotros, surge la Coordinadora de Presos En Lucha (COPEL), organización horizontal y asamblearia por la que tomamos la palabra quienes nunca la habíamos tenido, consiguiendo poner en un brete al Estado durante más de dos años y sacando a la luz la injusticia e inhumanidad fundamental de la máquina social punitiva".

Mirar más información.

El Forn de teatre Pa'tothom recomienda este proyecto documental, más que necesario, para conocer una parte de la historia olvidada, en el que ha participado muchas personas.

Web de COPEL

Pot adquirir el vídeo a El LOKAL de Barcelona.

Inici

 

 

 

 

Titelles_Lídia_Clua_Serra. Forn de teatre Pa'tothom

Imatge de Lídia Clua Serra - imaginant täctilicuä

 

 

Titelles i salut

 

Taller de titelles treballant per la bona alimentació.

Forn de teatre Pa'tothom, de la mà de la titellaire Lídia Clua, comença un projecte de titelles a Santa Coloma de Gramenet.

El taller es realitzarà amb mares i pares, i consisteix en la construcció de les titelles, el muntatge d'un conte i la posterior representació. El tema que s'aborda és l’alimentació.

 

Aquesta iniciativa és duta a terme pels Serveis d’Educació i Salut pública i Atenció als consumidors de l'Ajuntament de Santa Coloma amb el suport del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport.

 

Logo Santa Coloma de Gramenet

 

 

Inici

 

 

 

 

 

 

 

Forn de teatre Pa'tothom. Italia

Seminari Intergeneracional a Itàlia al 2017

 

Seminario de Teatre de l'Oprimit a Italia

Formació per a formadors a càrrec del Jordi Forcadas a Roma Italia.

IL TEATRO DELL'OPPRESSO

Laboratorio pratico sull’uso del teatro come mezzo di intervento sociale condotto da Jordi Forcadas (Barcellona, Spagna)

A CHI E RIVOLTO IL LABORATORIO Il corso è rivolto a chiunque, dai 15 anni di età in poi, abbia voglia di sperimentarsi in un percorso di creazione collettiva e di analisi della società contemporanea attraverso lo strumento del gioco teatrale e delle tecniche che questa importante disciplina mette a disposizione.

Per la sua valenza di impatto sociale e per gli enormi risultati che si sono già ottenuti nel campo della pedagogia artistica applicata alla docenza scolastica, il corso è specificamente rivolto ai professionisti del settore dell’educazione, del teatro di intervento sociale e della riqualificazione socio culturale del territorio.

Febrer 2018

Per a inscripció escriure a iustumo@gmail.com

Organitza IUSTUMO.

 

Inici

 

 

 

 

 

uTOpia barcelona, Forn de teatre Pa'tothom

 

 

Dia Mundial del Teatre del Oprimit/da

 

uTOpia barcelona organitza un any més una setmana d'esdeveniments per a celebrar el Dia Mundial del Teatre del Oprimit/da, tendència teatral creada per director, dramaturg i filòsof Augusto Boal. Es durà a terme del 16 al 22 de març a Can Felipa. El tema d'aquesta edició serà: Diversitats.

El Forn de teatre Pa'tothom hi participarà amb l'obra de teatre "Pla Il·lusió" que parla de la ingerència de la banca a l'educació i explora noves vies per a lluitar contra opressions que no tenen cara però que existeixen. Com hem de lluitar? Com canvia el Teatre de l'Oprimit i un Teatre-fòrum per a lluitar contra macro estructures a aquest nivell.

Dissabte 17 de març a les 21h a Can Felipa (Poble Nou)

Pots consultar el programa en el següent enllaç

També hi haurà una taula rodona on participarem!

Amb el suport de l'Àrea d'Economia Social i Solidària de

 

 

logo Ajuntament de Barcelona

Inici

 

 

 

 

Teatro contra el racismo. Forn de teatre Pa'tothom

 

 

Mustafà és al replà

Obra de teatre fòrum contra el racisme subtil, els prejudicis i els estereotips dins de les accions que ofereix l'entitat (com a part de la Xarxa Antirumors).

Sinopsi

En una comunitat de veïns ens trobem amb un problema que afecta a tots. Malgrat una convivència normal davant certs interessos sorgeixen conflictes on aniran aflorant actituds carregades de prejudicis i estereotips respecte a l'altre. Això crea una barrera comunicativa i una distància que fa impossible trobar una solució conjunta.

Dirigida per: Jordi Forcadas

Interpretada per:

Judit Saula, Luz Marina Gil, Alí Hamidou, Lluís Cases i Eduard Benito

 

Lloc: Escola Viver de Sant Foix

Dia: 23 de març de 2018
Hora: 12h

Pel tancament del projecte.

Amb el suport de l'Escola Viver de Sant Foix i Fundació Andruxai

Inici

 

 

 

 

 

 

Teatro sobre maternidad. Forn de teatre Pa'tothom

 

 

Madre hay más que una

A cargo de la Cia. AMPA-RA-NOIES

Obra de teatro que explora las diversas maternidades desde distintos puntos de vista. ¿Qué supone ser madre en el S. XXI?

El grupo AMPA-RA-NOIES, con más de ocho años de experiencia, ha empleado medio año en entrevistar a distintas madres y padres y sus experiencias en la maternidad: la comunicación, la alimentación, el cuidado...

Una obra a la vez divertida y dramática que refleja el arco iris de experiencias de las madres y padres de todo el mundo.

Interpretada por: Maria Antich, Angelina Comas, Xesca Millà, Loli Valero, Rocío Valero y Nelson Nayach.

Dirigida por: Raúl Quirós y Alba Millaruelo.

Dia: 19 de març a les 17h

Lloc: Centre de Dia - Residència Assistida per a Gent Gran Bon Pastor. Les mares del Bon Pastor.

Adreça: C/ Augusto César Sandino, 7-9 Barcelona

Entrada lliure

Amb el suport del districte de Sant Andreu.

Logo Ajuntament de Barcelona

Dins de la Ruta del projecte FACC&COM de portes obertes durant tot l'any 2018

 

Inici

 

 

 

 

 

 

Teatre infants de la Fundació Comtal

 

Dins del projecte de l'Escola Popular del Forn de teatre Pa'tothom hem engegat un projecte per a realitzar teatre en conveni amb la Fundació Comtal per a formar a infants i joves de 9 a 12 anys.

La Fundació Comtal és una organització no lucrativa que treballa, des de l’any 1994, perquè els infants, adolescents i joves en situació de vulnerabilitat, així com les seves famílies, tinguin oportunitats de futur.

 

Amb el suport de

 

 

Inici

 

 

 

 

 

 

Teatro contra el racismo. Forn de teatre Pa'tothom

 

 

Mustafà és al replà

Obra de teatre fòrum contra el racisme subtil, els prejudicis i els estereotips dins de les accions que ofereix l'entitat (com a part de la Xarxa Antirumors).

Sinopsi

En una comunitat de veïns ens trobem amb un problema que afecta a tots. Malgrat una convivència normal davant certs interessos sorgeixen conflictes on aniran aflorant actituds carregades de prejudicis i estereotips respecte a l'altre. Això crea una barrera comunicativa i una distància que fa impossible trobar una solució conjunta.

Dirigida per: Jordi Forcadas

Interpretada per:

Luz Marina Gil, Judit Saula, Alí Hamidou, Lluís Cases i Eduard Benito

Lloc: Caixa Fòrum a Plaça Espanya

Dia: 9 de març de 2018
Hora: 18h

 

Finançat en un 100% per:

 

Logo Xarxa Antirumors de Barcelona Logo Ajuntament de Barcelona

 

Inici

 

 

 

Teatro contra los poderes financierso

 

SIGNA EL MANIFEST DE LA PLATAFORMA

El Pla Il·lusió

Obra de teatre per a una educació crítica

A càrrec de: Forn de teatre Pa'tothom

Peça teatral que convida a plantejar-nos quin ha estat el paper de la banca tradicional en la crisi econòmica recent i si és l'actor idoni per formar als joves en educació financera a les escoles de Catalunya, amb debat posterior.

Aquesta obra forma part del projecte de Teatre contra els poders financers de Pa'tothom i està dins del marc de la Plataforma per una educació en economia crítica (PLEEC)

Interpretada per: Adriana Fontàs, Carol Porta, Laura González, Luz Marina Gil, Lluís Cases, Eduard Benito i Franz Fernández.
Dirigida per: Jordi Forcadas

Lloc: Plaça Cardona 1-2, baixos

Data: dissabte 13 de gener a les 10,30h

Mirar programa. Entrada lliure i gratuïta

Amb el suport de FIARE i l'Àrea d'Economia Social i Solidària de

Logo Fiare Banca Etica

logo Ajuntament de Barcelona

 

 

 

Inici

 

 

 

Pràctiques artístiques, participació i canvi social

Proposta formativa 2018. 6a edició

Formació que promou el debat i la reflexió entre els participants i facilitar eines i estratègies metodològiques que ajudin a desenvolupar projectes de pràctiques artístiques que pretenen la transformació social de les comunitats. El curs serà impartit per 13 professionals expertes/s en desenvolupament comunitari i/o diverses pràctiques artístiques, que han unit esforços i han posat en comú estratègies i metodologies d’intervenció a través de l’art.

 

Objectiur de la formació

- Identificar i conèixer les principals característiques dels projectes de transformació social a través de l’art.
- Extreure aprenentatges de pràctiques concretes.
- Viure en la “pròpia pell” els detonants individuals que motiven a participar individual i comunitàriament, i el paper de les arts en aquest procés.
- Conèixer el funcionament de diferents pràctiques artístiques que podem usar en l’acció comunitària.
- Testar les arts visuals, musicals, plàstiques i escèniques com a eines d’acció comunitària i suggerir vies d’especialització i/o d’hibridació.
- Explorar algunes pràctiques concretes: teatre d’intervenció social, creació audiovisual, fotografia, graffiti, pintura, plàstica, collage, etc.

 

 

Mirar més informació al web Artibarri

 

Logo Artibarri. Forn de teatre Pa'tothom.

 

 

Inici

 

 

 

Teatro del Oprimido

Foto: Càritas Diocesana de Barcelona, 2016

 

Mustafà és al replà - Obra de teatre fòrum

Sinopsi

En una comunitat de veïns ens trobem amb un problema que afecta a tots. Malgrat una convivència normal davant certs interessos sorgeixen conflictes on aniran aflorant actituds carregades de prejudicis i estereotips respecte a l'altre. Això crea una barrera comunicativa i una distància que fa impossible trobar una solució conjunta.

Dirigida per: Jordi Forcadas

Interpretada per:
Judit Saula, Luz Marina Gil , Alí Hamidou, Lluís Cases i Eduard Benito

Data: 27 de gener 2018 a les 16,30h

Lloc: Auditori de Santa Coloma de Farners

Organitza: Ajuntament de Santa Coloma de Farners

 

Entrada lliure.

 

Inici

 

 

 

Teatro contra los poderes financierso

 

SIGNA EL MANIFEST DE LA PLATAFORMA

El Pla Il·lusió al Guinardó

Obra de teatre per a una educació crítica

El 16 i 17 de desembre tindrà lloc la primera Fira de sobirania alimentària i economia social i solidària al barri del Guinardó, organitzada per l'associació A passos, Hi haurà tallers, xerrades i exposicions d’iniciatives vinculades projectes econòmics i socials alternatius, oberts a tothom.

La Fira té com a objectiu crear un espai per fer visibles i enfortir propostes locals que persegueixen el consum conscient, respectuós amb el medi ambient i els drets humans, socials i culturals.

En aquest marc, el Forn de teatre “Pa’tothom” presentarà “El Pla Il·lusió”, una peça teatral que convida a plantejar-nos quin ha estat el paper de la banca tradicional en la crisi econòmica recent i si és l'actor idoni per formar als joves en educació financera a les escoles de Catalunya, amb debat posterior.

Aquesta obra forma part del projecte de Teatre contra els poders financers de Pa'tothom i està dins del marc de la Plataforma per una educació en economia crítica (PLEEC)

Interpretada per: Adriana Fontàs, Carol Porta, Laura González, Luz Marina Gil, Lluís Cases, Eduard Benito i Franz Fernández.
Dirigida per: Jordi Forcadas

Lloc: Casal Mas Guinardó, a la plaça Salvador Riera.

Data: diumenge 17 de desembre a les 12:30 h a la sala polivalent del Casal Mas Guinardó

Mirar programa. Entrada lliure i gratuïta

Finançat per l'Àrea d'Economia Social i Solidària de

logo Ajuntament de Barcelona

 

Inici

 

 

 

Teatro del Oprimido

Foto: Càritas Diocesana de Barcelona, 2016

 

Mustafà és al replà - Obra de teatre fòrum

Sinopsi

En una comunitat de veïns ens trobem amb un problema que afecta a tots. Malgrat una convivència normal davant certs interessos sorgeixen conflictes on aniran aflorant actituds carregades de prejudicis i estereotips respecte a l'altre. Això crea una barrera comunicativa i una distància que fa impossible trobar una solució conjunta.

Dirigida per: Jordi Forcadas

Interpretada per:
Judit Saula, Luz Marina Gil , Alí Hamidou, Lluís Cases i Eduard Benito

Data: 21 de novembre 2017 a les 19h

Lloc: Biblioteca SINGUERLIN

Plaça Sagrada família s/n

Santa Coloma de Gramenet

Organitza: Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

 

 

Inici

 

 

 

Acoso_escolar-teatro

Són coses de nens!

Cancel·lada FUNCIÓ per a sumar-nos a la manifestació el dissabte a favor de la #Democràcia.

Teatre per a debatre sobre l'assetjament escolar

Forn de teatre Pa'tothom presentarà aquesta obra de teatre dins de Raval(s)

Hi ha relacions interpersonals a les escoles entre els nostres fills que potser pensem que se'ns escapen a la família. 
També pensem que tot el que passa a un centre educatiu és responsabilitat exclussiva dels professors i altres treballadors de l'escola.
Però les mares i els pares podem tenir una actitud activa davant de certes conductes per a detectar si el nostre fill/a és assetjador o assetjat a l'escola.

Dirigida per: Jordi Forcadas
Públic destinatari: Professorat i famílies
Personatges: Pares, professora i filles.
Grup conformat per 4 actors i un jòquer.
Interpretada per: Judit Saula,Amy Claire, Lluís Cases i Eduard Benito


Podeu mirar un documental TV Berguedà que explica l'obra de teatre.

 

Inici

 

III_Forum_Art_Esceniques_Aplicades_Educacio

III Fòrum d'Arts Escèniques Aplicades: Educació

 

El Jordi Forcadas del Forn de teatre Pa'tothom participarà amb una ponéncia dins d'aquest esdeveniment organitzat per l'Institut de Teatre de Barcelona.

Convençuts que l’art és essencial i indispensable per a la formació integral de la persona, el III Fòrum centra la seva mirada en la funció i capacitat de les arts escèniques en l’educació. Partint d’un concepte d’educació més ampli del que té lloc dins d’una aula o en el sistema reglat, el Fòrum planteja les arts escèniques com una eina essencial per al foment de la creativitat, l’apoderament, la transformació social o la generació de talent.

 

Dates de l'esdeveniment: 17 i 18 de novembre 2017

Data ponència del Jordi Forcadas: 18 de novembre al matí

+info

 

Inici

 

 

Artescape

 

Mostra Artibarri Artescape

 

ARTESCAPE / Mostra ARTIBARRI

1ra Fira d'Art, Cultura, Creació i Comunitat - FACC & COM

Edició especial d'Art Comunitari.

 

La MOSTRA Artibarri 2017, inclosa en el Festival Artescape, especial art comunitari d'Hostafrancs.

Comencem la FACC & COM

 

A) TAULA RODONA ART I COMUNITAT, amb animació teatral, convidat FiTAG (Martí Peraferrer), debat i audiovisuals.
TERTÚLIA/PISCOLABIS "Suculentus mundis"
DIMECRES 13 de novembre de 19 a 21h a La Lleialtat Santsenca (s'ha canviat la data inicialment el 8 de novembre per la vaga general)
Adreça: Carrer d'Olzinelles, 31, Barcelona- gratuït

Participaran joves de Pa'tothom amb un rap: Nerea, Anamí, Nicole i Júlia.

B) JORNADA DE CARRER ARTESCAPE + MOSTRA ARTIBARRI
DISSABTE 11, a partir de les 10h, Jardins Celestina Vigneaux, Hostafrancs.

Participaran joves de Pa'tothom amb un rap: Nerea, Anamí, Nicole i Júlia.
Es faran accions de teatre contra la banca armada: Eduard Benito i Franz Fdez.

 

MIREU MÉS INFORMACIÓ

INSCRIPCIONS a artibarri@gmail.com

RECORDEU, serà la tarda de DIMECRES 8 i la jornada de DISSABTE 11!

Organitzen: Artixoc i Artibarri

 

Entrada lliure.

 

 

 

Inici

 

 

 

 

Raval(s) 2017

 

Raval(s) 2017

 

El Festival Raval(s), que s’ha consolidat com una de les principals manifestacions culturals del barri, celebrarà la seva 15a edició entre el 9 i el 12 de novembre sota el lema “un festival lliure de sexisme”. Les dones i la diversitat de gènere seran, per segon any consecutiu, les protagonistes del Festival, a través d’una àmplia programació que inclourà, entre d’altres, tallers orientats a l’alumnat dels centres d’ensenyament, centres oberts i casals del barri, concerts de diversos estils musicals, activitats familiars, danses i exhibicions de cultura popular, concerts de les corals del barri i de les escoles, un cercavila popular i un homenatge a les dones grans del Raval.

Mirar programa

El Forn de teatre Pa'tothom és una de les 140 entitats participants en aquest Festival que enguany presenta:

"Són coses de nens" obra de teatre per a debatre sobre l'assetjament escolar.

Interpretada per: Judit Saula, Amy Claire i Eduard Benito.

Dirigida per Jordi Forcadas

Data: dissabte 11 de novembre 2017
Hora: 17h
Lloc: Forn de teatre Pa'tothom

 

Organitza: Fundació Tot Raval

 

Entrada lliure.

 

Inici

 

 

Teatre Forum Forn de teatre Pa'tothom

Jornada: Arts escèniques i inclusió social

 

El Forn de teatre participa en aquesta jornada, amb altres entitats per analitzar l treballar aquest tema.

Si vols tenir eines per a treballar amb els teus col·lectius o t’agrada l’art que transforma, apunta-t’hi !

Divendres 10 de novembre, al Casal de les Escodines

C/ St. Bartomeu 50

Telf. 938725454

Inscripcions gratuïtes fins el 3 de novembre a: info@manresainclusió.cat

Es lliurarà certificat d’assistència.

Organitza

logo_ajuntament_manresa

Amb el suport de: Diputació de Barcelona

Horari: Divendres 10 de novembre, de 9.30 a 13.45 h

 

 

Inici

 

 

 

 

Acció teatral contra el bancs

Acció teatral contra la banca - FESC 2016

FETS i FIARE a la Fira d'Economia Solidària

Accions teatrala contra la banca armada

Forn de teatre Pa'tothom es suma un any més a les iniciatives que duen a terme aquestes dues entitats que promouen les finances ètiques i que aposten per una economia al servei de les persones.

FETS i FIARE estaran presents en els Stands, Taules rodones i finalment promouen Accions teatrals itinerants a càrrec del Forn de teatre Pa’tothom (mirar programa).

Aquestes accions són promogudes per FETS i Fundació Fiare, amb la col.laboració de la Campanya Banca Armada.

Interpretada per: Eduard Benito i Michael Harranz.

 

 

Logo Fiare Banca Etica

  Logo FETS. Finançament ètic i solidari

 

Inici

 

 

 

 

 

Teatro del Oprimido

Foto: Càritas Diocesana de Barcelona, 2016

 

Mustafà és al replà - Obra de teatre fòrum

Sinopsi

En una comunitat de veïns ens trobem amb un problema que afecta a tots. Malgrat una convivència normal davant certs interessos sorgeixen conflictes on aniran aflorant actituds carregades de prejudicis i estereotips respecte a l'altre. Això crea una barrera comunicativa i una distància que fa impossible trobar una solució conjunta.

Dirigida per: Jordi Forcadas

Interpretada per:
Judit Saula, Luz Marina Gil , Alí Hamidou, Lluís Cases i Eduard Benito

Data: 21 de novembre 2017 a les 19h

Lloc: Biblioteca SINGUERLIN

Plaça Sagrada família s/n

Santa Coloma de Gramenet

Organitza: Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

 

 

Inici

 

 

 

 

Esperanzah 2017

 

Teatro contra los poderes financierso

 

SIGNA EL MANIFEST DE LA PLATAFORMA

 

El pla il·lusió a ESPERANZAH 2017

Peça teatral que parla de la descomposició social d'aquells que porten el pes econòmic del món a través de fets concrets.

El tema no és la corrupció, sinó el pas següent: L'endemà. Veureu fets actuals i que passen ara, però encara no podem saber quines conseqüències portaran.

Sinopsi

Els bancs s'han vist amb el deure d'afegir-se a una iniciativa educativa a les escoles, per a tal d'educar en economia als consumidors i així evitar que tornin a ensopegar a la mateixa pedra com fins ara. Diuen al programa d'educació financera a les escoles de Catalunya (EFEC), que la crisi és culpa de la gent que va fer una mala gestió personal dels seus diners. Es veuran unes idees que s'han creat al voltant d'aquesta iniciativa i que estan rebent l'alumnat a les escoles.

Creació col·lectiva en les que hem seguit nadant entre notícies, denúncies, cafès i assessories de gent que en sap.

Dia: dissabte, 14 d'octubre de 2017
Hora: 15 h
Lloc: Esperanzah 2017

Interpretada per: Adriana Fontàs, Carol Porta, Laura González, Luz Marina Gil, Lluis Cases, Eduard Benito i Franz Fernández.

Dirigida per: Jordi Forcadas

Forn de teatre Pa'tothom realitza aquesta iniciativa dins del projecte a llarg termini de Teatre contra els poders financers, i ha muntat una obra contra l'EFEC per a la defensa d'una educació crítica i com a part de la PLEEC.

Finançat en un 80% per l'Àrea d'Economia Social i Solidària de

logo Ajuntament de Barcelona

Inici

 

 

 

Fira d'economia solidaria

 

Teatro contra los poderes financierso

 

 

SIGNA EL MANIFEST DE LA PLATAFORMA

 

El pla il·lusió a la FESC 2017

Peça teatral que parla de la descomposició social d'aquells que porten el pes econòmic del món a través de fets concrets.

El tema no és la corrupció, sinó el pas següent: L'endemà. Veureu fets actuals i que passen ara, però encara no podem saber quines conseqüències portaran.

Sinopsi

Els bancs s'han vist amb el deure d'afegir-se a una iniciativa educativa a les escoles, per a tal d'educar en economia als consumidors i així evitar que tornin a ensopegar a la mateixa pedra com fins ara. Diuen al programa d'educació financera a les escoles de Catalunya (EFEC), que la crisi és culpa de la gent que va fer una mala gestió personal dels seus diners. Es veuran unes idees que s'han creat al voltant d'aquesta iniciativa i que estan rebent l'alumnat a les escoles.

Creació col·lectiva en les que hem seguit nadant entre notícies, denúncies, cafès i assessories de gent que en sap.

Dia: dissabte, 21 d'octubre de 2017
Hora: 13,30 h
Lloc: FESC - Fira d'Economia Solidària 2017 (Ateneu Harmonia)

Interpretada per: Adriana Fontàs, Carol Porta, Laura González, Luz Marina Gil, Lluis Cases, Eduard Benito i Franz Fernández.

Dirigida per: Jordi Forcadas

Forn de teatre Pa'tothom realitza aquesta iniciativa dins del projecte a llarg termini de Teatre contra els poders financers, i ha muntat una obra contra l'EFEC per a la defensa d'una educació crítica i com a part de la PLEEC.

Finançat en un 80% per l'Àrea d'Economia Social i Solidària de

logo Ajuntament de Barcelona

 

Inici

 

 

 

 

 

 

Amb la col·laboració de Pa'tothom

EL SOPAR

CIA LOS SUEÑOS DE FAUSTO

Sinopsi

Fabra i Camps són dos homes de la política i els negocis que es reuneixen a esquenes de la premsa per tancar un tracte amb l’important magnat dels negocis, el senyor Adelson. Fabra posseeix uns terrenys que Adelson podria convertir en el major casino de la història i Camps creu que amb la seva perícia i la seva facilitat de paraula podria aconseguir que Adelson desemborsés una bona quantitat de diners que beneficiaria als dos per igual (llegir més).

Dirigida per RAÚL QUIRÓS MOLINA

Interpretada per: EDUARD BENITO, FRANCESC PEYRÓ, CARLOS BRIONES.

 

COMPANYIA DIU

Som a 2017 i la corrupció a tot l’Estat segueix tan sana i campant com la data quan l’obra es va escriure, 2012. Mireu al vostre voltant: Camps, Fabra, Adelson son reals i segueixen fent la seva. Aixì que vam pensar, si res no canvia, per què no canviar-ho tot des del teatre? (llegir més).

Dimecres 11 d’octubre a les 20:30h al Teatre del Raval.

Mirar TEASER

Preu: 10€

 

Inici

 

 

 

Cia joves Pa'tothom al CREARC

Photo: Créarc

29èmes Rencontres du Jeune Théâtre Européen

29º Encuentro de Teatro Joven Europeo

Grenoble, Francia

Del 30 de junio al 9 julio 2017 se realizará en Grenoble la 29 edición de los Encuentros de Teatro Joven Europeo. Estos acogeran 13 compañías de 12 países diferentes. Todas las formas de expresiones teatrales estarán presentes: de repertorio, clásico y contemporàneo, creación colectiva, Teatro del Oprimido, Teatro Acción, Musical, etc. Un festival muy rico y para todos los gustos.

Forn de teatre Pa'tothom ha sido invitado este año con la compañía de jóvenes de Pa'tothom y la obra de teatro: "De una manera auténtica".

Este año el Encuentro girará en torno a Edipo Rey de Sófocles.

Se puede consultar la información en la web del Créarc.

Mirar CREARC - Centre de Création de Recherche et des Cultures

Con el apoyo de:

CREARC

Agradecemos las múltiples personas que han colaborado con este proyecto.

 

Col·labora Districte de Ciutat Vella

 

Inici

 

 

 

Teatre de joves contra el masclisme

 

D'una manera autèntica

A càrrec de la Cia. Joves de Pa'tothom


Les vivències d’uns amics fan perillar un somni comú. Els valors que anem adoptant sovint són aliens, i ens fan jugar un paper que no volem però que podem arribar a assumir per por, supervivència o facilisme. Una visió humanista pot arribar-se a considerar una opció equivocada, davant de la societat de la competència a la que som avocats. L’home ha de ser llop per l’home en un món on allò habitual és trepitjar com a forma d’avançar.

Amb aquesta obra de teatre els joves participaran al 29è Festival de Teatre Jove Europeu a Grenoble França.

 

Dirigida per: Jordi Forcadas

Interpretada per: Yonah Satorras, Eva Branchizio, Amanda Forcadas, Amy Claire, Carlos Hernández, Danny Naranjo, Alejandro Noriega, Marc Tortajada i Mouad Ghazouan.

Agraïments: Andrea Lesko i Iona Balcells

Dates: 28 de juny a les 20h i i 29 de juny a les 21h

Lloc: Forn de teatre Pa'tothom

Finançat pel Districte de Ciutat Vella

 

Inici

 

 

 

 

Teatro para la memoria historica

Flores para Enrique Ruano

Enrique Ruano va ser un estudiant que va ser torturat i assassinat per la
policia franquista i ocultat per la premsa i els jutges del moment. En la
present obra els diferents advocats interroguen a un dels policies presents
durant tot el procés.

TEMES DE L'OBRA
Cada dia, a Espanya, a Catalunya, a centenars de milers d'espanyols els són
negats els seus drets a la veritat, a la justícia i a la reparació. Familiars de
desapareguts durant la Guerra Civil i la postguerra, familiars bebès robats
de braços de les seves mares, presoners emprats com a esclaus en la
construcció de monuments i grans empreses, homosexuals, dones,
estudiants torturats per oposar-se al franquisme, investigadors que tracten
d'estudiar els arxius on s'oculten les històries que mereixen ser exposades
han vist com els successius governs democràtics a Espanya han perpetuat la
cultura del silenci imposada des de la dictadura i dels seus hereus.

Dirigida per: Raúl Quirós

Interpretada per: Martí Costa Olivé i Eduard Benito

Producción: Teatro por la Memoria y Pa'tothom

Data: 24 de juliol a les 20h a C/ Lluna 5, BCN.


Inici

 

 

 

 

 

 

 

Mustafà és al replà

Obra de teatre fòrum contra el racisme subtil, els prejudicis i els estereotips dins de les accions que ofereix l'entitat (com a part de la Xarxa Antirumors).

Sinopsi

En una comunitat de veïns ens trobem amb un problema que afecta a tots. Malgrat una convivència normal davant certs interessos sorgeixen conflictes on aniran aflorant actituds carregades de prejudicis i estereotips respecte a l'altre. Això crea una barrera comunicativa i una distància que fa impossible trobar una solució conjunta.

Dirigida per: Jordi Forcadas

Interpretada per:

Judit Saula, Luz Marina Gil, Alí Hamidou, Lluís Cases i Eduard Benito

Lloc: Carrer Parlem de Barri del Besós
Tram T5 o T6 parada Alfons Magnànim

Dia: 1 de setembre 2017
Hora: 19,30 h

Dins del marc de: Estiu al barri

Finançat en un 100% per:

 

Logo Xarxa Antirumors de Barcelona Logo Ajuntament de Barcelona

 

Inici

 

 

 

Teatro contra los poderes financierso

 

 

 

SIGNA EL MANIFEST DE LA PLATAFORMA

 

El pla il·lusió

Peça teatral que parla de la descomposició social d'aquells que porten el pes econòmic del món a través de fets concrets.

El tema no és la corrupció, sinó el pas següent: L'endemà. Veureu fets actuals i que passen ara, però encara no podem saber quines conseqüències portaran.

Sinopsi

Els bancs s'han vist amb el deure d'afegir-se a una iniciativa educativa a les escoles, per a tal d'educar en economia als consumidors i així evitar que tornin a ensopegar a la mateixa pedra com fins ara. Diuen al programa d'educació financera a les escoles de Catalunya (EFEC), que la crisi és culpa de la gent que va fer una mala gestió personal dels seus diners. Es veuran unes idees que s'han creat al voltant d'aquesta iniciativa i que estan rebent l'alumnat a les escoles.

Creació col·lectiva en les que hem seguit nadant entre notícies, denúncies, cafès i assessories de gent que en sap.

Dia: dissabte, 15 de julol de 2017
Hora: 19 h
Lloc: Forn de teatre Pa'tothom

Interpretada per: Adriana Fontàs, Carol Porta, Laura González, Judit España, Luz Marina Gil, Lluis Cases, Eduard Benito i Franz Fernández.

Dirigida per: Jordi Forcadas

Forn de teatre Pa'tothom realitza aquesta iniciativa dins del projecte a llarg termini de Teatre contra els poders financers, i ha muntat una obra contra l'EFEC per a la defensa d'una educació crítica i com a part de la PLEEC.

Finançat en un 80% per l'Àrea d'Economia Social i Solidària de

logo Ajuntament de Barcelona

Inici

Inici

 

 

 

 

 

Eduquem en Família Diputació BCN

OBRES DE TEATRE x DEBATRE per a FAMÍLIES

Realització d'obres de teatre debat dins del programa "Eduquem en família" de la Diputació de Barcelona, que són activitats de suport a la funció educativa de les famílies. Pa'tothom realitza teatre i debat entorn a l'assetjament escolar per a mares i pares d'arreu de Catalunya.

Les famílies poden tenir una actitud activa davant de l'assetjament encara que aquest passa a l'entorn escolar. Com detectar-lo? Com ajudar als infants que es troben dins d’aquesta dinàmica? S'analitzen situacions en que es poden trobar les famílies i que donaran peu a establir una recerca de solucions amb el públic per aquests problemes.

 

Ja realitzades

4-octubre-16 a les 17h "Són coses de nens" a l'Escola del Drac a Pacs del Penedés.

19-octubre-16 a les 15h "Són coses de nens" a Pont de Vilomara.

19-octubre-16 a les 18,30h "Són coses de nens" a Rajadell.

1-desembre-16 a les 19,30h "Són coses de nens" a Navarcles.

2-desembre-16 a les 18,30h "Són coses de nens" a Bagà.

9-febrer-17 a les 11h "Són coses de nens" a Vilassar de Dalt.

2-març-17 a les 19,30h "Són coses de nens" a Prats de Lluçanés.

8-març-17 a les 17h "Són coses de nens" a Santa Maria de Palau Tordera.

21-març-17 a les 18h - "Són coses de nens" a Collbató.

20-abril-17 a les 17,30h - "Són coses de nens" a Ripollet.

 

Si vols assistir telefona'ns!! T'informarem de l'adreça exacta.

Entrada lliure.

Projecte finançat en un 80% per la Diputació de Barcelona - Àrea d'Educació.

Logo Diputació de Barcelona

 

Inici

 

 

 

Teatro del Oprimido

Mustafà és al replà

Sinopsi

En una comunitat de veïns ens trobem amb un problema que afecta a tots. Malgrat una convivència normal davant certs interessos sorgeixen conflictes on aniran aflorant actituds carregades de prejudicis i estereotips respecte a l'altre. Això crea una barrera comunicativa i una distància que fa impossible trobar una solució conjunta.

Dirigida per: Jordi Forcadas

Interpretada per:

Judit Saula, Luz Marina Gil, Alí Hamidou, Lluís Cases i Eduard Benito

Hora i data: 17h dimecres / 17 de maig de 2017

Lloc: Sala d'actes Dr. Llaverias - C/ Lleida 1 de Puig Reig

Organitza: Ajuntament de Puig Reig i Diputació de Barcelona.

Entrada lliure

 

 

Inici

 

 

 

 

 

Teatro_Oprimido_contra_racismo

 

 

Mustafà és al replà

Obra de teatre fòrum contra el racisme subtil, els prejudicis i els estereotips dins de les accions que ofereix l'entitat (com a part de la Xarxa Antirumors).

Sinopsi

En una comunitat de veïns ens trobem amb un problema que afecta a tots. Malgrat una convivència normal davant certs interessos sorgeixen conflictes on aniran aflorant actituds carregades de prejudicis i estereotips respecte a l'altre. Això crea una barrera comunicativa i una distància que fa impossible trobar una solució conjunta.

Dirigida per: Jordi Forcadas

Interpretada per:

Judit Saula, Luz Marina Gil, Alí Hamidou,Lluís Cases i Eduard Benito

Lloc: Biblioteca Sagrada Familia - Carrer de Provença, 480, 08025 Barcelona

Dia: 6 de juny de 2017
Hora: 17,30h

 

Finançat en un 100% per:

 

Logo Xarxa Antirumors de Barcelona Logo Ajuntament de Barcelona

 

Inici

 

 

 

Aula oberta de Interpretació

A càrrec de l'alumnat de David Franch

Hi haurà dos grups que faran el fi de curs.

Dimarts 27 de juny a les 20h - Grup inicial

Dijous 29 de juny a les 20h - Grup avançat.

Lloc: Forn de teatre Pa'tothom

 

Inici

 

 

 

Óprima 2017!

Del 14 al 18 de junio de 2017

Encontro de Teatro do Oprimido e Ativismo | Porto | Academia Contemporânea do Espetáculo

Oprima es un Encuentro de Teatro del Oprimido y Activismo / Porto

El Forn de teatre Pa'tothom participará en la edición de este año del Encuentro Oprima! de Portugal. Oprima! grupos y asociaciones vinculadas al activismo y que implementan el Teatro del Oprimido en el contexto de las luchas sociales en las que están involucrados. Con la presencia de Julian Boal, Sérgio de Carvalho de Brasil, Cecilia Thumim Boal, Regina Guimarães, Jose Soeiro, et alt.

Consultar el programa

 

Inici

 

 

 

 

 

 

Teatro del Oprimido - Forn de teatre Pa'tothom

 

 

Vuit mesos abans

Obra de teatre fòrum

Forn de teatre Pa'tothom us convida a veure aquesta representació que és la feina de l'alumnat de Teatre de intervenció social.

Sinopsi

La Georgina s'ha quedat embarassada i vol tenir la criatura. Tanteja i busca el suport necessari però es troba una altra realitat.

Dirigida per: Jordi Forcadas

Interpretada per:

Núria Vila, Marta Diez, Marina Tobeña, Marc García, Raúl Martínez i Sergi Arbó

Agraïments al Raúl Quirós.

Data: 13 de juny a les 20 hores

Lloc: Casal Barri del Besòs - C/ Cristóbal de Moura, 232, 08019 Barcelona

Entrada lliure

 

Inici

 

 

 

Centre_Civic_Drassanes

 

Escola CINTRA

L'alumnat de l'Escola CINTRA realitza el treball de teatre de final de curs 2016-17.

Representaran 2 obres.

2 d'ESO - Obra de teatre "Serem propietaris?". Obra basada en els somnis de la gent en tenir un pis i l'estafa dels bancs.

4rt d'ESO - Obra de teatre "Días de guerra" sobre la Quinta del Biberón durant la Guerra Civil Española.

 

Data: 9 de juny les 12h al
Lloc: Centre Cívic Drassanes - Carrer Nou de la Rambla 43 del Raval.

Agraïments a la Belén, l'Óscar i més professorat de l'Escola CINTRA

 

Entrada lliure

 

Inici

 

 

 

 

 

Eduquem en una economia crítica i plural - PLEEC

 

SIGNA EL MANIFEST DE LA PLATAFORMA

 

El pla il·lusió

Peça teatral que parla de la descomposició social d'aquells que porten el pes econòmic del món a través de fets concrets.

El tema no és la corrupció, sinó el pas següent: L'endemà. Veureu fets actuals i que passen ara, però encara no podem saber quines conseqüències portaran.

Sinopsi

Els bancs s'han vist amb el deure d'afegir-se a una iniciativa educativa a les escoles, per a tal d'educar en economia als consumidors i així evitar que tornin a ensopegar a la mateixa pedra com fins ara. Diuen al programa d'educació financera a les escoles de Catalunya (EFEC), que la crisi és culpa de la gent que va fer una mala gestió personal dels seus diners. Es veuran unes idees que s'han creat al voltant d'aquesta iniciativa i que estan rebent l'alumnat a les escoles.

Creació col·lectiva en les que hem seguit nadant entre notícies, denúncies, cafès i assessories de gent que en sap.

Dia: 14 de juny de 2017 (Funció a porta tancada per la PLEEC)
Hora: 20h
Lloc: Forn de teatre Pa'tothom

Interpretada per: Adriana Fontàs, Carol Porta, Laura González, Judit España, Luz Marina Gil, Lluis Cases, Eduard Benito i Franz Fernández.

Dirigida per: Jordi Forcadas

Forn de teatre Pa'tothom realitza aquesta iniciativa dins del projecte a llarg termini de Teatre contra els poders financers, i ha muntat una obra contra l'EFEC per a la defensa d'una educació crítica i com a part de la PLEEC.

 

Inici

 

 

 

Centre_Civic_Drassanes

Què m'expliques?

A càrrec de la Cia. Joves de Pa'tothom


Les vivències d’uns amics fan perillar un somni comú. Els valors que anem adoptant sovint són aliens, i ens fan jugar un paper que no volem però que podem arribar a assumir per por, supervivència o facilisme. Una visió humanista pot arribar-se a considerar una opció equivocada, davant de la societat de la competència a la que som avocats. L’home ha de ser llop per l’home en un món on allò habitual és trepitjar com a forma d’avançar.


Dirigida per: Jordi Forcadas

Interpretada per: Yonah Satorras, Eva Branchizio, Amanda Forcadas, Amy Claire, Carlos Hernández, Danny Naranjo, Alejandro Noriega, Marc Tortajada i Mouad Ghazouan.

Agraïments: Andrea Lesko i Iona Balcells

Idioma: Castellà i català

Representació dels joves el 24 de maig a les 20h al CC Drassanes

ElRavalésteatre és una Mostra de teatre gratuïta que es celebra durant els mesos de maig i juny, que enguany incorpora també espectacles al carrer i els dissabtes, espectacles familiars.

 

Organitza: Centre Cívic Drassanes

 

Inici

 

 

 

Teatre per la gent gran Barcelona

 

 

Aires del pasado

Cia AMPA-RA-Noies - mares del Bon Pastor

Obra de teatre que parla de l'època de les nostres àvies, durant la post guerra i el franquisme on es reflecteix la situació de les dones, que van ser peça fonamental i invisible per fer sortir de les cendres una societat esgarrada per la misèria.

Aquest muntatge va ser inspirat en les visites que la Cia. AMPA-RA-Noies van fer als avis del Centre de Dia - Residència Assistida per a Gent Gran Bon Pastor. Després d'un temps escoltant diferents experiències de vida que ens van explicar, cal fer balnaç de les coses quen han canviat realment amb el pas del temps, per exemple, en relació a la dona.

Després de la representació s'encetarà un debat.

Dirigida per Jordi Forcadas
Interpretada per: Maria Antich, Angelina Comas, Xesca Millà, Carmen Caparrós, Loli Valero i Rocío Valero. Agraïments a l'Holga Pallejà.

Ajudant de direcció: Marina Tobeña

 

Data: 15 de maig de 2017 a les 17,30 h

Sala d'actes al Centre Cívic del Bon Pastor

Amb el suport del districte de Sant Andreu.

Logo Ajuntament de Barcelona

Entrada lliure

 

Inici

 

 

 

 

 

Teatro del Oprimido - Forn de teatre Pa'tothom

 

 

Vuit mesos abans

Obra de teatre fòrum

Forn de teatre Pa'tothom us convida a veure aquesta representació que és la feina de l'alumnat de Teatre de intervenció social.

Sinopsi

La Georgina s'ha quedat embarassada i vol tenir la criatura. Tanteja i busca el suport necessari però es troba una altra realitat.

Dirigida per: Jordi Forcadas

Interpretada per:

Núria Vila, Marta Diez, Marina Tobeña, Marc García, Raúl Martínez i Sergi Arbó

Agraïments al Raúl Quirós.

Data: 28 de març a les 20,30 hores

Lloc: Forn de teatre Pa'tothom

Entrada lliure

 

Inici

 

 

 

Formacion teatral en Institutos. Santa Coloma

Pa'tothom a Cicles Formatius

Dur a terme formacions de teatre d'intervenció social amb l'objectius d'esdevenir un espai de reflexió i empoderament de l'alumnat.

Realitzar formació per a Teatre de l'Oprimit per a CICLE FORMATIU DE GRAU SUPERIOR D'INTEGRACIÓ SOCIAL de l'Institut LA BASTIDA. 2 grups. Santa Coloma de Gramenet.
abril i maig 2017.

Formador: Jordi Forcadas

 

Inici

 

 

 

Teatro del Oprimido

Mustafà és al replà

Sinopsi

En una comunitat de veïns ens trobem amb un problema que afecta a tots. Malgrat una convivència normal davant certs interessos sorgeixen conflictes on aniran aflorant actituds carregades de prejudicis i estereotips respecte a l'altre. Això crea una barrera comunicativa i una distància que fa impossible trobar una solució conjunta.

Dirigida per: Jordi Forcadas

Interpretada per:

Judit Saula, Luz Marina Gil, Alí Hamidou, Lluís Cases i Eduard Benito

Hora i data: 17h dimecres / 17 de maig de 2017

Lloc: Sala d'actes Dr. Llaverias - C/ Lleida 1 de Puig Reig

Organitza: Ajuntament de Puig Reig i Diputació de Barcelona.

Entrada lliure

 

 

Inici

 

 

 

 

 

OBRES DE TEATRE x DEBATRE per a FAMÍLIES

Realització d'obres de teatre debat dins del programa "Eduquem en família" de la Diputació de Barcelona, que són activitats de suport a la funció educativa de les famílies. Pa'tothom realitza teatre i debat entorn a l'assetjament escolar per a mares i pares d'arreu de Catalunya.

Les famílies poden tenir una actitud activa davant de l'assetjament encara que aquest passa a l'entorn escolar. Com detectar-lo? Com ajudar als infants que es troben dins d’aquesta dinàmica? S'analitzen situacions en que es poden trobar les famílies i que donaran peu a establir una recerca de solucions amb el públic per aquests problemes.

 

Ja realitzades

4-octubre-16 a les 17h "Són coses de nens" a l'Escola del Drac a Pacs del Penedés.

19-octubre-16 a les 15h "Són coses de nens" a Pont de Vilomara.

19-octubre-16 a les 18,30h "Són coses de nens" a Rajadell.

1-desembre-16 a les 19,30h "Són coses de nens" a Navarcles.

2-desembre-16 a les 18,30h "Són coses de nens" a Bagà.

9-febrer-17 a les 11h "Són coses de nens" a Vilassar de Dalt.

2-març-17 a les 19,30h "Són coses de nens" a Prats de Lluçanés.

8-març-17 a les 17h "Són coses de nens" a Santa Maria de Palau Tordera.

21-març-17 a les 18h - "Són coses de nens" a Collbató.

20-abril-17 a les 17,30h - "Són coses de nens" a Ripollet.

 

Si vols assistir telefona'ns!! T'informarem de l'adreça exacta.

Entrada lliure.

Projecte finançat en un 80% per la Diputació de Barcelona - Àrea d'Educació.

 

Inici

 

 

 

 

 

 

 

Mustafà és al replà

Obra de teatre fòrum contra el racisme subtil, els prejudicis i els estereotips dins de les accions que ofereix l'entitat (com a part de la Xarxa Antirumors).

Sinopsi

En una comunitat de veïns ens trobem amb un problema que afecta a tots. Malgrat una convivència normal davant certs interessos sorgeixen conflictes on aniran aflorant actituds carregades de prejudicis i estereotips respecte a l'altre. Això crea una barrera comunicativa i una distància que fa impossible trobar una solució conjunta.

Dirigida per: Jordi Forcadas

Interpretada per:

Meritxell Ané, Luz Marina Gil, Alí Hamidou,Lluís Cases i Eduard Benito

Lloc: La Cosa Nostra de Nou Barris- Casal de barri

Dia: 28 d'abril de 2017
Hora: 18h

 

Finançat en un 100% per:

 

Logo Xarxa Antirumors de Barcelona Logo Ajuntament de Barcelona

 

Inici

 

 

 

 

 

 

SANT JORDI més comunitari, a la RAMBLA del RAVAL

 

Una setantena d'entitats, col·lectius i associacions del barri mostraran a veïns, veïnes i a la resta de Barcelona la tasca que duen a terme al Raval durant la diada de Sant Jordi, que enguany arriba a la seva 14ª edició.

La Cia Joves de Pa'tothom hi participaran a la tarda. Tot el que recollirem el destinarem a viatjar a al Festival Jove de teatre Europeu de Grenoble, França.

Us convidem a venir a gaudir d’aquest Sant Jordi diferent, que mostra la gran diversitat i pluralitat del teixit social, cultural, comercial i educatiu del barri.

 

Organitza: Fundació Tot Raval

Lloc: Rambla del Raval

Des de les 10 fins les 18h a la Rambla del Raval

 

Més info

 

Inici

 

 

 

 

 

Aires del pasado

Cia AMPA-RA-Noies

Teatre per als avis de la Centre de Dia - Residència Assistida per a Gent Gran Bon Pastor. Les mares del Bon Pastor han estat visitant als avis del barri i durant un procés han tret una obra de teatre que descriu el que els hi han descrit.

Després d'un temps escoltant diferents experiències, cal preguntar-nos quantes coses han canviat realment amb el pas del temps, per exemple, en relació a la dona.

Dirigida per Jordi Forcadas
Interpretada per: Maria Antich, Angelina Comas, Xesca Millà, Carmen Caparrós, Loli Valero i Rocío Valero. També Holga Pallejà.

Ajudant de direcció: Marina Tobeña

Escola del Bon Pastor

Data: 25 de abril de 2017 a les 15h

Obra de teatre a porta tancada.

 

Entrada lliure

Logo Ajuntament de Barcelona

 

 

 

Flores para los vivos

Obra de teatro y un debate posterior

Con al menos 143.353 desaparecidos en fosas individuales en la reciente investigación de la Audiencia Nacional - todavía no contabilizados los niños perdidos ni los desaparecidos en combate - España es el segundo país del mundo en cifras absolutas de desaparecidos, tan sólo superadas tales cifras por el régimen de Pol Pot en Camboya.

Flores para los vivos es el monólogo que da voz a un desaparecido y forma parte del proyecto Teatro Por La Memoria, que trata de recuperar y tratar la memoria histórica desde el teatro.

Director y autor: Raúl Quirós Molina

Intérprete: Martí Costa Olivé

Producción: Teatro por la Memoria y Pa'tothom

Posteriormente debate sobre la querella argentina después de la función a cargo de Raúl Quirós Molina, director artístico de Teatro por la Memoria y Pau Gomis, activista por la memoria histórica en Tarragona.

La función durará 20 minutos y es gratuita, aunque se admiten donaciones para el proyecto Teatro Por La Memoria.

Fecha: 22 de abril de 2017

Hora: 20,30h en C/ Lluna 5, BCN.

 

Mirar cartell

 

Con la colaboración de Forn de teatre Pa'tothom

Inici

 

 

 

Final de curs de l'alumnat
de l'Escola Castell Viver de Sant Foix

 

L'alumnat presentarà davant de la resta de l'escola les feines realitzades als cursos de teatre. Serà la finalització d'un projecte que ha estat 6 mesos en marxa, però que s'implementa des de fa 10 anys amb joves amb necessitats educatives especiala.

També es durà a terme una obra de teatre pels que han decidit participar en un muntatge.

 

A porta tancada

Lloc: Escola Viver de Sant Foix

Data: divendres 7 d'abril de 2017

 

Amb el suport de:

 

Inici

 

 

 

Teatro del Oprimido

Mustafà és al replà

Escola de Formació del Voluntariat

Càritas Diocesana de Barcelona

Dins de l'Escola de Formació del Voluntariat Càritas Diocesana de Barcelona es presentarà l'obra de teatre fòrum "Mustafà és al replà" per a treballar amb el voluntariat d'aquesta institució com podem lluitar contra el racisme subtil i prejudicis.

Sinopsi

En una comunitat de veïns ens trobem amb un problema que afecta a tots. Malgrat una convivència normal davant certs interessos sorgeixen conflictes on aniran aflorant actituds carregades de prejudicis i estereotips respecte a l'altre. Això crea una barrera comunicativa i una distància que fa impossible trobar una solució conjunta.

Dirigida per: Jordi Forcadas

Interpretada per:

Judit Saula, Luz Marina Gil, Alí Hamidou, Lluís Cases i Eduard Benito

Data: dimecres, 26 d'abril de 2017

Lloc: C/ Borrell cantonada Carrer Londres (Parròquia Sant Eugeni Papa)

Organitza: Càritas Diocesana de Barcelona

Logo Caritas Barcelona.

 

Inici

 

 

 

 

Teatro del Oprimido / Teatro dell'Oppresso

A cargo de Jordi Forcadas

 

Formación para formadores en Italia organizada por IUSTUMÓ.

Jordi Forcadas del Forn de teatre Pa'tothom ha sido invitado a Italia para realizar una formación a formadores sobre el Teatro del Oprimido.

L'Associazione Iustumó promueve el teatro como instrumento educativo en Castelli Romani (población cerca de Roma).

Fechas: 8-9 de abril de 2017

Lugar: Aula Magna dell'I.C. Paolo Borsellino - Monte Compatri (RM)

Mirar programa

Organiza:

Inici

 

 

 

 

 

 

Aula Oberta de la Cia Joves de Pa'tothom

 

La Cia de Joves interpretaran escenes de les següents obres de teatre:

 

La Casa de Bernarda Alba de Federico García Lorca interpretada por Anamí Risso i Nerea Rivas

El Muntaplats de Harold Pinter interpretada por Faustino Mbula i Franz Fernández.

Perversitat Sexual a Xicago de David Mamet interpretada por Franz Fernández I Michael Harram

Mala Sang de David Plana interpretada per Júlia Rocabayera.

 

Data: dimecres 5 d'abril a les 20h

Lloc: Forn de teatre Pa'tothom

 

 

Inici

 

 

 

 

 

Setmana d'Acció Global per l'Abolició dels Paradisos Fiscals

Actualment, totes les empreses de l'IBEX 35 tenen filials a paradisos fiscals i més de la meitat del comerç mundial hi passa. En total, oculten més diner que el PIB de Regne Unit i Alemanya junts: 7,6 bilions de dòlars el 2015.

#ForaParadisosFiscals
#FueraParaísosFiscales
#EndTaxHavens
#StopParadisFiscaux

Comença el dilluns 3 d'abril amb la següent programació

19h: Arribada de Representants polítics i de la representant que farà la lectura del manifest.

19:00h: Inici de l’actuació reivindicativa Forn de teatre Pa’tothom per animar als assistents/es de la concentració.

19:15h: Intervenció de Xavier Casanovas com a President de l’Associació per una Fiscalitat Justa, Ambiental i Solidària.

19:20h: Intervenció de Gerardo Pisarello, 1er Tinent Alcalde de l’ajuntament de Barcelona

19:25h: Intervenció d’un/a representant/a de la mesa del Parlament.

19:30h: Lectura del manifest a càrrec de Vicky Peña i desenvolupament de la Performance reivindicativa.

Signar manifest

 

Adreça: Plaça de Sant Jaume, 08002 Barcelona

 

Organitza: Plataforma per una Fiscalitat Justa, Fora Paradisos Fiscals i ATTAC-ACORDEM.

Inici

 

 

 

 

Teatro del Oprimido. Teatro contra el Racismo. Forn de teatre Pa'tothom

Mustafà és al replà

Obra de teatre fòrum

Forn de teatre Pa'tothom ha estat convidat a Lloret de Mar per a fer una representació de l'obra de teatre fòrum sobre interculturalitat.

 

Sinopsi

En una comunitat de veïns ens trobem amb un problema que afecta a tots. Malgrat una convivència normal davant certs interessos sorgeixen conflictes on aniran aflorant actituds carregades de prejudicis i estereotips respecte a l'altre. Això crea una barrera comunicativa i una distància que fa impossible trobar una solució conjunta.

Dirigida per: Jordi Forcadas

Interpretada per:

Judit Saula, Luz Marina Gil, Alí Hamidou, Lluís Cases i Eduard Benito

Lloc: Sala Polivalent de la Casa de la Cultura de Lloret de Mar.

Data: Divendres 31 de març de 2017 / Hora: 20h

 

Organitza i suport de:

 

Entrada lliure

Inici

 

 

 

I Jornada sobre proyectos artísticos y educativos para la intervención social

Ajuntament de sagunt

 

I Jornada sobre proyectos artísticos
y educativos para la intervención social

Workshop y conferencia de Teatro del Oprimido

a cargo de Jordi Forcadas

Forn de teatre Pa'tothom ha sido invitado con otras entidades (Llauna65 de Lisboa, T Danza, Comusicarte... ), equipos municipales (Universidad de Valencia, Escuela Municipal de Teatro...) y profesionales a participar en "I Jornada sobre proyectos artísticos y educativos para la intervención social". Estarán presentes Alfredo Mantovani, Jesús Jara, Sandra Jurado, Merxe Roldan... ).

Dentro de este marco se hará:

- Conferencia: "Teatre de l'Oprimit dins del contexte actual". Sábado a las 10h

- Taller de Teatro del Oprimido. Sábado tarde y domingo mañana.

Teatro del Oprimido es una tendencia teatral moderna creada por Augusto Boal (Brasil), que incentiva las técnicas interactivas más innovadoras que ha revolucionado la escena teatral mundial. Se trata de conocer el teatro como motor de cambio y empoderamiento de ciertos colectivos para que mediante la lucha social visibilizen y analicen estructuras de poder que los oprime.

Fechas: 31 de marzo y 1 y 2 de abril de 2017

Lugar: Centro Cultural Mario Monreal. Sagunto, Valencia

Organiza Educa Creart (Ajuntament de Sagunt)

Sagunto, Valencia

Mirar programa completo

 

 

Inici

 

 

17è Seminari Arts Escèniques a Catalunya. Forn de teatre Pa'tothom. Universitat de Lleida

 

17è Seminari Arts Escèniques a Catalunya
"Arts escèniques i transformació social"


El Forn de teatre Pa'tothom ha estat convidat per la Universitat de Lleida a participar en aquest seminari. El Jordi Forcadas farà una conferència i un taller.

 

L'esdeveniment ha estat presentat de la següent manera:
"La relación entre les arts escèniques i les seves disciplines amb els processos de transformació social van tennit -des de fa ja uns anys-, riques i profundes esperiències en àmbits de tots tipus. El Teatre aplicat abasta propostes que van de de l'àmbit de la salut i el benestar a la identitat i inclusió social. En questa nova edició, la dessetena, voldríam apropar-nos a aquesta realitat ben viva i carregada de sentit, i donar-vos a conèixer alguns dels projectes més arrelats i actius al nostre país."

 

Consultar programa en PDF.


Del 28 de febrer 4 d'abril de 2017.

Seminari del Jordi Forcadas: "Empoderament col·lectiu amb Teatre de l'Oprimit" 28 de febrer de 2017.

Taller "Teatre de l'Oprimit" el 25 de març de 10h-14h i de 16h-20h.

Es necessita inscripció.

 

 

Inici

 

 

 

VIAJE A LA SEMILLA

Conferencia a cargo de IVAN NOGALES (Bolívia)

Dentro de la gira por España y Francia que hace el representante de Teatro Trono de Bolivia, nos ofrece una conferencia y un taller en Forn de teatre Pa'tothom.

Descripción

Un Teatro que busca sus raíces, los fundamentos de su existencia desde el arte, en un contexto como el mundo andino en Bolivia, hasta el punto de cuestionar al Teatro mismo como una práctica que genera división y exclusión desde una mirada comunitaria. Una mirada desde los cuerpos andinos, que son atravesados de ancestralidad y de una modernidad globalizante ineludible.

Cuerpos como territorios donde se desarrollan las pugnas más encarnizadas de las lógicas egocentristas, egopaticas, consumistas, competitivas, individualistas, y las vías comunitarias, como una propuesta donde el arte aporta en la salvación de la especie. 27 años de Teatro Trono en un incesante viaje a la semilla.

Fecha: 24 de marzo 2017 a las 19h

Lugar: Forn de teatre Pa'tothom

Entrada libre

Otros eventos de Teatro Trono en Barcelona.

Workshop "La descolonización del cuerpo" de Ivan Nogales, en Pa'tothom.

27 de marzo: Mesa redonda: Mesa redonda: Otras maneras de ver y vivir el teatro en la casa Amèrica de Catalunya (entrada libre)..

28 de marzo: Representación de Teatro Trono - visitará la Casa América de Catalunya amb una obra de teatre "Arriba El Alto" (entrada libre).

También visitará l'Institut de Teatre de Barcelona.

 

Inici

 

 

 

 

 

Pràctiques artístiques, participació i canvi social

Proposta formativa 2017. 5a edició

Novament el Forn de teatre Pa'tothom participará i colaborará amb l'espai per a la realització d'aquesta proposta formativa. La formació promou el debat i la reflexió entre els participants i facilitar eines i estratègies metodològiques que ajudin a desenvolupar projectes de pràctiques artístiques que pretenen la transformació social de les comunitats.

QUÈ es treballa al curs?

Identificar i conèixer les principals característiques dels projectes de
transformació social a través de l’art.
Extreure aprenentatges de pràctiques concretes.
Viure en la “pròpia pell” els detonants individuals que motiven a participar individual i comunitàriament, i el paper de les arts en aquest procés.
Conèixer el funcionament de diferents pràctiques artístiques que podem usar en l’acció comunitària.
Testar les arts visuals, plàstiques i escèniques com a eines d’acció comunitària i suggerir vies d’especialització i/o d’hibridació.
Explorar algunes pràctiques concretes: teatre d’intervenció social, creació audiovisual, fotografia, graffiti, pintura, plàstica, collage, etc.

 

Mirar més informació

 

 

 

Inici

 

 

 

 

Día Mundial del Teatro del Oprimido

del 16 al 25 de marzo de 2017, en Barcelona

El Forn de teatre Pa'tothom está invitado a celebrar esta efeméride con personas que les gusta el Teatro del Oprimido. El evento cuenta con la presència de Bárbara Santos.

Con motivo del día internacional delTeatro del Oprimido (16 de marzo de 2017) uTOpia Barcelona ha diseñado un calendario de actos para reflexionar sobre Europa, buscando aportar nuevas miradas de los ciudadanos y ciudadanas a la situación actual.

Este evento busca establecer un diálogo con los/las participantes internacionales, pero sobre todo pretende estimular el debate entre la comunidad local. Utilizaremos las diferentes técnicas y formatos del teatro del oprimido/das para analizar y debatir cuáles son las diferentes miradas entorno a la realidad europea.

La personas serán las protagonistas, opinando a través de sus creaciones artísticas y participando a través de sus intervenciones en el teatro foro. A través de este evento se crea un marco idóneo para el encuentro de diferentes entidades que trabajan con la misma metodología, dando espacio a la reivindicación del teatro del oprimido como herramienta consciente para la transformación social.

Organiza: uTOpia Barcelona

Mirar PROGRAMA / Mirar WEB de TODO el EVENTO

Inici

 

 

 

 

 

Teatro del Oprimido - Forn de teatre Pa'tothom

 

 

Vuit mesos abans

Obra de teatre fòrum

Forn de teatre Pa'tothom us convida a veure aquesta representació que és la feina de l'alumnat de Teatre de intervenció social.

Sinopsi

La Jazmina s'ha quedat embarassada i vol tenir la criatura. Tanteja i busca el suport necessari però es troba una altra realitat.

Dirigida per: Jordi Forcadas

Interpretada per:

Núria Vila, Marta Diez, Marina Tobeña, Marc García, Raúl Martínez i Sergi Arbó

Agraïments al Raúl Quirós.

Data: 28 de març a les 20,30 hores

Lloc: Forn de teatre Pa'tothom

Entrada lliure

Inici

 

 

 

Sant Just Desvern i la Igualtat de gènere

Dins del març d'una feina més ampla que es realitzarà a Sant Just Desvern, el dia de la dona i esdevé el mes de la dona i el març està dedicat al Dia Internacional de la Dona Treballadora. Dins del marc de "Igualtat sense excuses", el Forn de teatre Pa'tothom, ha estat convidat a fer un taller de teatre sobre la temàtica.

“Taller de teatre de l´oprimit i gènere”

Quins són els estereotips creats envers es conceptes dona/home. Què en podem fer? Com ho podem treballar?

Formadora: Andrea Lesko

Lloc: Sala Isidor Cònsul i Giribet de Sant Just Desvern . Can Ginestar

Data: dimarts 14 de març

Hora 19 hores

Durada: 2 hores

Organitza: Dona i Empresa de l'Ajuntament de Sant Just Desvern @DonaiEmpresaSJ

 

Entrada lliure

Inici

 

 

 

 

Teatre per a la gent gran

Flaires del passat

Cia AMPA-RA-Noies

Teatre per als avis de la Centre de Dia - Residència Assistida per a Gent Gran Bon Pastor. Les mares del Bon Pastor han estat visitant als avis del barri i durant un procés han tret una obra de teatre que descriu el que els hi han descrit.

Després d'un temps escoltant diferents experiències, cal preguntar-nos quantes coses han canviat realment amb el pas del temps, per exemple, en relació a la dona.

Dirigida per Jordi Forcadas
Interpretada per: Maria Antich, Angelina Comas, Xesca Millà, Carmen Caparrós, Loli Valero i Rocío Valero. També Holga Pallejà.

Ajudant de direcció: Maria Tobeña

Adreça: C/ Augusto César Sandino, 7-9 Barcelona

Data: 22 de març 2017 a les 15h

Obra de teatre a porta tancada.

Entrada lliure

Logo Ajuntament de Barcelona

Inici

 

 

 

 

Foto: Càritas Diocesana de Barcelona, 2016

Escola de Formació del Voluntariat

Càritas Diocesana de Barcelona

 

Dins de l'Escola de Formació del Voluntariat Càritas Diocesana de Barcelona es presentarà Mustafà és al replà per a treballar amb el voluntariat d'aquesta institució com podem lluitar contra el racisme subtil i prejudicis.

Sinopsi

En una comunitat de veïns ens trobem amb un problema que afecta a tots. Malgrat una convivència normal davant certs interessos sorgeixen conflictes on aniran aflorant actituds carregades de prejudicis i estereotips respecte a l'altre. Això crea una barrera comunicativa i una distància que fa impossible trobar una solució conjunta.

Dirigida per: Jordi Forcadas

Interpretada per:

Judit Saula, Holga Pallejà, Alí Hamidou, Lluís Cases i Eduard Benito

Data: 7 de febrer de 2017 a les 18h

Lloc: Plaça Lesseps, 25 (Local de la Parròquia)

Organitza: Càritas Diocesana de Barcelona

Logo Caritas Barcelona.

 

Inici

 

 

 

Teatro contra la ley mordaza

 

 

 

Grito amordazado

Obra de teatre fòrum

Cuando los ciudadanos queremos pasar de ser simples votantes a tomar iniciativas, el poder político articula estrategias de menosprecio, criminalización, ilegalización de grupos activistas que se manifiestan.

"Grito Amordazado", trata de un grupo feminista que ejerce la desobediencia, y narra cómo se enfrentan a las consecuencias represivas desmesuradas y cómo esto afecta su entorno. Un grupo de actrices han aunado esfuerzos para realizar una obra de teatro foro sobre la criminalización de la protesta social. Tema que guarda más actualidad después del surgimiento de la Ley Mordaza.

Dirigida por: Jordi Forcadas
Interpretada por:  Laura Rebu, Adriana Fontàs, Susana Lacasta, Cristina Castellà y Ricardo Corduente.

Lugar: Espai Obert de Sants
Dirección: Violant d'Hongria Reina d'Aragó 71 - 1er pis (Sants)

Fecha: 25 de febrero 2017.
Hora: 18 o 19h (por confirmar)


Si eres de una organización social te invitamos a invitarnos que colaboraremos desinteresadamente.

 

 

Inici

 

 

Teatro contra el racismo, barcelona

Instituts contra el racisme

Projecte: Teatre contra el racisme subtil i l'aporofòbia

Projecte de suport a estaments educatius de Barcelona per a lluitat a favor de la interculturalitat amb obres de teatre fòrum. Es tractaria de respondre a una demanda existent de diferents centres educatius, per a realitzar l'obra de teatre Mustafà és al replà que lluita contra el racisme més estès, el que es manifesta quotidianament, i que s'adopta sense pensar en els perills que entranya per la convivència. És a dir, el racisme subtil que -per a descriure'l fàcilment- és el que diu: "jo no sóc racista però...".

Les següents representacions són a porta tancada pels alumnes dels instituts.

- 24 d'octubre al CC Albareda per l'Institut Consell de Cent.

- 24 noviembre a les 13,35h a l'Institut Montjuic.

- CINTRA amb la col·laboració del CC Drassanes. 2016

 

Mirar DOSSIER DE L'OBRA

Finançat per Interculturalitat de l'Ajuntament de Barcelona

 

Ajuntament de Barcelona

Inici

 

 

 

 

 

Grup de teatre Ampa-ra-noies del Bon Pastor

 

 

Las que no se avecinan

A càrrec de la Cia. AMPA-RA-NOIES.
Grup de dones del Bon Pastor

 

Obra de teatre fòrum

La senyora Encarna intenta trobar solució als problemes com ara el de neteja de la nova comunitat de veïns. Malentesos i prejudicis no l'ajudaran per trobar una solució. Com arribar a acords sense ser els millors amics però sent bons veïns

Dirigida per Jordi Forcadas
Interpretada por: Maria Antich, Angelina Comas, Xesca Millà, Holga Pallejà, Carmen Caparrós y Loli Valero.

Data: 21 de gener de 2017
Hora: 18 h
Lloc: Carrer Casamada Mauri S/N (Abrera)

Dins del marc del Dia internacional de la mediació.


Finançat per: Ajuntament d'Abrera.

Entrada lliure!

 

Inici

 

 

 

Foto: Mobiolak

Espacio madres Lola Anglada

Espai mares Lola Anglada

Espai de reunió entre mares de l’Escola Lola Anglada (L’Hospitalet) creat per compartir inquietuds mitjançant d’exercicis teatrals. Durant 6 mesos ens hem trobat un cop a la setmana i hem aconseguit formar un grup de 10 mares de diversos orígens culturals però amb la mateixa curiositat per conèixer altres mares.

Durant aquest procés obert, que continuarà l’any vinent, hem treballat l’expressió corporal, la confiança en grup, la desmecanització del nostre cos quotidià, la relaxació, la desinhibició i la improvisació amb jocs teatrals.

Així doncs, hem parlat de subjectes que són presents a les nostres vides i ens preocupen com per eixample: com fer per compaginar la feina i la família, els límits amb els adolescents, les experiències viscudes com a immigrant en un nou país els estereotips arrelats, el racisme intern, la por a la diferència, etc.

Lo ha llevado a cabo: Mobiolak y Forn de teatre Pa'tothom

Amb el suport de: Serveis Socials de Benestar Social de l’Hospitalet (Distrito 5)

Inici

 

 

 

 

FORMACIÓN
TEATRO DEL OPRIMIDO
ITALIA

Jordi Forcadas ha sido invitado a Roma, Italia para realizar un intensivo durante dos fines de semana para el Istituto teatrale Europeo.

TEATRO DELL'OPPRESSO

Condotto da Jordi Forcadas (Dalla scuola di teatro Pa'tothom - Barcelona)

20, 21, 22 gennaio 2017 (Teatro Forum)
3,4,5 febbraio 2017 (Teatro Invisibile)

Dalla rappresentazione di situazioni oppressive riconoscibili dal pubblico alla trasformazione dello stesso in attore-protagonista; dall'idea alla lotta sul palcoscenico con gli attori-antagonisti; dall'azione individuale al dibattito.

 

+INFO

 

Inici

 

 

Allan Owens

 

 

Allan Owens

Sesión de pretextos dramáticos

Como cada año Allan Owens visita Forn de teatre Pa'tothom con sus alumnos de la Universidad de Chester, Inglaterra. Estas visitas son para conocer nuestro trabajo.

Pero en esta ocasión, además de la visita, se realizará una clase para los alumnos inscritos en Teatro de Intervención Social del Forn de teatre Pa'tothom.

Allan Owens es el autor del libro "Mapas teatrales".

Másterclass a puerta cerrada. 2017

 

Inici

 

 

 

 

 

 

Mustafà és al replà

Obra de teatre fòrum contra el racisme subtil, els prejudicis i els estereotips dins de les accions que ofereix l'entitat (com a part de la Xarxa Antirumors).

Sinopsi

En una comunitat de veïns ens trobem amb un problema que afecta a tots. Malgrat una convivència normal davant certs interessos sorgeixen conflictes on aniran aflorant actituds carregades de prejudicis i estereotips respecte a l'altre. Això crea una barrera comunicativa i una distància que fa impossible trobar una solució conjunta.

Dirigida per: Jordi Forcadas

Interpretada per:

Alí Hamidou, Holga Pallejà, Laura González, Lluís Cases i Eduard Benito

Lloc: Centre Penitenciari de Dones de Barcelona (Poble Nou)

Dia: 19 de desembre de 2016

Organitza: AMISI

Finançat en un 100% per:

 

Logo Xarxa Antirumors de Barcelona Logo Ajuntament de Barcelona

 

Inici

 

 

 

 

 

Bullying Teatro Jóvenes del Forn de teatre Pa'tothom.
Teatro del oprimido. Teatro foro. Barcelona

 

Centre Cívic Drassanes - Forn de teatre Pa'tothom

 

Per què a mi?

Obra de teatre fòrum a càrrec dels joves de Pa'tothom

Sinopsi
Un grup de joves tenen dinàmiques dins de l'institut, que són acceptades per tothom. És molt difícil sortir-se de certes situacions que dificulten la coexistència, i que la rodegen la ignorància, el silenci i la passivitat.

Joves de Pa'tothom

Ha sonado el despertador.
Se acabó la felicidad.
Vuelvo a la rutina,
La rutina en la que no puedo más.

Decían que estudiar era fácil.
No están en mi situación.
Se creen graciosos,
Lo suyo no tiene perdón.

¿Por qué esto? ¿Por que a mí?
Yo no he hecho nada.
Solo quiero ser feliz.

Pasan los días y más grande
es el muro.
Esto es muy duro.
Ya no quiero seguir.

Escrito por: Amy Claire

Dirigida per: Jordi Forcadas

Intèrprets: Júlia, Anamí, Nerea, Nicole, Nour, Marc, Franz

Música: Andrea Lesko i Hugo Martínez.


Data: dijous 1 de desembre al Centre Cívic Drassanes (18,30h)

 

Inici

 

 

Foto: Càritas Diocesana de Barcelona, 2016

Mustafà és al replà

Obra de teatre fòrum contra el racisme subtil, els prejudicis i els estereotips dins de les accions que ofereix l'entitat (com a part de la Xarxa Antirumors).

Sinopsi

En una comunitat de veïns ens trobem amb un problema que afecta a tots. Malgrat una convivència normal davant certs interessos sorgeixen conflictes on aniran aflorant actituds carregades de prejudicis i estereotips respecte a l'altre. Això crea una barrera comunicativa i una distància que fa impossible trobar una solució conjunta.

Dirigida per: Jordi Forcadas

Interpretada per:

Alí Hamidou, Holga Pallejà, Laura González, Lluís Cases i Eduard Benito

Dia: 21 de desembre de 2016 a les 15,30h
Lloc: Centre Cultural de Cardedeu

 

Finançat per l'Ajuntament de Cardedeu

 

Inici

 

 

 

 

Bon Nadal?

Aquest any AMPA-RA-Noies torna a l'atac amb una nova creació.

El Nadal és el moment de l'any per les retrobades, per estar amb la família.

Qui no recorda l'olor de la sopa al foc? Les cançons i els regals?

La família de la Conchi no viu un bon moment i, en comptes de fer pinya, el sopar de Nadal serà el moment on surten els problemes familiars a la llum.

Una història familiar que podem reconèixer no gaire lluny de nosaltres.

 

Data: 3 de desembre de 2016

Hora: 18h

Lloc: Centre Cívic del Bon Pastor

Mirar el póster

Logo Ajuntament de Barcelona

Inici

 

 

 

Cultsurfing 2016

 

Cultsurfing

CultSurfing és un programa impulsat per l’Institut de Cultura de Barcelona ideat per a crear connexions entre projectes culturals singulars dels Països Catalans i que en aquesta quarta edició, amb el suport de l'Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palma, l’ Institut d’Estudis Baleàrics i la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals de la Generalitat de Catalunya. Com en el CouchSurfing (xarxa que permet als seus usuaris ser hostes i establir amistats arreu del món), CultSurfing és una xarxa per descobrir nous projectes, intercanviar experiències i establir connexions entre àmbits culturals i territoris. El Forn de teatre Pa'tothom participarà aquest any.

Lloc: Palma de Mallorca

Dates: 3 i 4 de novembre 2016

Mirar programa

 

Inici

 

 

FESC 2016

Fira d’Economia Solidària de Catalunya

Forn de teatre Pa'tothom participa aquest any en la Fira d’Economia Solidària de Catalunya d’enguany serà molt especial. En aquest 2016 la FESC arriba a la seva cinquena edició.

La Fira d’Economia Solidària de Catalunya és un aparador de tots els productes i serveis necessaris per cobrir les necessitats de la vida quotidiana de les persones: habitatge, alimentació, oci, coneixement, cooperativisme, comercialització justa, serveis a persones i empreses, finances i assegurances ètiques, inserció laboral, emprenedoria social, energies renovables, formació i educació, etc. És un esdeveniment anual amb projecció internacional que reuneix la gran diversitat d’experiències i pràctiques de l’economia social i solidària del territori català.

Dates: 21, 22 i 23 d’octubre 2016
Lloc: Fabra i Coats a Sant Andreu

Consulta més informació a FESC 2016

Activitat finançada per FIARE BANCA ETICA i FETS (Finançament ètic i solidari)

 

Logo Fiare Banca Etica

  Logo FETS. Finançament ètic i solidari

 

Inici

 

 

 

 

Ravals 2016

Logo Ravals 2016

RAVAL(S) 2016

Festival de Cultura del Raval.

Fet per la gent del barri. Aquesta edició tindrà una mirada de gènere.

NO t'ho perdis!!

 

El Forn de teatre Pa'tothom hi participara amb "Mustafà és al replà" amb una representació al Institut Miquel Tarradell. Mira més informació.

 

Mira la programació.

 

De l'11 al 13 de novembre de 2016

 

Ravals 2016

 

Inici

 

 

 

Teatro del Oprimido

Mustafà és al replà

Aquest any participarem a RAVAL(S) 2016 amb l'obra de teatre fòrum contra el racisme subtil, els prejudicis i els estereotips dins de les accions de la Xarxa Antirumors. Així doncs la veurem amb un complement des de les dones.

 

Sinopsi

En una comunitat de veïns ens trobem amb un problema que afecta a tots. Malgrat una convivència normal davant certs interessos sorgeixen conflictes on aniran aflorant actituds carregades de prejudicis i estereotips respecte a l'altre. Això crea una barrera comunicativa i una distància que fa impossible trobar una solució conjunta.

Dirigida per: Jordi Forcadas

Interpretada per:

Judit Saula, Holga Pallejà, Alí Hamidou, Lluís Cases i Eduard Benito

Organitza: Fundació Tot Raval

Adreça: Institut Miquel Tarradell (Carrer dels Angels, 1 - 08001 BCN)

Data: 11/nov/2016 a les 18,30h

Finançat en un 100% per:

 

Logo Xarxa Antirumors de Barcelona Logo Ajuntament de Barcelona

 

Inici

 

 

 

Caritas Barcelona

Escola de Formació del Voluntariat

Càritas Diocesana de Barcelona

 

Dins de l'Escola de Formació del Voluntariat Càritas Diocesana de Barcelona es presentarà Mustafà és al replà per a treballar amb el voluntariat d'aquesta institució com podem lluitar contra el racisme subtil i prejudicis.

Sinopsi

En una comunitat de veïns ens trobem amb un problema que afecta a tots. Malgrat una convivència normal davant certs interessos sorgeixen conflictes on aniran aflorant actituds carregades de prejudicis i estereotips respecte a l'altre. Això crea una barrera comunicativa i una distància que fa impossible trobar una solució conjunta.

Dirigida per: Jordi Forcadas

Interpretada per:

Judit Saula, Holga Pallejà, Alí Hamidou, Lluís Cases i Eduard Benito

Data: dijous 24 de novembre a les 18,30h

Lloc: Sala Pepita Casanellas, al Passeig de la Zona Franca 185, cantonada amb carrer Foneria.

Organitza: Càritas Diocesana de Barcelona

Logo Caritas Barcelona.

 

Inici

 

 

 

Teatro del Oprimido

Mustafà és al replà

Obra de teatre fòrum contra el racisme subtil, els prejudicis i els estereotips dins de les accions de la Xarxa Antirumors.

Dues representacions!!

Sinopsi

En una comunitat de veïns ens trobem amb un problema que afecta a tots. Malgrat una convivència normal davant certs interessos sorgeixen conflictes on aniran aflorant actituds carregades de prejudicis i estereotips respecte a l'altre. Això crea una barrera comunicativa i una distància que fa impossible trobar una solució conjunta.

Dirigida per: Jordi Forcadas

Interpretada per:

Judit Saula, Holga Pallejà, Alí Hamidou, Lluís Cases i Eduard Benito

Lloc: Casal de la Gent Gran - Plaça Rector Roc Garcia 1, Balsareny
Data: 2 de novembre 2016 a les 16,30 h

Lloc: Biblioteca Municipal - Sala 2 - C/ les Parres, 44 - Artés
Data: 2 de novembre 2016 a les 19,30 h Mirar CARTELL / PÓSTER

Finançat en un 100% per:

Àrea d'Atenció a les persones. Servei de convivència, diversitat i participació ciutadana de la Diputació de Barcelona

Consell Comarcal del Bages

Inici

 

 

Fundació Sergi, Girona

 

Mustafà és al replà

Forn de teatre Pa'tothom participara a les jornades Siner[GI]es. Diàlegs i activitats per a la identitat, diversitat i inclusió. Organitzada a Girona per la Fundació Sergi.

Obra de teatre fòrum contra el racisme subtil, els prejudicis i els estereotips dins de les accions de la Xarxa Antirumors.

Sinopsi

En una comunitat de veïns ens trobem amb un problema que afecta a tots. Malgrat una convivència normal davant certs interessos sorgeixen conflictes on aniran aflorant actituds carregades de prejudicis i estereotips respecte a l'altre. Això crea una barrera comunicativa i una distància que fa impossible trobar una solució conjunta.

Dirigida per: Jordi Forcadas

Interpretada per:

Judit Saula, Holga Pallejà, Alí Hamidou, Lluís Cases i Eduard Benito

Lloc: Centre Cívic Barri Vell
Adreça: C/ Cort Reial 7 - Girona
Data: 27 d'octubre de 2016 a les 19h

 

Consultar Programa de la Fundació Sergi

 

Inici

 

Pilares interculturales Zaragoza

Mustafà està en el rellano

¡¡La obra de teatro de "Mustafà está en el rellano" viaja a Zaragoza!!

Obra de teatro foro contra el racismo sutil, los prejuicios y los estereotipos dentro de las líneas de lucha de la entidad y de la Red Antirumors.

Sinopsis

En una comunidad de vecinos nos encontramos con un problema que afecta a todos. A pesar de una convivencia normal ante ciertos intereses surgen conflictos donde irán aflorando actitudes cargadas de prejuicios y estereotipos respecto al otro. Esto crea una barrera comunicativa y una distancia que hace imposible encontrar una solución conjunta.

Dirigida por: Jordi Forcadas

Interpretada per: Judit Saula, Holga Pallejà, Alí Hamidou, Lluís Cases i Eduard Benito

Lloc: Casa de las Culturas
Adreça: Calle José Palafox 29 de Zaragoza
Fecha: 14 de octubre de 2016 a las 19,30 h

Mirar FOLLETO

Financiada por el

Agradecimientos a Gabriela.

Inici

 

 

Teatro del Oprimido

Mustafà és al replà

Obra de teatre fòrum contra el racisme subtil, els prejudicis i els estereotips dins de les accions que ofereix l'entitat (com a part de la Xarxa Antirumors).

Sinopsi

En una comunitat de veïns ens trobem amb un problema que afecta a tots. Malgrat una convivència normal davant certs interessos sorgeixen conflictes on aniran aflorant actituds carregades de prejudicis i estereotips respecte a l'altre. Això crea una barrera comunicativa i una distància que fa impossible trobar una solució conjunta.

Dirigida per: Jordi Forcadas

Interpretada per:

Judit Saula, Holga Pallejà, Alí Hamidou, Lluís Cases i Eduard Benito

Dia: 22 de novembre a les 18,30h

Lloc: Espai Cultural Montbarri - Casanova 18 Montornès del Vallès

Finançat en un 100% per:

Àrea d'Atenció a les persones. Servei de convivència, diversitat i participació ciutadana de la Diputació de Barcelona

Consell Comarcal del Bages

 

Inici

 

 

 

 

 

 


Convenis de col·laboració

Rehabilitació del local de Pa'tothom a càrrec de TRAC

 

L'empresa TRAC Rehabilitació d'Edificis S.L. ha fet 20 anys i per a celebrar-ho fan la rehabilitació de locals d'entitats de caire social del Raval.

Iniciativa molt maca i original !! En comptes de fer una gran festa, es mostren sensibles amb les dificultats que tenen associacions sense ànim de lucre i dediquen els seus esforços (aquesta celebració) a les entitats del barri i persones beneficiàries dels serveis.

Les obres van començar el 4 de juliol del 2016.

Inici

 

 

Teatro del Oprimido en Cali, Colombia.

Talleres de teatro del Oprimido en Colombia.

Este verano Jordi Forcadas ha viajado a Colombia y se han realizado 2 talleres. Uno en Cali para Teatro La Máscara y otro en Medellín en Centro Plazarte.

Cali del 29 de agosto al 1 de septiembre.

Medellín del 5 al 9 de septiembre.

 

 

Teatro del Oprimido en Medellín Colombia.

 

Inici

 

 

Mustafà és al replà

Obra de teatre fòrum contra el racisme subtil, els prejudicis i els estereotips dins de les accions de la Xarxa Antirumors.

Sinopsi

En una comunitat de veïns ens trobem amb un problema que afecta a tots. Malgrat una convivència normal davant certs interessos sorgeixen conflictes on aniran aflorant actituds carregades de prejudicis i estereotips respecte a l'altre. Això crea una barrera comunicativa i una distància que fa impossible trobar una solució conjunta.

Dirigida per: Jordi Forcadas

Interpretada per:

Judit Saula, Holga Pallejà, Alí Hamidou, Lluís Cases i Eduard Benito

Lloc: Parròquia de Lurdes
Adreça: C/ Fonthonrada 33 - Poble Sec - Barcelona
Data: 8 d'octubre de 2016 a les 20,30h

Finançat en un 100% per:

 

 

Inici

 

 

 

Pa'tothom economia social i solidariaria

 

Pa'tothom i l'economia social i solidària

Vine a conèixer l’economia social, solidària i cooperativa al Raval

 

Forn de teatre Pa'tothom col·labora amb aquesta iniciativa. El Raval: espai de trobada i de fusió de cultures, està treballant per esdevenir territori socialment responsable, fruit de la implicació de les persones que en formen part i del seu esperit de cooperació. Per tot això, proposem una ruta a través dels seus comerços, entitats i associacions per tal de promoure la identitat de tot un barri en clau d’economia solidària.

Vols conèixer altres maneres de produir, finançar-se, consumir i fomentar l’ocupació, construint un món més just i equitatiu? Ho tens al barri! Ara ho podràs descobrir amb la ruta gratuïta de l’economia social, solidària i coopertiva del Raval.

Data: Dimecres 28 de setembre a les 10,30 comença la ruta que dura 2 hores.

 

llegir més

 

 

Activitat sense rebre finançament

Inici

 

 

 

Teatro del Oprimido

Mustafà és al replà

Obra de teatre fòrum contra el racisme subtil, els prejudicis i els estereotips dins de les accions de la Xarxa Antirumors.

Sinopsi

En una comunitat de veïns ens trobem amb un problema que afecta a tots. Malgrat una convivència normal davant certs interessos sorgeixen conflictes on aniran aflorant actituds carregades de prejudicis i estereotips respecte a l'altre. Això crea una barrera comunicativa i una distància que fa impossible trobar una solució conjunta.

Dirigida per: Jordi Forcadas

Interpretada per:

Judit Saula, Holga Pallejà, Alí Hamidou, Lluís Cases i Eduard Benito

Lloc: Barri del Besòs.
Adreça: Carrer Pere Moragues (entre els carrers d'Alfons Magnànim i Messina)

Data: dijous 14 de juliol a les 19,30h.

Dins del projecte d'Estiu al Barri.

Finançat en un 100% per:

 

 

Inici

 

Grup de joves de Pa'tothom convidat a França

Nuevamente este año los jóvenes de Pa'tothom irán representando a España el Encuentro Internacional de teatro joven europeo en Grenoble Francia organizado por el CREARC.

La edición de los 28èmes Rencontres du Jeune Théâtre Européen están dedicados a la obra de teatro UBU REY.

Se llevarán a cabo del 1 al 10 julio 2016.

Habrán 15 espectáculos de 11 países diferntes en sala y dos en calle con la participación de 180 actores y 17 directores de diferentes países.

El encuentro se llevará a cabo el próximo julio y convoca a 17 compañías: Alemania, Bélgica, Eslovenia, España, Francia, Hungría, Italia, Lituania, Reino Unido, Rumania y Vietnam. Esto se traduce en la presencia de 180 jóvenes de todo el mundo, 10 días de programación de talleres, obras de teatro, debates y otros eventos.

La representación de España, la harán los jóvenes de la Cia. Pa'tothom con Xarxes.

 

Mirar CREARC - Centre de Création de Recherche et des Cultures

Con el apoyo de:

CREARC

Agradecemos las múltiples personas que han colaborado con este proyecto.

 

Inici

 

 

 

Mustafà és al replà

Obra de teatre fòrum contra el racisme subtil, els prejudicis i els estereotips dins de les accions de la Xarxa Antirumors.

Sinopsi

En una comunitat de veïns ens trobem amb un problema que afecta a tots. Malgrat una convivència normal davant certs interessos sorgeixen conflictes on aniran aflorant actituds carregades de prejudicis i estereotips respecte a l'altre. Això crea una barrera comunicativa i una distància que fa impossible trobar una solució conjunta.

Dirigida per: Jordi Forcadas

Interpretada per:

Judit Saula, Holga Pallejà, Alí Hamidou, Ricardo Corduente i Eduard Benito

Lloc: Plaça de l'Església del barri Sant Salvador de Tarragona.

Data: diumenge 7 d'agost de 2016 a les 19h

Organitza:

 

Amb el suport de:


Inici

 

 

 

Julián Boal, Forn de teatre Pa'tothom, Barcelona

 

 

 

Julián BOAL en Barcelona

Teatro del Oprimido y Teatro Foro
- Desarrollo de un modelo para implementarlo

Uno de los temas que más controversia genera en la actualidad que es la dualidad entre la instrumentalización del Teatro del Oprimido para una "mejora social" y el juego que eventualmente se puede hacer de esta tendencia teatral a las estructuras que pretende combatir. Los participantes adquirirán experiencia en prácticas de Teatro del Oprimido para ayudarles a desarrollar los modelos. En estos modelos las preguntas serán formuladas de tal manera que quede bien claras que no son responsabilidades ni soluciones individuales las que estamos buscando, al contrario, examinaremos las formas de organización grupal que necesitamos para conseguir los verdaderos cambios en esta sociedad que permite y estimula la opresión.

Julian Boal es actualmente uno de los ideólogos más importantes de Teatro del Oprimido del mundo. Viene desde el Brasil donde radica. Cofundador y miembro de GTO-Paris y Feminisme-Enjeux, internacionalmente activo, imparte workshops por todo el mundo (Brasil, Bosnia, Croatia, Italia, EE.UU, etc.). Autor de "Imagens de um teatro popular", Huitec, 2000 y traductor de "Arcoiris al Deseo" al francés. Apoya a grupos de diversas partes del mundo, entre otros a Campesinos sin tierra en el Brasil y colabora con Instituto Augusto Boal.

Fechas: Viernes 9 de septiembre de 18 a 21h
Sábado de septiembre 10 de 10h a 13h y de 15h a 19h
Domingo 11 de septiembre de 10h a 14h

Total: 15 horas

Precio: 160€
Alumnos inscritos curso 2016-17 y socios: 120€

Si te inscribes antes del 30 de julio (o sea ya): 140€


 

Inici

 

Forn de teatre Pa tothom

Teatre Invisible

Què és el teatre invisible?

Teatre Invisible és una forma de intervenir amb el teatre en la quotidianitat de la gent amb l'objectiu de generar un canvi en el pensament polític i social del públic que es present i que hi participa. L'obra de teatre es representa en un context diferent que el teatre clàssic fora de l'escenari, com al carrer, el metro, una discoteca o un centre comercial.

El públic no identifica a l'obra de teatre ni als actors com a tals. De fet el públic es troba involucrat a la trama sense saber que està fent part d'una situació on ha de prendre posició davant del plantejament d'un conflicte.

Augusto Boal (creador del Teatre de l'Oprimit), crea també el Teatre invisible. Aquest tipus de teatre pretén fer visible conflictes socials sovint enquistats i silenciats buscant que la gent del carrer (que no ha decidit manifestar la seva opinió) es posicioni davant d'una injustícia o un fet del qual és testimoni en aquell moment, sense que sàpiguen que es tracta d'una obra de teatre. De la mateixa forma, pot atorgar als actors una excel·lent manera de posar-se en la pell dels seus personatges i veure com la gent reacciona davant d'ells i les seves accions.

S'ha de tenir en compte que els actors han estat preparats per afrontar les intervencions de la gent. L'objectiu també és no arribar desvetllar l'acció i evitar la intervenció policial i la violència.
La finalitat no és entretenir, sinó reflexionar sobre el tema en qüestió.

Accions invisibles i Pa'tothom

Al 2017 es treballa el tema de la manca de serveis públics a Roma, Itàlia.

Al 2016 es fan accions invisibles dins del FESC per a preguntar a la gent per què no abandonen la banca tradicional i s'incorporen a una banca ètica. La gent ja disposa de la informació del que fa el seu banc però hi continuen.

Al 2015 es treballa el tema de l'homosexualtitat a Roma, Itàlia.

Al 2014 es fa una diagnosi de la reacció de la gent davant del racisme. Hi participen 10 actors a diferents espais públics com ara autobusos i mercats.

Amb el teatre de l'invisible, el Forn de teatre Pa'tothom va dur a terme una diagnosi al barri del Bon Pastor al 2012, tot investigant unes temàtiques específiques (caldrien més temps i recursos per a fer-ho més aprofundit) del que pensen i els hi preocupa al col·lectiu de les mares i pares d'aquest barri. Per aquesta diagnosi s'ha comptat amb el recolzament del sociòleg Juan Miguel Portal. Aquesta diagnosi ens va permetre triar unes línies de intervenció a tractar mitjançant teatres fòrums per aquest col·lectiu.

Des del 2010 i el 2011 el Forn de teatre Pa'tothom convida als seus alumnes a realitzar obres de teatre invisible. L'última, duta a terme a mitjans de febrer, van ser accions al Metro de Barcelona on es qüestionava el fet de colar-se o no, el preu del bitllet i els sous dels directius d'aquest servei.
El Forn de teatre Pa'tothom ha desenvolupat alguns altres temes amb teatre invisible. El pagament d'hipoteques. L'habitatge. El racisme. L'homosexualitat. Mobilitat a Barcelona.
Amb el recolzament del Consell Comarcal del Vallès Oriental es va realitzar algunes accions en espais de joves envers del consum responsable de drogues toves, incidint més en l'abús que en l'ús.

Finalment, cal esmentar l'acció que es va dur a terme al 2009, quan es va muntar una acció invisible sobre la homosexualitat a Roma al transport públic, que va generar molt de debat, en un país amb una enorme presència religiosa amb institucions com l'Estat del Vaticà.

Objectius generals

· Sensibilitzar davant d'una injustícia, una situació o una opressió.
· Treure a la llum aquestes situacions.
· Aportar eines perquè la gent prengui posicionament davant aquestes situacions.
· Mobilitzar l'opinió pública en contra de l'ostracisme i la passivitat.
· Evidenciar situacions que són una radiografia del que es pensa a la societat.
· Facilitar un espai de reflexió i comunicació.
· Valorar l’espai públic com a espai de relació, on la convivència és fonamental
per un bon desenvolupament personal i social.
· Permet trencar les barreres i filtres que poden generar-se davant d'una enqueste o metodologies que recerquen opinions.

Temàtiques
· Desenvolupament d'una diagnosi sobre una situació.
· Accions a favor de la banca ètica.
· Homosexualitat
· Racisme
· Gènere
· Mobilitat
· Habitatge

Teatre invisible contra el racisme subtil. Durant el 2011 el Forn de teatre Pa'tothom llençà una campanya d'obres de teatre invisible arreu de Catalunya sobre l'estereotip, els rumors i els prejudicis. En una lluita activa contra el racisme quotidià a peu del carrer. Es troba que hi ha una necessitat d'influir sobre la gent que pren actituds racistes, sovint sense adonar-se, però que legitimen un estat d'opinió i enforteix un sistema de desigualtat social. Amb el suport de Interculturalitat de l'Ajuntament de Barcelona. Dins del programa de Accions de promoció del diàleg intercultural.

Condicions
Per encarregar una obra de teatre invisible es requereix temps i estudi previ de la
situació. Sols es pot fer difusió de l'acció un cop realitzada.
L'objectiu ha de ser el de investigar, mobilitzar i influir en l'opinió de la gent.

POTS RECOLZAR AQUEST PROJECTE!!

Inici

 

 

 

 

 

 

 

Xarxes / Redes

Hoy en día, las relaciones humanas se encuentran con el fenómeno de las redes. Sirven para presentarnos de una manera diferente a los otros. Se quiere tener amigos y ser popular. Una búsqueda a través de las redes a ser reconocido, lo aleja de su esencia, y a medida que cree ser alguien, deviene un ser sin identidad, sólo apariencia. Las decisiones que se deben tomar delante del amor y la familia son lo que lo harán entrar en conflicto. Tener que escoger un camino lo hace cuestionar sus propios principios y lo confronta con su ser esencial. Cuando pretende reencontrarse, “otros” tienen sus datos, su historia, su identidad y cuando pretenda olvidarla se percatará trágicamente que Internet no olvida. Atrapado, busca quiénes son sus amigos reales, pero corre el alto riesgo de quedarse sólo, aislado.

Dirigida per: Jordi Forcadas

Interpretada per: Yonah Satorras, Carla Llovera, Anamí Freitas, Júlia Rocabayera, Nicole Sandino, Nerea Ribas, Nour El Hadi, Wisdom Starks i Michael Harram.

Ajudant de direcció: Francesca Viana, Andrés Upegui i Pau Alís

Data: dimarts 28 i dijous 30 de juny a les 20h

Lloc: Forn de teatre Pa'tothom

El grupo participará en el Festival Europeo de Teatro Joven en Grenoble, Francia - 28èmes Rencontres du Jeune Théâtre Européen

Entrada lliure!

 

Inici

 

 

 

Teatro del Oprimido

Mustafà és al replà

Obra de teatre fòrum contra el racisme subtil, els prejudicis i els estereotips dins de les accions de la Xarxa Antirumors.

Sinopsi

En una comunitat de veïns ens trobem amb un problema que afecta a tots. Malgrat una convivència normal davant certs interessos sorgeixen conflictes on aniran aflorant actituds carregades de prejudicis i estereotips respecte a l'altre. Això crea una barrera comunicativa i una distància que fa impossible trobar una solució conjunta.

Dirigida per: Jordi Forcadas

Interpretada per:

Judit Saula, Holga Pallejà, Alí Hamidou, Lluís Cases i Eduard Benito

Lloc: Barri del Besòs.
Adreça: Carrer Pere Moragues (entre els carrers d'Alfons Magnànim i Messina)

Data: dijous 14 de juliol a les 19,30h.

Dins del projecte d'Estiu al Barri.

Finançat en un 100% per:

 

 

Inici

 

 

 

 

Ser o no ser... qui decideix la qüestió?

A càrrec d'AVERLAILAS: TEATRO DE LO POSIBLE

Teatre fòrum.

Peça de teatre-fòrum que reflexiona entorn de la decisió sobre els nostres cossos al voltant de la maternitat / no maternitat. Ens permetrà indagar i explorar quines estratègies podem desplegar davant a situacions quotidianes que les dones hem d'afrontar, tant en l'àmbit personal i familiar com a l'espai públic, vinculades a pressions socials i violències, de vegades invisibilitzades, que vivim a causa de les relacions de gènere imposades pel patriarcat.

AVERLAILAS: TEATRO DE LO POSIBLE

Associació sense ànim de lucre amb perspectiva feminista que treballa per activar la consciència col·lectiva vers situacions de desigualtat. Utilitza el teatre de les oprimides com a eina per crear espais de presa de consciència i reflexió individual i col·lectiva, encaminats a la transformació social i personal. Creiem que tot és transformable i que totes i tots som agents actives i responsables del canvi de la nostra societat.

Idea sorgí d'una feina realitzada amb la Muriel Naessens, per tant, agraïm i recordem la seva ajuda per continuar construint lluita feminista des del T.O.

 

Lloc: Forn de teatre Pa'tothom
Data: dissabte 11 de juny a les 19h

Entrada lliure!

 

Inici

 

 

 

 

 

 

Aules obertes a Pa'tothom

 

Per ordre cronològic

TIS - Teatre d'Interverció Social - Aula oberta el 1 de juny a les 11h - Teatre fòrum sobre gènere i espai públic.
A càrrec de Jordi Forcadas

Cos - Aula oberta el 15 de juny a les 17h - "CINCELANDO" PRESENTACIÓN DEL TRABAJO FINAL DEL CURSO DE EXPRESIÓN CORPORAL - El curso de expresión corporal de Forn de teatre Pa'tothom realizaran unas muestras teatrales que darán cierre a un año dedicado a esculpir nuestros cuerpos de una forma más consciente y creativa. "CINCELANDO" es una secuencia de ejercicios realizados durante el año, que pretende mostrar la belleza implícita en el entrenamiento corporal del actor. A través de estos ejercicios los alumnos han adquirido consciencia corporal y espacial, escucha y expresividad corporal, entre otros. Enseres imprescindibles en el camino del actor.
A càrrec d'Andrea Lesko

TIS - Teatre d'Interverció Social - Aula oberta el dilluns 20 de juny a les 21h - "NO ET QUEIXIS, TENS FEINA" Teatre fòrum sobre precarietat i drets laborals
A càrrec de Jordi Forcadas

Interpretació - Aula oberta 21 de juny a les 20h
A càrrec de David Franch

Lloc: Forn de teatre Pa'tothom

Entrada lliure!

 

Inici

 

 

 

 

 

 

 

 

Xarxes / Redes

Hoy en día, las relaciones humanas se encuentran con el fenómeno de las redes. Sirven para presentarnos de una manera diferente a los otros. Se quiere tener amigos y ser popular. Una búsqueda a través de las redes a ser reconocido, lo aleja de su esencia, y a medida que cree ser alguien, deviene un ser sin identidad, sólo apariencia. Las decisiones que se deben tomar delante del amor y la familia son lo que lo harán entrar en conflicto. Tener que escoger un camino lo hace cuestionar sus propios principios y lo confronta con su ser esencial. Cuando pretende reencontrarse, “otros” tienen sus datos, su historia, su identidad y cuando pretenda olvidarla se percatará trágicamente que Internet no olvida. Atrapado, busca quiénes son sus amigos reales, pero corre el alto riesgo de quedarse sólo, aislado.

Dirigida per: Jordi Forcadas

Interpretada per: Yonah Satorras, Carla Llovera, Anamí Freitas, Júlia Rocabayera, Nicole Sandino, Nerea Ribas, Nour El Hadi, Wisdom Starks i Michael Harram.

Ajudant de direcció: Francesca Viana, Andrés Upegui i Pau Alís

Data: dimecres 29 de juny a les 20h
Lloc: Palau Alós - Carrer Sant Pere més Baix 55 - Ciutat Vella

El grupo participará en el Festival Europeo de Teatro Joven en Grenoble, Francia - 28èmes Rencontres du Jeune Théâtre Européen

Palau Alos - Forn de teatre Pa'tothom

Entrada lliure!

 

Inici

 

 

 

Teatro del Oprimido

Mustafà és al replà

Obra de teatre fòrum contra el racisme subtil, els prejudicis i els estereotips dins de les accions de la Xarxa Antirumors.

Sinopsi

En una comunitat de veïns ens trobem amb un problema que afecta a tots. Malgrat una convivència normal davant certs interessos sorgeixen conflictes on aniran aflorant actituds carregades de prejudicis i estereotips respecte a l'altre. Això crea una barrera comunicativa i una distància que fa impossible trobar una solució conjunta.

Dirigida per: Jordi Forcadas

Interpretada per:

Judit Saula, Holga Pallejà, Alí Hamidou, Lluís Cases i Eduard Benito

Lloc: Fundació Migra Studium
Adreça: Carrer Palau 3 (Barri Gòtic)

Data: dimecres 15 de juny a les 19h.

Entrada lliure!

Finançat en un 100% per:

 

 

Inici

 

 

 

 

Grup de teatre Ampa-ra-noies del Bon Pastor

 

 

Las que no se avecinan

A càrrec de la Cia. AMPA-RA-NOIES.
Grup de dones del Bon Pastor

 

Obra de teatre fòrum

La senyora Encarna intenta trobar solució als problemes com ara el de neteja de la nova comunitat de veïns. Malentesos i prejudicis no l'ajudaran per trobar una solució. Com arribar a acords sense ser els millors amics però sent bons veïns

Dirigida per Jordi Forcadas
Interpretada por: Maria Antich, Angelina Comas, Xesca Millà, Holga Pallejà, Carmen Caparrós, Loli Valero y Carme Llambregui

Data: Dijous 30 de juny
Hora: 19 h
Lloc: Carrer d'Alfons el Magnànim cantonada carrer Pere Moragues

(Espai a l'aire Lliure) - Barri Besós

Agraïments:

Estiu al Barri Besos-Maresme


Finançat pel Districte de Sant Martí i Districte de Sant Andreu - Ajuntament de Barcelona

Logo Ajuntament de Barcelona

Entrada lliure!

 

Inici

 

 

 

 

 

PROXIMITATS

PROXIMITATS és un cicle de quatre debats públics sobre els vincles entre quatre àmbits de la cultura (cinema i audiovisual, arts en viu, musica, innovació ciutadana), educació i el territori.

PROXIMITATS s'inscriu en el context del Pla de Cultures 2016-26 impulsat pel Consell de la Cultura de Barcelona.

 

Mirar programa

 

Dia: 4 de maig de 2016 a les 18,30

Lloc: Auditori de Sant Martí (Plaça Angeleta Ferrer 2 - 08020 Barcelona)

 

 

Inici

 

 

Teatro sobre el acoso escolar

assetjament escolar amb teatre

 

Són coses de nens!!

Sota frases com “Els nens són molt cruels” o “Són coses de nens”, moltes vegades els adults no són conscients que hi ha molt de patiment tant per part dels agressors com dels agredits. Podem afavorir la convivència tot parlant amb ells de les relacions amb els seus companys.

Obra de teatre fòrum sobre l'Assetjament escolar dirigida a pares

Dirigida per: Jordi Forcadas
Interpretada per: Judit Saula, Amy Claire, Eduard Benito i Lluís Cases

 

Lloc: Institució Montserrat de Barcelona

Adreça: Carrer Cros 6, 08014

Dia: 19 de maig a les 19h

 

Entrada lliure!

 

Inici

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teatro en homenaje a las madres sirias refugiados

 

 

Fronteres

Cia. AMPA-RA-NOIES

Homenatge de les mares del barri del Bon Pastor a les mares de Síria.

Entre tu pueblo y el mío,
hay un punto y una raya,
la raya dice «no hay paso»,
el punto, «vía cerrada».
Y así, entre todos los pueblos,
raya y punto, punto y raya,
con tantas rayas y puntos,
el mapa es un telegrama.
Caminando por el mundo,
se ven ríos y montañas,
se ven selvas y desiertos,
pero ni puntos ni rayas.
Porque estas cosas no existen,
sino que fueron forzadas,
para que mi hambre y la tuya
estén siempre separadas.

Anibal NAZOA

Dirigida per: Jordi Forcadas

Interpretada per: Maria Antich, Carmen Caparrós, Loli Valero, Angelina Comes, Xesca Millán i Holga Pallejà

Ajudant i entrevistes: Raúl Quirós.

Data: Dijous 26 de maig 17,30 h
Lloc: Centre Cívic Bon Pastor

Agraïments: Andrés Upegui i Carmina Álvarez i les treballadores de l'Escola Bernat de Boïl.

Entrada lliure!

Amb el suport del Districte de Sant Andreu

 

Inici

 

 

 

Atorgat premi de reconeixement al Forn de teatre Pa'tothom

El Premi BBVA de Teatre és una plataforma de suport al teatre professional

El Forn de teatre Pa'tothom se li ha atorgat el Reconeixement a una entitat social del Premi en aquest edició 2016. Premi sense dotació econòmica.

El Premi és un projecte sociocultural i artístic que  l’any 2001 va iniciar l'antiga Obra Social de Caixa Manlleu amb la intenció de recolzar la creació teatral dels grups amateurs i entitats catalanes que fan la seva activitat sense ànim de lucre.

Després de deu anys i més de 600 espectacles presentats, l'any 2010 es va obrir també a les companyies professionals, per tal que el guardó servís com a plataforma per a totes les companyies de teatre que, sovint, tenen dificultats per donar a conèixer el seu treball.

A l'acte de lliurament, que enguany estarà presidit per la consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, l'Hble. Sra. Neus Munté.

Gala del Premi BBVA de Teatre, que se celebrarà el proper 9 de maig, a les 20,30 h, a L'Atlàntida de Vic.

 

Inici

 

 

 

 

 

Jornada Dialegs Artibarri

 

 

DIÀLEGS Comunitat i art a debat

PROGRAMA

10-10.30h: Acollida de participants

10.30- 14.15h: Grups de treball dinamitzats i posada en comú

(en el procés d’inscripció cal especificar la temàtica escollida)

PARTICIPACIÓ
TEB + Jiwar + Experimentem amb l’art

TRANSFORMACIÓ / CANVI SOCIAL
Basket Beat + Casa Amarilla + Voces con sentidos

COMUNITAT I ESPAI PÚBLIC
ETCS + DC (La Fàbrica) + NUS

EQUIPAMENTS
Xavi Pérez + Marcel·lí Puig + Secretariat de Sants + Casa Orlandai

ECONOMIA DE LA CULTURA
Teleduca + Sinapsis + Transductores

ACTIVISME, COMPROMÍS I POLÍTICA
La Fundició + Forn de teatre Pa’tothom

QUALITAT DE PROJECTES
Marabal + Artixoc + Jordi Pascual

14.30-15.30h Dinar de germanor

Més informació i inscripcions

Dissabte de 21 de maig del 2016

Lloc: Casa Orlandai – Barcelona

 

Inici

 

   

 

 

 

 

Bullying Teatro Jóvenes del Forn de teatre Pa'tothom.
Teatro del oprimido. Teatro foro. Barcelona

 

Centre Cívic Drassanes - Forn de teatre Pa'tothom

 

Per què a mi?

Obra de teatre fòrum a càrrec dels joves de Pa'tothom

Sinopsi
Un grup de joves tenen dinàmiques dins de l'institut, que són acceptades per tothom. És molt difícil sortir-se de certes situacions que dificulten la coexistència, i que la rodegen la ignorància, el silenci i la passivitat.

Joves de Pa'tothom

Ha sonado el despertador.
Se acabó la felicidad.
Vuelvo a la rutina,
La rutina en la que no puedo más.

Decían que estudiar era fácil.
No están en mi situación.
Se creen graciosos,
Lo suyo no tiene perdón.

¿Por qué esto? ¿Por que a mí?
Yo no he hecho nada.
Solo quiero ser feliz.

Pasan los días y más grande
es el muro.
Esto es muy duro.
Ya no quiero seguir.

Escrito por: Amy Claire

Dirigida per: Jordi Forcadas

Intèrprets: Amy, Mora, Júlia, Anamí, Nerea, Nicole,
Nour, Pau, Antonio, Darío y Alejandro (Nano)

Música: Andrea Lesko i Hugo Martínez.


Data: divendres 6 de maig a les 11,30h - Lloc: Centre Cívic Drassanes

 

Inici

 

 

 

JORNADA INTERNACIONAL EN CONMEMORACIÓN DE BOAL Y FREIRE

 

Forn de teatre Pa'tothom ha sido invitado a participar a JORNADA INTERNACIONAL EN CONMEMORACIÓN DE BOAL Y FREIRE, donde expertos de todo el mundo se reúnen para hablar de "Consciencia Crítica".

En el seminario participarán Julián Boal, Roberto Mazzini entre otros.

Organizado por Universidad de Parma
Giolli Società Cooperativa Sociale - Centro Permanente para la Investigación y el teatro experimental sobre métodos de Boal y Freire
Foro de la solidaridad - Centro de Servicios Voluntarios en Parma
.

 

Mirar Programa

2 de mayo 2016 todo el día

 

Inici

 

 

 

Teatre_assetjament escolar. Teatro en entornos educativos.

Avià; febrer 2016

 

 

Teatro en entornos educativos contra el acoso escolar. Forn de teatre Pa'tothom

Castellcir, març 2014

 

Obres de teatre TEATRE per a AMPAs

Realització d'obres de teatre per a famíles arreu de Catalunya, tot representant alguns problemes en que es poden trobar actualment. Les representacions donaran peu a establir una recerca de solucions amb el públic per aquests problemes.

 

PROJECTE FINALITZAT!!

 

Podeu mirar un documental molt interessant realitzat per TV Berguedà que explica l'obra de teatre.

 

Funcions realitzades

14/gen/16 a 17h a Guardiola de Berguedà.

14/gen/16a 19h a Berga.

15/gen/16 a 17h a Pontons.

9 febrer/16 a Avià 19h

11 febrer/16 a Carme 17h

9 març a Aiguafreda 19,15h - Escola la Muntanya

15 març a Castellbell i el Vilar 15h

6 abril a Sant Feliu de Llobregat 17:30h

12 abril a Vacarisses 19h

16 abril a Begues 10 h

9 de maig a Castellbisbal a les 18h - Sala actes de l'Ajuntament.

12 maig a Sant Climent de Llobregat 18h - Casa de la Cultura

21 maig a Veciana 11h

 

. (...mirar)

Activitats finançades en un 80% per:

Forn de teatre Pa'tothom - Diputació

 

Inici

 

 

 

Bullying Teatro Jóvenes del Forn de teatre Pa'tothom.
Teatro del oprimido. Teatro foro. Barcelona

 

 

 

Per què a mi?

Obra de teatre fòrum a càrrec dels joves. Aquest mes de maig es faran 2 representacions i participarem al FESTIVAL ACCIÓ JOVE.

Sinopsi
Un grup de joves tenen dinàmiques dins de l'institut, que són acceptades per tothom. És molt difícil sortir-se de certes situacions que dificulten la coexistència, i que la rodegen la ignorància, el silenci i la passivitat.

Joves de Pa'tothom

Ha sonado el despertador.
Se acabó la felicidad.
Vuelvo a la rutina,
La rutina en la que no puedo más.

Decían que estudiar era fácil.
No están en mi situación.
Se creen graciosos,
Lo suyo no tiene perdón.

¿Por qué esto? ¿Por que a mí?
Yo no he hecho nada.
Solo quiero ser feliz.

Pasan los días y más grande
es el muro.
Esto es muy duro.
Ya no quiero seguir.

Escrito por: Amy Claire

Dirigida per: Jordi Forcadas

Intèrprets: Amy, Mora, Júlia, Anamí, Nerea, Nicole,
Nour, Pau, Antonio, Darío y Alejandro (Nano)

Música: Andrea Lesko i Hugo Martínez.


Data: dissabte 7 de maig a les 18h dins del FAJ 2016- Festival d'acció jove -

Lloc: Centre Cívic Sant Agustí.

Organitza: Palau Alós i Centre Cívic Sant Agustí.

 

Inici

 

 

 

Seminario Internacional. Forn de teatre Pa'tothom

 

Intercambio cultura de Jóvenes con el teatro
¿Qué desafíos y qué futuro en un mundo en crisis?

Seminario europeo

Del 5 al 8 mayo 2016

Grenoble (Francia) Petit Théâtre – 4 rue Pierre Duclot.

El Forn de teatre Pa'tothom ha sido invitado por el CREARC (Centre de Création de Recherche et des Cultures ) al Seminario Europeo para realizar una reflexión general sobre el valor de estos intercambios para las organizaciones participantes y sus líderes. ¿Cómo han cambiado las prácticas de animación y creación teatral? ¿Qué es lo que han fortalecido sus relaciones con las autoridades públicas responsables y sus socios?

La Red de Teatro Joven Europea, una herramienta para el intercambio cultural de la juventud a través del teatro. En el seminario se analizarán cuáles fueron los logros de la Red desde su creación en el año 2004. Encuentros de Teatro Jóven Europeo, coproducciones, intercambios multilaterales, bilaterales, Internet, la creación de festivales (Oxford, Milán, Trieste ...), la implementación de un eje Mediterráneo y el diálogo Norte-Sur ... ¿Cuáles son sus misiones en el futuro?

Ver programa

 

Inici

 

 

 

 

 

Fracàs escolar arcelona. Forn de teatre Pa'tothom..

Imagen extraída de Generacción

 

Terra sembrada

Teatre fòrum sobre educació i fracàs escolar. Duta a terme per alumnes de Teatre de Intervenció Social, resultat d'un procés d'anàlisi i aprenentatge de 4 mesos.

SINOPSIS

Candela és tutora de l'Alba, una alumna de tercer de l'Institut. L'any que ve l'Alba podrà triar entre acabar l'ESO, o integrar un PQPI (Programa de qualificació professional inicial), dins del programa EFO (Esperança-Futur-Oportunitat).

La seva professora l'acompanya en el seu procés d'orientació. Però Candela té realment marge de maniobra?

Una obra sobre educació i fracàs escolar destinada a professionals de l'àmbit educatiu.

 

Data: dijous 28 d'abril de 2016

Hora: 20,30h

Lloc: Forn de teatre Pa'tothom.

 

Inici

 

 

Teatro del Oprimido

Mustafà és al replà

Obra de teatre fòrum contra el racisme subtil, els prejudicis i els estereotips dins de les accions de la Xarxa Antirumors.

Sinopsi

En una comunitat de veïns ens trobem amb un problema que afecta a tots. Malgrat una convivència normal davant certs interessos sorgeixen conflictes on aniran aflorant actituds carregades de prejudicis i estereotips respecte a l'altre. Això crea una barrera comunicativa i una distància que fa impossible trobar una solució conjunta.

Dirigida per: Jordi Forcadas

Interpretada per:

Judit Saula, Holga Pallejà, Alí Hamidou, Lluís Cases i Eduard Benito

Lloc: Centre Cívic Josep Ma. Trias i Peixt.
Adreça: Riera Blanca 1-3 (Les Corts).

Data: dissabte 14 de maig a les 19h.

 

Finançat en un 100% per:

 

 

Inici

 

 

 

 

Com t'ho he de dir?

Amparanoies i el Forn de teatre Pa'tothom
Presenta:

Peça de teatre fòrum

Cia. AMPA-RA-NOIES - Grup de dones del Bon Pastor

Sinopsi:
Tres petites històries de mares i filles. Veurem tres moments diferents de l'educació dels fills. Situacions del dia a dia, on sovint per tal de sortir del pas, un excés de bondat, els adults permeten unes actituds als fills que no afavoreixen l'educació. Quines actituds es poden acceptar dels infants?, quines són les línies vermelles que cal que els fills tinguin clares? On poden portar comportaments com les mentides reiterades o perdre el respecte al pare i la mare?

Repartiment
Mares: Maria Antich, Carmen Caparrós i Eli Martínez.
Filles: Loli Valero, Angelina Comes, Xesca Millán.
Tia: Eulàlia Castelló

Direcció: Jordi Forcadas.

Ajudant: Raúl Quirós

Agraïments: Holga Pallejá y Raúl Quirós. Carmina Álvarez i les treballadores de l'Escola Bernat de Boïl.

Data i hora: 16 d'abril 2016 a les 18h

Lloc: Centre Cívic Bon Pastor

Logo Ajuntament de Barcelona

 

 

Inici

 

Bullying Teatro Jóvenes del Forn de teatre Pa'tothom.
Teatro del oprimido. Teatro foro. Barcelona

 

Per què a mi?

Obra de teatre fòrum a càrrec dels joves.

Sinopsi
Un grup de joves tenen dinàmiques dins de l'institut, que són acceptades per tothom. És molt difícil sortir-se de certes situacions que dificulten la coexistència, i que la rodegen la ignorància, el silenci i la passivitat.

Joves de Pa'tothom

Ha sonado el despertador.
Se acabó la felicidad.
Vuelvo a la rutina,
La rutina en la que no puedo más.

Decían que estudiar era fácil.
No están en mi situación.
Se creen graciosos,
Lo suyo no tiene perdón.

¿Por qué esto? ¿Por que a mí?
Yo no he hecho nada.
Solo quiero ser feliz.

Pasan los días y más grande
es el muro.
Esto es muy duro.
Ya no quiero seguir.

Escrito por: Amy Claire

Dirigida per: Jordi Forcadas

Intèrprets: Amy, Mora, Júlia, Anamí, Nerea, Nicole, Antonio, Darío y Alejandro (Nano)

Música: Andrea Lesko i Hugo Martínez.


Data: 1 d'abril a les 19,30h

Lloc: Palau Alós (Carrer Sant Pere més Baix 55)

Palau Alos - Forn de teatre Pa'tothom

Inici

 

 

Jordi Forcadas.
Formacion en Teatro del Oprimido.
Forn de teatre Pa'tothom.

 

FORMACIÓ / Màster-class
TEATRE DE L'OPRIMIT

 

Jordi Forcadas anirà a Vic a fer una màsterclass sobre el Teatre de l'Oprimit.    

Organitza ETC Teatre.

L’Espai ETC (Espai de Teatre i Cinema) neix l’any 2011 a partir d’un acord signat entre l’Ajuntament de Vic,

Data: 31 d'abril 2016

 

Amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vic

 

Inici

 

Forn de teatre Pa'tothom

 

Pràctiques artístiques, participació i canvi social

Formació 2016

A càrrec de la Xarxa Artibarri

(4a edició)

Formació que promou el debat i la reflexió entre els participants i facilitar eines i estratègies metodològiques que ajudin a desenvolupar projectes de pràctiques artístiques que pretenen la transformació social de les comunitats.

El curs serà impartit per 13 professionals expertes/s en desenvolupament comunitari i/o diverses pràctiques artístiques, que han unit esforços i han posat en comú estratègies i metodologies d’intervenció a través de l’art.

Podeu trobar informació del curs i com fer la inscripció al blog d'Artibarri.

Gener i febrer 2016

Logo Artibarri. Forn de teatre Pa'tothom.

 

Inici

 

 

 

Formacion teatral en Institutos. Santa Coloma

 

Pa'tothom a Instituts

Dur a terme formacions de teatre d'intervenció social amb l'objectius d'esdevenir un espai de reflexió i empoderament dels joves.

Hi haurà 3 formacions aquest febrer del 2016 a càrrec de Forn de teatre Pa'tothom

Participar en una jornada de interculturalitat a l'Institut MIQUEL TARRADELL del Raval de Barcelona per a alumnes de els Cicles de Formació Professional D'INTEGRACIÓ SOCIAL.
15 de març 2016.

Realitzar Teatre d'intervenció Social amb 1 grup de l'Institut NUMÀNCIA de Santa Coloma de Gramenet.
10,17,31 de març i 7 d'abril 2016

Realitzar formació per a Teatre de l'Oprimit per a CICLE FORMATIU DE GRAU SUPERIOR D'INTEGRACIÓ SOCIAL de l'Institut LA BASTIDA. 2 grups. Santa Coloma de Gramenet.
abril i maig 2016.

 

Inici

 

 

 

 

Teatro sobre el acoso escolar

assetjament escolar amb teatre

 

Són coses de nens!!

Sota frases com “Els nens són molt cruels” o “Són coses de nens”, moltes vegades els adults no són conscients que hi ha molt de patiment tant per part dels agressors com dels agredits. Podem afavorir la convivència tot parlant amb ells de les relacions amb els seus companys.

Obra de teatre fòrum sobre l'Assetjament escolar dirigida a pares

Dirigida per: Jordi Forcadas
Interpretada per: Judit Saula, Amy Claire, Eduard Benito i Lluís Cases

 

Lloc: Escola Junfrau de Badalona

Adreça: C/ Vila Vall LLebrera s/n - Barri Coll i Pujol

Dia: 10 de març a les 18h

Finançat per
Departament d'Educació - Unitat de Dinamització i Participació Participativa - Ajuntament de Badalona.

 

Inici

 

 

 

 

CEESC. Teatro del Oprimido.
Forn de teatre Pa'tothom.

 

Les pràctiques artístiques en l’àmbit socioeducatiu

(20h)

A càrrec d'Artibarri.

El curs pretén identificar i conèixer les principals característiques dels projectes d’educació social a través de l’art i extreure aprenentatges de pràctiques concretes. Vol viure en la “pròpia pell” els detonants individuals que motiven a participar individual i comunitàriament, i el paper de les arts en aquest procés. Conèixer el funcionament de diferents pràctiques artístiques que podem usar en l’acció socioeducativa i explorar algunes pràctiques concretes: arts plàstiques, audiovisuals i escèniques

A càrrec dels formadors de la xarxa Artibarri:

Àgia Luna: Artixoc. Gestora cultural. Traductora i intèrpret. Experta en projectes de desenvolupament comunitari amb arts escèniques i plàstiques, i música.
Carme Mayugo: Teleduca. Educomunicadora. Experta en creació audiovisual participativa (documental) i dinamització comunitària.
Francisco Rubio: La cooperativa la Fundició treballa en processos comunitaris des de la cultura i l’educació crítiques.
Lina Edo: La casa Amarilla. Lic. Història de l’Art; artista especialista en creativitat i projectes de desenvolupament cultural comunitari des de les arts visuals.
Jordi Forcadas: Forn de teatre Pa’tothom. Director escènic. Expert en teatre com eina d’intervenció social. Teatre de l’oprimit (A. Boal).

Dates: 1, 8, 15, 29 de març i 5 d’abril de 16 a 20h.

(+info)

Organitza: CEESC / amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona

Inici

 

 

 

Teatro foro contra el acoso escolar. 
Teatro del Oprimido. Teatro jóvenes.
Forn de teatre Pa'tothom

 

Per què a mi?

Obra de teatre fòrum a càrrec dels joves.

Sinopsi
Un grup de joves tenen dinàmiques dins de l'institut, que són acceptades per tothom. És molt difícil sortir-se de certes situacions que dificulten la coexistència, i que la rodegen la ignorància, el silenci i la passivitat.

Joves de Pa'tothom

Ha sonado el despertador.
Se acabó la felicidad.
Vuelvo a la rutina,
La rutina en la que no puedo más.

Decían que estudiar era fácil.
No están en mi situación.
Se creen graciosos,
Lo suyo no tiene perdón.

¿Por qué esto? ¿Por que a mí?
Yo no he hecho nada.
Solo quiero ser feliz.

Pasan los días y más grande
es el muro.
Esto es muy duro.
Ya no quiero seguir.

Escrito por: Amy Claire

Dirigida per: Jordi Forcadas

Intèrprets: Amy, Mora, Júlia, Anamí, Nerea, Nicole, Antonio, Darío y Alejandro (Nano)

Música: Andrea Lesko i Hugo Martínez.


Data: 5 d'abril a les 17h

Lloc: Institut Font del Ferro (Camí de la Ciutadella s/n) de Palafolls.

Finançat l'Ajuntament de Palafolls.

 

Inici

 

Sant Jordi al Raval

 

 

13a edició de Sant Jordi al Raval

Arriba la 13a edició de Sant Jordi al Raval! #santjordiraval

Els protagonistes de Sant Jordi al Raval són les entitats socials, educatives i culturals, els comerciants i el veïnat del barri, que surten al carrer per compartir i viure una tradició especial, en una mostra que reflecteix la diversitat i la riquesa cultural del Raval.

Des de les 10 fins les 20h, qui passegi per la Rambla del Raval, a més de les tradicionals roses i llibres, tindrà la possibilitat de conèixer el treball que duen a terme 75 entitats del barri, adquirir peces i material artesanal fet pels seus usuaris i usuàries i gaudir d’una quarantena d’activitats programades, entre les quals hi ha tallers, contacontes, lectures, presentacions de llibres i actuacions musicals. Les activitats es distribuiran entre les carpes de les entitats, l’escenari central i la Haima.

Els JOVES DE PA'TOTHOM hi participaran venen llibres de 2a ma.

A més, realitzaran una activitat a les 17h: Príncep blau? Doncs tira-li ous que no paguen impostos!

També hi haura un mag Nour que mostrarà els encants pesonal i la màgia!

Apropa't a nostre xiringuito i gaudeix!

Mira el programa

Organitza: Fundació Tot Raval

 

NOTA: Si tens un parell de llibres de segona pots dur-los a Pa'tothom per a vendre'ls el dia de Sant Jordi a la Rambla del Raval. Tot el recaptat s'invertirà en la participació dels joves un festival internacional de teatre a França.

 

Inici

 

 

Teatro sobre el acoso escolar

assetjament escolar amb teatre

 

Són coses de nens!!

Sota frases com “Els nens són molt cruels” o “Són coses de nens”, moltes vegades els adults no són conscients que hi ha molt de patiment tant per part dels agressors com dels agredits. Podem afavorir la convivència tot parlant amb ells de les relacions amb els seus companys.

Obra de teatre fòrum sobre l'Assetjament escolar dirigida a pares

Dirigida per: Jordi Forcadas
Interpretada per: Judit Saula, Amy Claire, Eduard Benito i Lluís Cases

 

Lloc: Escola Falguera

Adreça: Sant Feliu de Llobregat - C/ Sant Josep 97

Dia: 6 d'abril a les 17,30h

Finançat per


Forn de teatre Pa'tothom - Diputació

 

Inici

 

 

 

 

 

Teatro del oprimido. Teatro contra las injusticias. Forn de teatre Pa'tothom

 

 

Grito amordazado

Obra de teatre fòrum

Cuando los ciudadanos queremos pasar de ser simples votantes a tomar iniciativas, el poder político articula estrategias de menosprecio, criminalización, ilegalización de grupos activistas que se manifiestan.

"Grito Amordazado", trata de un grupo feminista que ejerce la desobediencia, y narra cómo se enfrentan a las consecuencias represivas y como afecta dicha represión a su entorno. Un grupo de actrices han aunado esfuerzos para realizar una obra de teatro foro sobre la criminalización de la protesta social. Tema que guarda más actualidad después del surgimiento de la Ley Mordaza.

Dirigida por: Jordi Forcadas
Interpretada por:  Laura Terraza, Roser Rodríguez, Laura Gonzàlez, Adriana Fontàs y Ricardo Corduente.

Lugar: Centre Cívic Can Basté - Passeig Fabra i Puig 274 -

Dia y hora: 15 d'abril 2015 a les 18,30h.

Organiza: CNT-AIT Barcelona

Si eres de una organización social te invitamos a invitarnos que colaboraremos desinteresadamente.

 

Inici

 

 

 

Forn de teatre Pa'tothom

 

Del osito al pintalabios

Cia AMPA-RA-NOIES

Alicia pasa por una época en que es definitivo que se hace adulta y todo su entorno quiere influir en sus primeras relaciones.

Dirigida per: Jordi Forcadas

Interpretada per:

Maria Antich, Carmen Caparrós, Loli Valero, Angelina Comes, Xesca Millán, Eli Martínez i Holga Pallejá

Direcció: Jordi Forcadas.

Data i hora: dilluns 22 de febrer a les 15h

Lloc: Escola de Bernat de Boïl (a porta tancada per l'alumnat de 6è)

Agraïments: Carmina Álvarez i les treballadores de l'Escola Bernat de Boïl.

Amb el suport l'Ajuntament de Barcelona – Districte de Sant Andreu

 

Inici

 

 

 

 

 

 

Grito amordazado

Obra de teatre fòrum

Cuando los ciudadanos queremos pasar de ser simples votantes a tomar iniciativas, el poder político articula estrategias de menosprecio, criminalización, ilegalización de grupos activistas que se manifiestan.

"Grito Amordazado", trata de un grupo feminista que ejerce la desobediencia, y narra cómo se enfrentan a las consecuencias represivas y como afecta dicha represión a su entorno. Un grupo de actrices han aunado esfuerzos para realizar una obra de teatro foro sobre la criminalización de la protesta social. Tema que guarda más actualidad después del surgimiento de la Ley Mordaza.

Dirigida por: Jordi Forcadas
Interpretada por:  Laura Terraza, Roser Rodríguez, Laura Gonzàlez, Adriana Fontàs y Ricardo Corduente.

Lugar: Casal L'Harmonia (Carrer de Sant Adrià 20 - Fabra i Coats)
Dia y hora: 19 de marzo. 19h.

Organiza: CNT-AIT Barcelona

Si eres de una organización social te invitamos a invitarnos que colaboraremos desinteresadamente.

 

Inici

 

 

 

 

Teatre a Sant Foix

Creació col·lectiva
a càrrec d'alumnes de l'Escola Viver de Sant Foix.

Es presentarà el vídeo realitzat pels joves del PTT: "Dos intrépidos en apuros".

Dins del marc del projecte:

Escola Viver Castell de Sant Foix

Joves amb necessitats educatives especials

Des de fa cinc anys el Forn de teatre Pa'tothom col·labora amb l'Escola Viver Castell de Sant Foix fent tallers de teatre pels xavals. L'escola pertany al Institut Municipal d'Educació de l'Ajuntament de Barcelona i procura la integració socio-laboral de l'alumnat a través, i fonamentalment, la preparació i capacitació del infants i els joves pel món laboral. El teatre s'ha constituït com a un element clau per a aconseguir aquest objectiu, complementant altres projectes. A més l'entorn geogràfic on està ubicada l'Escola-Viver permet l'organització d'activitats pròpies de la jardineria i horticultura ornamental, afavorint la formació i el desenvolupament personal de l'alumnat.

 

Data: 18 de març 2016
Hora: 10h del matí

Organitza: Escola Viver de Sant Foix

Projecte finançat per l'Escola Viver de Sant Foix i amb el suport en un 57% per:


Fundació Andruxai

 

Inici


 

 

Teatro del Oprimido

Mustafà és al replà

Obra de teatre fòrum contra el racisme subtil, els prejudicis i els estereotips.

Sinopsi

En una comunitat de veïns ens trobem amb un problema que afecta a tots. Malgrat una convivència normal davant certs interessos sorgeixen conflictes on aniran aflorant actituds carregades de prejudicis i estereotips respecte a l'altre. Això crea una barrera comunicativa i una distància que fa impossible trobar una solució conjunta.

Dirigida per: Jordi Forcadas

Interpretada per:

Judit Saula, Holga Pallejà, Alí Hamidou, Lluís Cases i Eduard Benito

Data: 16 de febrer a les 18 hores

Lloc: Carrer Sardenya, 29 (cantonada carrer Ramon Turró). M. Ciutadella/Vila Olímpica.

Dins del marc de la formació de:
Mòdul bàsic en migració i refugi de l'Escola de Formació del voluntariat

Finançat per

Inici

 

 

Teatro sobre el acoso escolar

assetjament escolar amb teatre

 

Són coses de nens!!

Sota frases com “Els nens són molt cruels” o “Són coses de nens”, moltes vegades els adults no són conscients que hi ha molt de patiment tant per part dels agressors com dels agredits. Podem afavorir la convivència tot parlant amb ells de les relacions amb els seus companys.

Obra de teatre fòrum sobre l'Assetjament escolar dirigida a pares

Dirigida per: Jordi Forcadas
Interpretada per: Judit Saula, Amy Claire, Eduard Benito i Lluís Cases

 

Lloc: Escola Junfrau de Badalona

Adreça: C/ Vila Vall LLebrera s/n - Barri Coll i Pujol

Dia: 10 de març a les 18h

Finançat per
Departament d'Educació - Unitat de Dinamització i Participació Participativa - Ajuntament de Badalona.

 

Inici

 

 

II Jornada Ciutadana per a una Fiscalitat Justa

 

II Jornada Ciutadana per a una Fiscalitat Justa

 

II Jornada Ciutadana per a una Fiscalitat Justa

Els impostos, en el centre del debat polític i social... Els impostos, com a mesura de redistribució i reducció de les desigualtats, estan en el centre del debat polític i social. Moltes entitats i moviments identifiquen clarament aquest debat com la clau de volta per a revertir certes polítiques de retallades i austericidi i lluitar així contra la pobresa i l’exclusió. Alhora les pràctiques d’elusió fiscal de grans empreses i fortunes són cada cop més descarades i evidents, i els casos de frau perpetrats generen un gran escàndol públic.

De €lusión también se vive serà un Interludi teatral dins de la Jornada del grup de teatre i economia del Forn de teatre Pa'tothom.

Ponents: Marina Subirats, Arcadi Oliveres, Helena Franco, Susana Ruiz...

27 de febrero a Casa del Mar

C/ Albareda (Barcelona)

Consulta el PROGRAMA.

 

Organitza: Plataforma per a una Fiscalitat Justa

Logo Plataforma per a una Fiscalitat Justa

 

Inici

 

 

 

Teatro del Oprimido

Mustafà és al replà

Obra de teatre fòrum contra el racisme subtil, els prejudicis i els estereotips.

Sinopsi

En una comunitat de veïns ens trobem amb un problema que afecta a tots. Malgrat una convivència normal davant certs interessos sorgeixen conflictes on aniran aflorant actituds carregades de prejudicis i estereotips respecte a l'altre. Això crea una barrera comunicativa i una distància que fa impossible trobar una solució conjunta.

Dirigida per: Jordi Forcadas

Interpretada per:

Judit Saula, Holga Pallejà, Alí Hamidou, Lluís Cases i Eduard Benito

Data: 19 de febrer a les 19h.

Lloc: La Casa Gran de Gavà. Carrer Major, 37

Dins del marc del Dia Mundial de la Justícia Social.

 

Inici

 

 

 

 

FORMACIÓN
TEATRO DEL OPRIMIDO
ITALIA

Jordi Forcadas ha estado invitado ha Roma, Italia a hacer un intensivo durante dos fines de semana por el Istituto teatrale Europeo.

TEATRO DELL'OPPRESSO

 

Teatro Forum & Arcobaleno del Desiderio

Condotto da Jordi Forcadas (Dalla scuola di teatro Pa-tothom - Barcelona)

23, 24 gennaio 2016 (Teatro Forum)
5, 6, 7 febbraio 2016 (Arcobaleno del Desiderio)

Dalla rappresentazione di situazioni oppressive riconoscibili dal pubblico alla trasformazione dello stesso in attore-protagonista; dall'idea alla lotta sul palcoscenico con gli attori-antagonisti; dall'azione individuale al dibattito.

 

+INFO

 

Inici

 

 

 

Teatro del Oprimido

Mustafà és al replà

Obra de teatre fòrum contra el racisme subtil, els prejudicis i els estereotips.

Sinopsi

En una comunitat de veïns ens trobem amb un problema que afecta a tots. Malgrat una convivència normal davant certs interessos sorgeixen conflictes on aniran aflorant actituds carregades de prejudicis i estereotips respecte a l'altre. Això crea una barrera comunicativa i una distància que fa impossible trobar una solució conjunta.

Dirigida per: Jordi Forcadas

Interpretada per:

Laura González, Holga Pallejà, Alí Hamidou, Lluís Cases i Eduard Benito

Data: 10 de desembre 2015 a les 17h

Dins del marc de la formació de: Mòdul bàsic en migració i refugi - Com comprenem i acollim la diversitat?

 

Finançat per

Inici

 

 

 

 

Grup de teatre Ampa-ra-noies del Bon Pastor

 

 

Las que no se avecinan

A càrrec de la Cia. AMPA-RA-NOIES.
Grup de dones del Bon Pastor

 

Obra de teatre fòrum

La senyora Encarna intenta trobar solució als problemes com ara el de neteja de la nova comunitat de veïns. Malentesos i prejudicis no l'ajudaran per trobar una solució. Com arribar a acords sense ser els millors amics però sent bons veïns

Dirigida per Jordi Forcadas
Interpretada por: Maria Antich, Angelina Comas, Xesca Millà, Holga Pallejà, Carmen Caparrós, Loli Valero y Carme Llambregui

Data: Dissabte, 28 de novembre 2015
Hora: 18 h
Lloc: Escola Riu Clar de Tarragona. Adreça: Urbat Riu Carl S/N.

Organitza:

 

Amb el suport de:


 

Inici

 

 

Teatro del Oprimido

Mustafà és al replà

Obra de teatre fòrum contra el racisme subtil, els prejudicis i els estereotips.

Sinopsi

En una comunitat de veïns ens trobem amb un problema que afecta a tots. Malgrat una convivència normal davant certs interessos sorgeixen conflictes on aniran aflorant actituds carregades de prejudicis i estereotips respecte a l'altre. Això crea una barrera comunicativa i una distància que fa impossible trobar una solució conjunta.

Dirigida per: Jordi Forcadas

Interpretada per:

Laura González, Holga Pallejà, Alí Hamidou, Lluís Cases i Eduard Benito

Data: 18 de desembre 2015 a les 19h

Lloc: Museu d'Art de Cerdanyola (MAC) C/ Sant Martí, 88

Dins del marc de la IV Tardor Solidària

Finançat per l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès

Inici

 

Grito amordazado

Obra de teatre fòrum

Cuando los ciudadanos queremos pasar de ser simples votantes a tomar iniciativas, el poder político articula estrategias de menosprecio, criminalización, ilegalización de grupos activistas que se manifiestan.

Un grupo de actrices han aunado esfuerzos para realizar una obra de teatro foro sobre la criminalización de la protesta social. Tema que guarda más actualidad después del surgimiento de la Ley Mordaza.
 
Dirigida por: Jordi Forcadas
Interpretada por:  Laura Terraza, Roser Rodríguez, Laura Gonzàlez, Adriana Fontàs y Ricardo Corduente.

Lugar: Carrer de la Lluna 5, baixos
Dia y hora: 19 de diciembre 2015 a las 20h

Si eres de una organización social te invitamos a invitarnos que colaboraremos desinteresadamente.

 

Inici

 

 

Teatro del Oprimido

Mustafà és al replà

Obra de teatre fòrum contra el racisme subtil, els prejudicis i els estereotips dins de les accions de la Xarxa Antirumors.

Sinopsi

En una comunitat de veïns ens trobem amb un problema que afecta a tots. Malgrat una convivència normal davant certs interessos sorgeixen conflictes on aniran aflorant actituds carregades de prejudicis i estereotips respecte a l'altre. Això crea una barrera comunicativa i una distància que fa impossible trobar una solució conjunta.

Dirigida per: Jordi Forcadas

Interpretada per:

Judit Saula, Holga Pallejà, Alí Hamidou, Lluís Cases i Eduard Benito

Lloc: Casal Barri Congrés Indians - Carrer Manigua 25-35 - Metro: Margall (Sant Andreu)

Data: 25 de novembre a les 19h

 

Finançat en un 100% per:

 

 

Inici

 

 

Teatro sobre el acoso escolar

assetjament escolar amb teatre

 

Són coses de nens!!

Sota frases com “Els nens són molt cruels” o “Són coses de nens”, moltes vegades els adults no són conscients que hi ha molt de patiment tant per part dels agressors com dels agredits. Podem afavorir la convivència tot parlant amb ells de les relacions amb els seus companys.

Obra de teatre fòrum sobre l'Assetjament escolar dirigida a pares

Dirigida per: Jordi Forcadas
Interpretada per: Judit Saula, Eduard Benito i Lluís Cases

 

Lloc: Institut La Llauna de Badalona

Adreça: C/ Sagunt, 5

Dia: 26 de novembre 2015 / Hora: 19h

Organitza AMPA La Llauna

Finançat per
Departament d'Educació - Unitat de Dinamització i Participació Participativa - Ajuntament de Badalona.

Cartell

Inici

 

 

 

 

Com t'ho he de dir?

Amparanoies i el Forn de teatre Pa'tothom
Presenta:

Peça de teatre fòrum

Cia. AMPA-RA-NOIES - Grup de dones del Bon Pastor

Sinopsi:
Tres petites històries de mares i filles. Veurem tres moments diferents de l'educació dels fills. Situacions del dia a dia, on sovint per tal de sortir del pas, un excés de bondat, els adults permeten unes actituds als fills que no afavoreixen l'educació. Quines actituds es poden acceptar dels infants?, quines són les línies vermelles que cal que els fills tinguin clares? On poden portar comportaments com les mentides reiterades o perdre el respecte al pare i la mare?

Repartiment
Mares: Maria Antich, Carmen Caparrós i Eli Martínez.
Filles: Loli Valero, Angelina Comes, Xesca Millán.
Tia: Eulàlia Castelló

Direcció: Jordi Forcadas.

Ajudant: Eulàlia Castelló.

Agraïments: Holga Pallejá. Carmina Álvarez i les treballadores de l'Escola Bernat de Boïl.

Data i hora: dimecres 25 de novembre 2015 a les 17,30h

Lloc: Escola de Bon Pastor

Logo Ajuntament de Barcelona

Inici

 

Bullying Teatro Jóvenes del Forn de teatre Pa'tothom

 

Per què a mi?

Un grup de joves tenen dinàmiques dins de l'institut, que són acceptades per tothom. És molt difícil sortir-se de certes situacions que dificulten la coexistència, i que la rodegen la ignorància, el silenci i la passivitat.

Joves de Pa'tothom

Ha sonado el despertador.
Se acabó la felicidad.
Vuelvo a la rutina,
La rutina en la que no puedo más.

Decían que estudiar era fácil.
No están en mi situación.
Se creen graciosos,
Lo suyo no tiene perdón.

¿Por qué esto? ¿Por que a mí?
Yo no he hecho nada.
Solo quiero ser feliz.

Pasan los días y más grande
es el muro.
Esto es muy duro.
Ya no quiero seguir.

Escrito por: Amy Claire

Dirigida per: Jordi Forcadas

Intèrprets: Amy, Mora, Júlia, Anamí, Nerea, Nicole, Antonio y Alejandro (Nano)

Música: Andrea Lesko i Hugo Martínez.

Lloc: Forn de teatre Pa'tothom
Data: 21 d'octubre 2015 a les 19h

Dins del marc del projecte Ravalead@s de El Parlante.

Finançat per CC Drassanes/Franja Raval/TEB

Inici

 

 

 

 

II Fòrum d'Arts Escèniques Aplicades: Comunitat i Salut

 

En aquest II Fòrum es vol reflexionar, dialogar i compartir amb artistes i professionals de diferents sectors que viuen dia a dia, experiències de millora de la vida i del benestar a través de l’art. En la mesura que aquestes experiències treballen per respondre a criteris ètics i socials es proposa donar-les a conèixer i debatre-les conjuntament.

El Institut de Teatre creu en els artistes compromesos amb el seu entorn social. Els artistes que s’impliquen en un procés creatiu amb la comunitat es transformen ells mateixos i alhora les persones amb qui treballen. S’arriba a un aprenentatge mutu. El públic tampoc és passiu, també es transforma.

El Fòrum comparà amb ponències, diàlegs i presentació d'experiències.

El Forn de teatre Pa'tothom participará amb una ponencia del Jordi Forcadas i amb l'obra de teatre Perquè a mi? duta a terme pel grup de Joves de Pa'tothom.

 

Dies: 20 i 21 de novembre 2015

 

 

Inici

 

 

 

 

Taller de teatre participatiu
Situacions quotidianes, preocupacions compartides

Vols passar una tarda diferent?
Vine a compartir i intercanviar experiències, conèixer gent i fer una mica de teatre!

A través del teatre participatiu, representarem i debatrem sobre situacions quotidianes que ens permetin potenciar l'empatia i el diàleg intercultural.
Divendres 20 de novembre 2015
De 18h a 20h
Adreça: Carrer Nou de Sant Francesc, 15


Organitza Fedelatina

Inici

 

 

Bullying Teatro Jóvenes del Forn de teatre Pa'tothom

 

Per què a mi?

A càrrec del Joves de Pa'tothom

Un grup de joves tenen dinàmiques dins de l'institut que són acceptades per tothom. És molt difícil sortir-se de certes situacions que dificulten la coexistència, i que la rodegen la ignorància, el silenci i la passivitat.

ENTRADES EXHAURIDES!!

Ha sonado el despertador.
Se acabó la felicidad.
Vuelvo a la rutina,
La rutina en la que no puedo más.

Decían que estudiar era fácil.
No están en mi situación.
Se creen graciosos,
Lo suyo no tiene perdón.

¿Por qué esto? ¿Por que a mí?
Yo no he hecho nada.
Solo quiero ser feliz.

Pasan los días y más grande
es el muro.
Esto es muy duro.
Ya no quiero seguir.

Escrito por: Amy Claire

Dirigida per: Jordi Forcadas

Intèrprets: Amy, Mora, Júlia, Anamí, Nerea, Nicole, Antonio y Alejandro (Nano)

Música: Andrea Lesko i Hugo Martínez.

Lloc: Institut Miquel Tarradell (Carrer dels Àngels s/n) Raval de Barcelona
Data: 13 de novembre 2015 a les 18,30h

Dins del marc del Festival Cultural de Raval(s) - 13a edició

Organitza Fundació Tot Raval

Amb el suport de:

Inici

 

Festival Ravals 2105 - Teatro foro

RAVAL(S) 2015

 

Arriba la 13a edició de Raval(s)!

Del 12 al 15 de novembre, el Festival de Cultura Raval(s) celebrarà la seva 13a edició carregat de canvis i noves mirades sobre el barri.

Aquest festival comunitari i col·laboratiu, en el qual participen més de 120 entitats, col·lectius, associacions, comerciants, centres educatius i veïnat del Raval, tindrà com a eix temàtic l’arrelament al barri, al voltant del qual es programaran activitats artístiques, socials i educatives gratuïtes.

Com a novetat, i a partir d'aquesta edició, el Festival comptarà cada any amb un barri convidat, amb l’objectiu de crear llaços i compartir experiències positives i enriquidores amb altres zones de la ciutat. Enguany, el convidat serà el barri del Besòs-Maresme, que participarà a Raval(s) amb activitats que tindran la música com a fil conductor

També es recolza a Can 60 realitza la inauguració del Festival, on participarà
dijous 12 a les 17,30h Clownferència de la Pallassa Flipa
.

Nostra entitat participarà amb l'obra "Per què a mi?" de la Cia Joves de Pa'tothom.

Finalment, col·labora amb SOS Racisme i Salut i Família amb el Cine Fòrum per a la Igualtat de tracte i d'oportunitats: "Balta Txuria, Balta Derda. El rumor del Urumea"el dissabte 14 a les 17,30h a Pa'tothom.


 

 

Inici

 

 

Ravalead@s

 

RAVALEAD@S TV, és un projecte dut a terme per El Parlante i s’ha consolidat des del 2012 com un espai d'informació, expressió i deliberació per tal de que joves catalans de diversos orígens puguin prendre la paraula i expressar la seva pròpia veu sobre diversos temes que els afecten. Es tracta d'un lloc de trobada, formació, apoderament i sensibilització comunitària perquè aquests joves es converteixin en productors de materials audiovisuals que permetin reflexionar sobre temes com: la crisi econòmica, el racisme, la identitat cultural, la música, etc. a partir d'una estratègia d'edu- comunicació entre iguals, prioritzant la participació, la interacció positiva i la cohesió social.

Aquesta edició el Forn de Pa'tothom participa amb una obra de teatre sobre assetjament escolar Perquè a mi?

Pots inscriure't!

Dins del marc del projecte Ravalead@s de El Parlante.

Finançat per CC Drassanes/Franja Raval/TEB

 

Inici

 

 

Teatro del Oprimido

Mustafà és al replà

Obra de teatre fòrum contra el racisme subtil, els prejudicis i els estereotips dins de les accions de la Xarxa Antirumors.

Sinopsi

En una comunitat de veïns ens trobem amb un problema que afecta a tots. Malgrat una convivència normal davant certs interessos sorgeixen conflictes on aniran aflorant actituds carregades de prejudicis i estereotips respecte a l'altre. Això crea una barrera comunicativa i una distància que fa impossible trobar una solució conjunta.

Dirigida per: Jordi Forcadas

Interpretada per:

Judit Saula, Holga Pallejà, Alí Hamidou, Lluís Cases i Eduard Benito

Lloc: Casal de gent gran Quatre Cantons (Sant Martí) - Carrer Antic de València 96, baixos (Poble Nou)

Data: 27 d'octubre a les 17,30h

 

Finançat en un 100% per:

 

 

 

Inici

 

 

 

 

Grup joves Forn de teatre Pa'tothom

 

Grup de joves de La Gabella

 

Taller de teatre per a joves de l'Associació Gabella – Centre Obert Compartir que durarà fins al juny 2015. Es preten fer una treball sobre els Drets Humans.

* àmbit formatiu - Tractar temàtiques properes als participants tot tractant d'aportar opinions relacionades amb els Drets Humans.

* àmbit de lleure - Treballar per a que el taller sigui un recurs d’oci, tot fent émfasi a la socialització i que des d’una perspectiva lúdica al mateix temps els motivi, activi i eduqui tot permetent als joves vincular-se a una activitat cultural.

Projecte conjunt per a dur a terme entre Mobiolak i Forn de teatre Pa'tothom

Projecte finançat per mateix centre.

 

 

Inici

 

 

 

 

Bullying Teatro Jóvenes del Forn de teatre Pa'tothom

 

Per què a mi?

A càrrec del Joves de Pa'tothom

Un grup de joves tenen dinàmiques dins de l'institut que són acceptades per tothom. És molt difícil sortir-se de certes situacions que dificulten la coexistència, i que la rodegen la ignorància, el silenci i la passivitat.

 

Ha sonado el despertador.
Se acabó la felicidad.
Vuelvo a la rutina,
La rutina en la que no puedo más.

Decían que estudiar era fácil.
No están en mi situación.
Se creen graciosos,
Lo suyo no tiene perdón.

¿Por qué esto? ¿Por que a mí?
Yo no he hecho nada.
Solo quiero ser feliz.

Pasan los días y más grande
es el muro.
Esto es muy duro.
Ya no quiero seguir.

Escrito por: Amy Claire

Dirigida per: Jordi Forcadas

Intèrprets: Amy, Mora, Júlia, Anamí, Nerea, Nicole, Antonio y Alejandro (Nano), Joan

Música: Andrea Lesko i Hugo Martínez.

Lloc: Institut de Teatre de Barcelona
Data: 21 de novembre 2015

Dins del marc del II Fòrum d'Arts Escèniques Aplicades: Comunitat i Salut

Organitza Institut de Teatre de Barcelona

 

 

Inici

 

Embarazo no deseado, Teatro

De professió: PARES

Treball que realitzem amb moltes institucions educatives amb l'objectiu de la sensibilització dels pares davant certes problemàtiques que viu l'escola o l'entorn on s'inscriuen.

Es realitzen obres de teatre fòrum. Aquesta activitat està pensada com un punt de trobada i d'intercanvi d'opinions entre els pares i mares de l'escola. És important el fet de que les famílies desenvolupin diferents activitats al centre, més enllà dels habituals lliuraments de notes, ja que permet que es puguin apropar més a l'entorn del seu fill i d'altres famílies que comparteixen l'educació dels infants.
És un espai on a través d'una obra de teatre es presenten situacions del dia a dia d'una família, d'una classe o d'uns alumnes. Es representa un problema quotidià i després les famílies proposen solucions per a buscar solucionar-ho. L'obra no mostra una solució i es converteix en un vehicle per debatre sobre la manera d'actuar davant de certes situacions. Això pretén ajudar a veure altres maneres de comportar-se davant el conflicte.

Objectius generals
* Treballar els valors i habilitats socials tant dels pares com dels fills.
* Fer servir el teatre participatiu com una forma alternativa d’aprenentatge. Aportar eines en la resolució de conflictes familiars, escolars i socials.
* Apropar als pares i les mares a l’escola. Valorar la necessitat de gaudir d’una bona relació entre tota la comunitat educativa.
* Crear un espai d’intercanvi d’opinions i donar resposta a les seves inquietuds i interessos, adaptats al context social. Facilitar un espai de reflexió i comunicació.
* Aconseguir que les famílies prenguin consciència de la importància de l’escola en l’educació dels seus fills.
* Establir una relació entre els diferents membres de la comunitat educativa i els serveis comunitaris. Treballar els aspectes interculturals presents al entorn escolar i el barri. Aprofundir en l’apropament de les famílies als ens socials.
* Prendre consciència dels valors com a eina indispensable en les relacions personals.
* Aprendre a conèixer i acceptar-nos a nosaltres mateixos i als altres.
* Valorar l’escola com a espai d’aprenentatge i de relació on la bona convivència és fonamental per un bon desenvolupament personal i social.

POTS RECOLZAR AQUEST PROJECTE

Inici

 

 

I Encuentro Teatro de la Oprimidas

 

Donosti

del 1 al 4 de octubre 2015

Jordi Forcadas -entre otros y otras- participará en el I Encuentro Teatro de la Oprimidas en San Sebastián. Se trata de crear un espacio donde todas aquellas personas que quieran conocer este tipo de teatro tendrán la oportunidad acercarse, y ver en qué consiste, su utilidad y puede formar parte de los debates o disfrutar de las actuaciones.

Jordi Forcadas realizará una formación de jockering.

Organiza: GIZAT

 

 

 

Inici

 

 

 

 

Grup de teatre Ampa-ra-noies del Bon Pastor

Grup de teatre Ampa-ra-noies del Bon Pastor

 

 

Las que no se avecinan

A càrrec de la Cia. AMPA-RA-NOIES.
Grup de dones del Bon Pastor

Obra de teatro foro

La señora Encarna intenta encontrar solución a los problemas de limpieza de la nueva comunidad de vecinos. Malentendidos y prejuicios no la ayudarán para encontrar una solución. Cómo llegar a acuerdos sin ser los mejores amigos pero siendo buenos vecinos.

Dirigida per Jordi Forcadas
Interpretada por: Maria Antich, Angelina Comas, Xesca Millà, Holga Pallejà, Carmen Caparrós, Loli Valero y Carme Llambrí

9 de juliol 2015 a les 19.00 h
Adreça Carrer Germans Serra (entre els carrers Teulada i Oristany)
Parada de tranvia: T6 Alfons Magnànim

Agraïments:

Estiu al Barri Besos-Maresme


Finançat pel Districte de Sant Martí i Districte de Sant Andreu - Ajuntament de Barcelona

 

Inici

 

 

 

Vanesa RiSe - Clown

 

CLOWNFERENCIA

"Con buen sentido del humor, mucho mejor".

Por Vanesa RiSe (La Payasa Flipa)

La carismática Flipa, expone y vivencia los grandes beneficios
que produce el buen sentido del humor, ya que no es una simple
actitud humana: es sabiduría, inteligencia y conocimiento auténticamente humano.

Charles Chaplin: "La vida es una tragedia en el primer plano, pero una comedia en el plano general".

 

Dia: 24 de septiembre de 2015.
Hora: 20h

Curso regular de CLOWN - 1 de octubre inicio y clase de prueba.

Lugar: Forn de teatre Pa'tothom (Calle de la Lluna 5 - Raval)

 

 

Inici

 

 

Bullying Teatro Jóvenes del Forn de teatre Pa'tothom

 

 

Per què a mi?

Un any més el joves realitzaran diverses representacions a Barcelona. I es preparen per a les representacions internacionals. Aquest any els joves han concebut una obra sobre assetjament escolar i porten treballant tot l'any. A més, Joves de Pa'tothom estan convidats a dos festivals de teatre: Un a Frankfurt (Alemanya) i un altre a Grenoble (França).

Joves de Pa'tothom

Ha sonado el despertador.
Se acabó la felicidad.
Vuelvo a la rutina,
La rutina en la que no puedo más.

Decían que estudiar era fácil.
No están en mi situación.
Se creen graciosos,
Lo suyo no tiene perdón.

¿Por qué esto? ¿Por que a mí?
Yo no he hecho nada.
Solo quiero ser feliz.

Pasan los días y más grande
es el muro.
Esto es muy duro.
Ya no quiero seguir.

Escrito por: Amy Claire

Dirigida per: Jordi Forcadas

Intèrprets: Amy, Rajae, Mora, Júlia, Anamí, Nerea, Antonio, Rafael, Alejandro (Nano), Mohamed, Nabil, Marc, Nor, Nicole, Dario, Marian, Pau i Marta.

Música: Andrea Lesko i Hugo Martínez.

26 de juny a Boca Nord (+més)

Data: 30 de juny i 1 de juliol 2015 a les 20h a Pa'tothom

Inici

 

 

 

Urashima - Dels menys joves de Pa'tothom

 

Bullying Teatro Jóvenes del Forn de teatre Pa'tothom

Per què a mi? dels joves de Pa'tothom

Dues representacions

Per què a mi? a càrrec dels joves Pa'tothom

Urashima a càrrec dels menys joves de Pa'tothom

A Centre Cívic Boca Nord

Farem dues reprentacions del dos grups que ha fet i concebut una obra a Pa'tothom.

Urashima és una obra de teatre basada en un pretext dramàtic i ha estat construida pels participants del Projecte Anvers el Futur.

Per què a mi? és una obra de teatre basada en l'experiencia personal dels joves amb el tema de l'assetjament escolar dins del marc del projecte D'avui per demà. Un any més els joves realitzaran diverses representacions a Barcelona per a preparar la seva participació a dos festivals internacionals de teatre: Uno a Frankfurt (Alemanya) i un altre a Grenoble (França) (+info)

 

 

Urashima

Un joven pescador muy buen hombre y vecino, se le presenta una dama que le pone en una situación nueva
que lo llevará a encontrarse
en una encrucijada.

 

Dirigida por: Jordi Forcadas

Interpretada por: Zeus, Jorge, Manuel, Javier, Daniel, Gonzalo, Holga, Ramón, Oscar, José, Diego, Ricardo,
Clara, Esther, Ariadna, Laura

Ayudantes: Eduardo y Alejandra de la Fundación Salud y Comunidad

 

Joves de Pa'tothom

Ha sonado el despertador.
Se acabó la felicidad. Vuelvo a la rutina,
La rutina en la que no puedo más.
Decían que estudiar era fácil. No están en mi situación.
Se creen graciosos, Lo suyo no tiene perdón. ¿Por qué esto? ¿Por que a mí?
Yo no he hecho nada. Solo quiero ser feliz. Pasan los días y más grande es el muro.
Esto es muy duro.
Ya no quiero seguir.

Dirigida per: Jordi Forcadas

Intèrprets: Amy, Rajae, Mora, Júlia, Anamí, Nerea, Antonio, Rafael, Alejandro (Nano), Mohamed, Nabil, Marc, Nor, Nicole, Dario, Marian, Pau i Marta.

Música: Andrea Lesko i Hugo Martínez.

Data: 26 de juny de 2015
Hora: 19h
Lloc: Espai Jove Boca Nord - C/ Agudells 37-45 (Línia 5 El Carmel -08032) Barcelona

 

 

Inici

 

 

Forn de teatre Pa'tothom - Joves en xarxa

Joves en xarxa

ELS JOVES CONSTRUEIXEN LA CONVIVÈNCIA

Forn de teatre Pa'tothom col.labora desde el 2013 amb el projecte "Joves en Xarxa - Els joves construeixen la convivència". Els colomencs més joves passen a ser una prioritat d’ intervenció municipal en matèria de convivència.

La sensibilització i el suport als processos pedagògics des dels valors, són les principals línies d’acció. La concertació de projectes d’acció social amb una vocació educativa entre el sector públic i privat ha permès consolidar una línia d’intervenció amb població juvenil.

El projecte rep el nom de Joves en Xarxa, i treballa en estreta coordinació amb altres projectes municipals de convivència, com ara la Xarxa de Transmissió de Valors o l’Equip de Mediació i Suport a les Comunitats, així com amb les àrees municipals de joventut, esport o educació.

De fet, la feina de Pa'tothom es basa en la realització de tallers a diversos Instituts per a diferents col·lectius de joves.

Amb el suport de

 

Ajuntament de Santa Coloma de Gramanet - Forn de teatre Pa'othom. Teatre social i teatre de l'oprimit

Forn de teatre Pa'tothom - Fundacio Integramenet

 

Inici

 

 

 

Bullying Teatro Jóvenes del Forn de teatre Pa'tothom

Per què a mi?

Un any més el joves el Palau Alós obre les portes a la Cia. de joves de Pa'tothom. Els joves han concebut una obra sobre assetjament escolar i porten treballant tot l'any. Aquest any estem convidats a dos festivals: Un a Frankfurt (Alemanya) i un altre a Grenoble (França).

Joves de Pa'tothom

Ha sonado el despertador.
Se acabó la felicidad.
Vuelvo a la rutina,
La rutina en la que no puedo más.

Decían que estudiar era fácil.
No están en mi situación.
Se creen graciosos,
Lo suyo no tiene perdón.

¿Por qué esto? ¿Por que a mí?
Yo no he hecho nada.
Solo quiero ser feliz.

Pasan los días y más grande
es el muro.
Esto es muy duro.
Ya no quiero seguir.

Escrito por: Amy Claire

Dirigida per: Jordi Forcadas

Intèrprets: Amy, Rajae, Mora, Júlia, Anamí, Nerea, Antonio, Rafael, Alejandro (Nano), Mohamed, Nabil, Marc, Nor, Nicole, Dario, Marian, Pau i Marta.

Canta: Andrea Lesko.

Data i hora: 15 de maig 2015 a les 19,30

Lloc: Palau Alós (Carrer Sant Pere més Baix 55)

Palau Alos - Forn de teatre Pa'tothom

 

Inici


L'Istituto Teatrale Europeo- I.T.E.

En Jordi Forcadas ha viatjat a Itàlia al gener i febrer per a realitzar una formació al Teatro Integrato de Roma. Aquest workshop es planteja dins d'una sèrie d'intercanvis formatius entre el Forn de teatre Pa'tothom i el Teatro Integrato de Roma -amb el recolzament de la Universitat de Roma- per apropar ambdues entitats envers de una formació holística dels estudiants de cadascuna d'elles.

Així mateix aquest any hi haurà intercanvi d'estudiants, on alguns de Pa'tothom faran un stage a Italia i viceversa. Aquesta és un començament d'una idea més ample d'intercanvi de professionals. Ara per ara també ha començat un intercanvi amb Polònia. Per aquest motiu, l'Aneta Adamska va venir a Pa'tothom a fer un intensiu a l'abril de 2009. Per aquest motiu ha estat convidat a fer un intensiu el Fernand Garnier del CREARC. Properament vindrà per segona vegada el Alberto Ferraro.

Els worshops que ha realitzat en Jordi Forcadas són de Teatre fòrum, Nocions de Teatre de l'Oprimit, Teatro Invisible. Amb el Teatre Imvisible s'han tractat temes com l'homosexualitat (malauradament, el col·lectiu gai té enormes opressions i el Vaticà una enorme influència), racisme i altres. El Teatro Integrato de Roma es caracteritza i és cèlebre per la implantació del Método Hansen i la Mariagiovanna Rosati Hansen és la precursora. Ella ja ha vingut tres cops a Barcelona a realitzar aquesta formació a la seu del Forn de teatre Pa'tothom. També han col·laborat amb les Trobades Internacionals de teatre i educació que organitza Pa'tothom.

 

Inici

 

 

 

Festivals internacionals

Joves de Pa'tothom

Els joves de Pa'tothom han sido invitados este años 2015 a dos festivaels:

Nombre del Festival: Kinder und Jugendtheatertage der Stadt Frankfurt (Oder).
Lugar: Frankfurt, Alemania
Organiza: Theater im Schuppen e.V.
del 9 al 14 de junio 2015

Nombre del Festival: Les 27èmes Rencontres du Jeune Théâtre Européen.
Lugar: Grenoble, Francia.
Organiza: CREARC - Centre de Création de Recherche et des Cultures.
del 3 al 12 de julio 2015

Antes de ir harán varias representaciones en Barcelona.

Ravalésteatre - CC. Drassanes (13 de maig 2015)

Palau Alòs (15 de maig)

Pa'tothom (22, 23 de maig - 5 de juny 2015)

Casa de la Solidaritat (6 de juny)

Centre Cívic Boca Nord (26 de juny)

Aixó és possible gràcies a la feina dels xavals i les aportacions de

- Recol·lecta dels estudiants de la Universitat de Heidelberg PH- Theatergruppe.
- Christian Haoven (Pädagogische Hochschule Heidelberg).
- Theater de Frankfurt - aportació del 80% del viatge a Alemanya.
- CREARC - aportació del 65% de la estança de 9 joves a Grenoble.
- Teatre sobre la Marcha.
- Càritas Barcelona
- Pa'tothom en un percentage encara no calculat...

Amb la col·laboració desinteresada del CC Drassanes i Palau Alós.

Inici

 

 

Bullying Teatro Jóvenes del Forn de teatre Pa'tothom

 

Per què a mi?

Un any més el joves realitzaran diverses representacions a Barcelona. I es preparen per a les representacions internacionals. Aquest any els joves han concebut una obra sobre assetjament escolar i porten treballant tot l'any. A més, Joves de Pa'tothom estan convidats a dos festivals de teatre: Un a Frankfurt (Alemanya) i un altre a Grenoble (França).

Joves de Pa'tothom

Ha sonado el despertador.
Se acabó la felicidad.
Vuelvo a la rutina,
La rutina en la que no puedo más.

Decían que estudiar era fácil.
No están en mi situación.
Se creen graciosos,
Lo suyo no tiene perdón.

¿Por qué esto? ¿Por que a mí?
Yo no he hecho nada.
Solo quiero ser feliz.

Pasan los días y más grande
es el muro.
Esto es muy duro.
Ya no quiero seguir.

Escrito por: Amy Claire

Dirigida per: Jordi Forcadas

Intèrprets: Amy, Rajae, Mora, Júlia, Anamí, Nerea, Antonio, Rafael, Alejandro (Nano), Mohamed, Nabil, Marc, Nor, Nicole, Dario, Marian, Pau i Marta.

Música: Andrea Lesko i Hugo Martínez.


Data: 22 i 23 de maig 2015 a les 20,30h a Pa'tothom

Altres funcions:
5 de juny a les 20,30h al Forn de teatre Pa'tothom
6 de juny a les 18h a la Casa de la Solidaritat (Vistalegre 15 - Raval de Barcelona)

Inici

 

 

 

Assaig dels alumnes de 2o de CINTRA

 

ESCOLA CINTRA

L'Escola CINTRA realitza el treball de teatre de final de curs 2014-15.

Representaran 2 obres.

2 d'ESO - Obra de teatre "Los otros pobres". Obra basada en un poema de Eduardo Galeano, que se pregunta quienes son los verdaderos pobres. Es pues, una familia que tiene mucho dinero y poco amor.

4rt d'ESO - Obra de teatre "1018" concebuda pels alumnes. Sobre relacions interpersonals entre joves. Treballa la importància de saber prendre decisions a la vida en les primeres relacions de parella.

 

Data: 18 de juny les 12h al Centre Cívic Drassanes (Carrer Nou de la Rambla 43)

Agraïments a la Carme i a l'Escola CINTRA

Centre Cívic Drassanes - Forn de teatre Pa'tothom

 

Inici

 

 

 

Bullying Teatro Jóvenes del Forn de teatre Pa'tothom

 

Per què a mi?

Un any més el joves participaran a Elravalésteatre, organitzat pel CC Drassanes. Juntament amb moltes altres companyies. Aquest any els joves han concebut una obra sobre assetjament escolar i porten treballant tot l'any. A més, Joves de Pa'tothom estan convidats a dos festivals de teatre: Un a Frankfurt (Alemanya) i un altre a Grenoble (França).

Joves de Pa'tothom

Ha sonado el despertador.
Se acabó la felicidad.
Vuelvo a la rutina,
La rutina en la que no puedo más.

Decían que estudiar era fácil.
No están en mi situación.
Se creen graciosos,
Lo suyo no tiene perdón.

¿Por qué esto? ¿Por que a mí?
Yo no he hecho nada.
Solo quiero ser feliz.

Pasan los días y más grande
es el muro.
Esto es muy duro.
Ya no quiero seguir.

Escrito por: Amy Claire

Dirigida per: Jordi Forcadas

Intèrprets: Amy, Rajae, Mora, Júlia, Anamí, Nerea, Antonio, Rafael, Alejandro (Nano), Mohamed, Nabil, Marc, Nor, Nicole, Dario, Marian, Pau i Marta.

Canta: Andrea Lesko y Hugo

Mirar programa de Ravalésteatre 2015

Data: 13 de maig a les 21h al Centre Cívic Drassanes (Carrer Nou de la Rambla 43)

Centre Cívic Drassanes - Forn de teatre Pa'tothom

Inici


 

 

Grup de teatre Ampa-ra-noies del Bon Pastor

Grup de teatre Ampa-ra-noies del Bon Pastor

 

Las que no se avecinan

 

A càrrec de la Cia. AMPA-RA-NOIES.
Grup de dones del Bon Pastor

 

Obra de teatro foro

La señora Encarna intenta encontrar solución a los problemas de limpieza de la nueva comunidad de vecinos. Malentendidos y prejuicios no la ayudarán para encontrar una solución. Cómo llegar a acuerdos sin ser los mejores amigos pero siendo buenos vecinos.

Dirigida per Jordi Forcadas
Interpretada por: Maria Antich, Angelina Comas, Xesca Millà, Holga Pallejà, Carmen Caparrós, Loli Valero y Carme Llambregui

Fecha: Domingo 14 de junio 2015

Hora: 12 h

Lugar: Plazoleta de las Casas Baratas del Bon Pastor

 


Programa d'Acompanyament al Reallotjament Bon Pastor

 
Recolza Districte Sant Andreu - Ajuntament de Barcelona

 

Inici

 

 

 

 

Per què a mi?

Casa de la Solidaritat

Aquest any els joves han concebut una obra sobre assetjament escolar i porten treballant tot el curs. Un any més el joves realitzaran diverses representacions a Barcelona, preparant-se els compromisos internacionals, ja que estàn convidats a dos festivals de teatre: Alemanya i França.

Joves de Pa'tothom

Ha sonado el despertador.
Se acabó la felicidad.
Vuelvo a la rutina,
La rutina en la que no puedo más.

Decían que estudiar era fácil.
No están en mi situación.
Se creen graciosos,
Lo suyo no tiene perdón.

¿Por qué esto? ¿Por que a mí?
Yo no he hecho nada.
Solo quiero ser feliz.

Pasan los días y más grande
es el muro.
Esto es muy duro.
Ya no quiero seguir.

Escrito por: Amy Claire

Dirigida per: Jordi Forcadas

Intèrprets:
Amy, Rajae, Mora, Júlia, Anamí, Nerea, Nicole, Antonio, Rafael,
Alejandro (Nano), Nabil, Marc, Nor, Dario, Pau i Marta.

Música: Andrea Lesko i Hugo Martínez. / Rafa Fernández

Properes funcions:
5 de juny 2015 a les 20,30h al Forn de teatre Pa'tothom
6 de juny a les 18h a la Casa de la Solidaritat (Vistalegre 15 - Raval de Barcelona)

Inici

 

 

 

 

Castellcir març 2014

OBRES DE TEATRE FÒRUM PER A AMPAs

Realització d'obres de teatre fòrum arreu de Catalunya, tot representant alguns problemes en que es poden trobar actualment les famílies. Les representacions donaran peu a establir una recerca de solucions amb el públic per aquests problemes.

Projecte finançat per la Diputació de Barcelona - Àrea d'Educació. (...mirar)

 

Obres ja presentades en aquest projecte

25-oct-14 a les 11h "Educar és cosa teva... meva?" a Veciana.

29-oct-14 a les 19h "Educar és cosa teva... meva?"a Santa Maria de Martorelles.

20-nov-14 a les 17,15h "Gaudir del joc" Mediona.

26-nov-14 a les 18h "És cosa de nens" sobre el tema del bullying a Berga.

28-nov-14 a les 17h "Educar és cosa teva... meva?" a Premià de Dalt.

9-des-14 a les 19h "Educar és cosa teva... meva?" a Caldetes.

19-gen-15 a les 10h "Educar és cosa teva... meva?" a Igualada.

21-gen-15 a les 20h "És cosa de nens" sobre el tema del bullying a Teià.

18-feb-15 a les 18h "És cosa de nens" sobre el tema del bullying a Santa Coloma de Cervelló.

8-maig-15 a les 18h "És cosa de nens" sobre el tema del bullying a Sant Quirze Safaja

 

 

Si vols assistir telefona'ns!! T'informarem de l'adreça exacta.

Entrada lliure.

 

Inici

 

 

 

 

Grup de teatre Ampa-ra-noies del Bon Pastor

Grup de teatre Ampa-ra-noies del Bon Pastor

 

Las que no se avecinan

 

A càrrec de la Cia. AMPA-RA-NOIES.
Grup de dones del Bon Pastor

Obra de teatro foro

La señora Encarna intenta encontrar solución a los problemas de limpieza de la nueva comunidad de vecinos. Malentendidos y prejuicios no la ayudarán para encontrar una solución. Cómo llegar a acuerdos sin ser los mejores amigos pero siendo buenos vecinos.

Dirigida per Jordi Forcadas
Interpretada por: Maria Antich, Angelina Comas, Xesca Millà, Holga Pallejà, Carmen Caparrós, Loli Valero y Carme Llambregui

Data: dimarts 12 de maig 2015 a les 17,30 h a la Biblioteca del Bon Pastor - Festas del Bon Pastor

Agraïments:
Escola Bernat de Boïl, Daniella Delavalle, Andrés Upegui y Associació de Veïns i Veïnes del Bon Pastor

 
Finançat pel districte de Sant Andreu - Ajuntament de Barcelona

 

Inici

 

 

 

 

Grup de teatre Ampa-ra-noies del Bon Pastor

Grup de teatre Ampa-ra-noies del Bon Pastor

 

 

Las que no se avecinan

 

A càrrec de la Cia. AMPA-RA-NOIES.
Grup de dones del Bon Pastor

Obra de teatro foro

La señora Encarna intenta encontrar solución a los problemas de limpieza de la nueva comunidad de vecinos. Malentendidos y prejuicios no la ayudarán para encontrar una solución. Cómo llegar a acuerdos sin ser los mejores amigos pero siendo buenos vecinos.

Dirigida per Jordi Forcadas
Interpretada por: Maria Antich, Angelina Comas, Xesca Millà, Holga Pallejà, Carmen Caparrós, Loli Valero y Carme Llambrí

13 de maig 2015 a les 16 h a l'Escola Lola Anglada de l'Hospitalet.

Agraïments:

Mobiolak, Escola Bernat de Boïl, Daniella Delavalle, Andrés Upegui y Associació de Veïns i Veïnes del Bon Pastor

 
Finançat pel districte de Sant Andreu - Ajuntament de Barcelona

 

Inici

 

Julian Boal en el Forn de teatre Pa'tothom - Barcelona

Julian Boal en el Forn de teatre Pa'tothom - Barcelona


La paradoja del éxito del Teatro del Oprimido

Conferencia
A cargo de Julián Boal

El Teatro del Oprimido nació en los años 70, en el contexto de la lucha contra la dictadura, pero también de la crítica a las formas políticas que eran hegemónicas en la izquierda antes del golpe. Este teatro basado en la hipótesis de confianza de que los oprimidos puedan hacer lo que el orden les niega -que sea o teatro o revolución-, ha conocido un éxito que lo lleva mucho más allá del contexto que lo vio nacer. Presente hoy ya en más de 60 países, el Teatro del Oprimido parece no haber sufrido el devenir político que comenzó en los años 80.

Las formas de arte son perecederos, decía W. Benjamin. A lo que hemos podido asistir no es tanto a la muerte de ciertas formas, sino la completa transformación de sus sentidos el cambio coyuntural; coyunturas que abarcan tanto la macroeconomía como nuestra subjetividad. ¿Cómo este cambio afectó al Teatro del Oprimido? ¿Qué será de él y de sus usos en tiempos neoliberales? ¿Cómo se dio dentro del TO, el paso de un tiempo de dictaduras y partidos extremos, al otro, al de facebook y democracias supuestamente considerados participativas?

Fecha: jueves 26 marzo de 2015 a las 20h

 

Inici

 

 

Teatro del Oprimido

Mustafà és al replà

Obra de teatre fòrum contra el racisme subtil dins de les accions de la Xarxa Antirumors.

Sinopsi

En una comunitat de veïns ens trobem amb un problema que afecta a tots. Malgrat una convivència normal davant certs interessos sorgeixen conflictes on aniran aflorant actituds carregades de prejudicis i estereotips respecte a l'altre. Això crea una barrera comunicativa i una distància que fa impossible trobar una solució conjunta.

Dirigida per: Jordi Forcadas

Interpretada per:

Marina Getino, Holga Pallejà, Abdelfateh Damouh, Lluís Cases i Eduard Benito

Lloc: Parc de la Trinitat Vella

Data: 25 d'abril a les 18h

Organitza: CC Trinitat Vella - Espai Via Barcino

 

Finançat en un 100% per:

Pla Barcelona Interculturalitat Logo Districte de sant andreu Barcelona

 

Inici

 

 

Teatro foro contra la ley MOrdaza

 

 

 

Grito amordazado

Obra de teatre fòrum

Cuando los ciudadanos queremos pasar de ser simples votantes a tomar iniciativas, el poder político articula estrategias de menosprecio, criminalización, ilegalización de grupos activistas que se manifiestan.

El grupo de actrices que son del grupo de Teatro de Intervención Social han realizado una obra de teatro foro sobre la criminalización de la protesta social. Tema que guarda más actualidad después del surgimiento de la Ley Mordaza.

 

Dirigida por: Jordi Forcadas

Interpretada por: Laura Terraza, Clara Bellavista, Ari Jiménez, Ana Soria, Roser Rodríguez, Laura Gonzàlez, Sandra Borrell, Virginia Sola, Adriana Fontàs y Ricardo Corduente.

Lugar: Carrer de la Lluna 5, baixos

Data: 26 d'abril 2015 a les 19,30h

Ciudadano no es aquel que vive en sociedad,
sino el que la transforma
. A. Boal

Inici

 

Fòrum d'alternatives a l'atur la pobresa i la desigualtat

 

Fòrum d'alternatives a l'atur la pobresa i la desigualtat

2015

Els objectius del FÒRUM a més d'aprofundir en les dimensions de l'atur, la pobresa i la desigualtat, conèixer les seves causes i els seus responsables, és avançar mitjançant el diàleg i el debat de les organitzacions, moviments i plataformes socials participants en la recerca de les solucions i alternatives al "desordre" econòmic, social i polític existent, així com organitzar el suport a les accions i iniciatives d'acció i mobilització que s'acordin en el marc dels tallers i seminaris, sempre amb el lema de "rescatar les persones" i la finalitat de construir una societat més justa, igualitària, solidària i democràtica.

Convidem doncs a les persones, entitats, organitzacions i moviments sensibles i identificats amb els seus objectius a organitzar i col.laborar amb el FÒRUM, que tindrà lloc a la ciutat de Barcelona els dies 24, 25 i 26 d’abril de 2015.

- Donar visibilitat als problemes relacionats amb l'atur, la pobresa i la desigualtat.
- Debatre'ls des de diferents enfocaments i realitats.
- Elaborar conclusions, a ser possible no pre-dissenyades, de cada un dels blocs i el resum final de la sessió de clausura.
- Implicar el màxim possible de persones i col.lectus per aconseguir una gran pluralitat al Fòrum.
- Difondre les conclusions del Fòrum mitjançant materials diversos.
- Traçar línies i estratègies d'acció social i política en un calendari marcat i proper.

El Forn de teatre Pa'tothom participarà amb una representació teatral:
"Gran Gal·la de l'Empresari de l'Any" a càrrec de la Cia. Tandem de Cuatre.

Mirar la web

 

 

Inici

 

 

 

Sant Jordi al Ravfal

Sant Jordi al Raval

El Raval més divers i comunitari protagonitzarà el dia de Sant Jordi

Els protagonistes de Sant Jordi al Raval són les entitats, que surten al carrer per compartir i viure una tradició especial, en una mostra que reflecteix la riquesa cultural del Raval.

Per a primer cop, el Forn de teatre Pa'tothom, hi participarà amb la Cia. Joves de Pa'tothom, que vendrà llibres i farà un taller: "Una rosa diferent..."

Vina a gaudir al Raval...

Mirar el programa de tota la jornada

Mirar activitats a la Rambla del Raval

#santjordiraval

Organitza Fundació Tot Raval

 

Inici

 

 

"La vida amb flow"

Obra de teatre de joves amb necessitats educatives especials.

Obra de teatre a l'Escola Viver de Sant Foix a porta tancada.

Forn de teatre Pa'tothom col·labora amb l'Escola Viver Castell de Sant Foix fent tallers de teatre pels xavals. El teatre s'ha constituït com a un element clau per a aconseguir aquest objectiu, complementant altres projectes. A més l'entorn geogràfic on està ubicada l'Escola-Viver permet l'organització d'activitats pròpies de la jardineria i horticultura ornamental, afavorint la formació i el desenvolupament personal de l'alumnat.

Aquesta representació és el tancament del projecte "Escola Viver Castell de Sant Foix Joves amb necessitats educatives especials".

Si estàs interessat d'alguna manera de veure-la trucans i exposa els motius.

27 de març 2015 a les 10,30h

Projecte finançat en un 100% per:


Fundació Andruxai

Inici

 

 

 

 

Espacio público y teatro

Imagen horrible de proyecto urbanístico extraída de esta web (mirar).

 

 

 

Espai públic?

Aula oberta d'alumnes de Teatre de Intervenció Social del Forn de teatre Pa'tothom.

Teatre fòrum sobre l'espai públic.

El grup ha realitzat una reflexió sobre l'ús, concepció i normativitat de l'espai públic, ja que com a espai “no privat” està en mans de ens que tenen interessos privats deixant a la ciutadania un únic ús: el d'un lloc de pas. Totes les altres activitats estan vigiladas, normativitzades i/o castigades.


Dirigida per: Jordi Forcadas

Interpretada per: Estefanía Araguás, Arola Segarra, Marta Palencia, Clara Casals, Raquel Diez y Ricardo Corduente.

 

Data: dilluns 23 de març 2015 a les 20,30 h

 

Inici

 

 

 

 

Grito amordazado

Obra de teatre fòrum

Cuando los ciudadanos queremos pasar de ser simples votantes a tomar iniciativas, el poder político articula estrategias de menosprecio, criminalización, ilegalización de grupos activistas que se manifiestan.

El grupo de actrices que son del grupo de Teatro de Intervención Social han realizado una obra de teatro foro sobre la criminalización de la protesta social. Tema que guarda más actualidad después del surgimiento de la Ley Mordaza.

 

Dirigida por: Jordi Forcadas

Interpretada por: Laura Terraza, Clara Bellavista, Ari Jiménez, Ana Soria, Roser Rodríguez, Laura Gonzàlez, Sandra Borrell y Virginia Sola.

Lugar: Carrer de la Lluna 5, baixos

Data: 28 de febrer 2015 a les 20h

Ciudadano no es aquel que vive en sociedad,
sino el que la transforma
. A. Boal

Inici

 

 

 

 

Voces, poemas y canciones

Jornada de suport a la campanya #Justícia Juan Andrés

Dentro de numerosas actividades que se harán habrá un recital de textos poéticos de

Juan Miguel Portal Olea,

recitados por Carmen Ambrós y Ariadna Jiménez,

con el acompañamiento de cante y guitarra de
Andrea Lesko y el guitarrista Hugo Martínez.

Con la colaboración del Forn de teatre Pa'tothom.

 

Día: 14 de diciembre 2014 a las 13h

Lloc: Ágora Juan Andrés

Adreça: Carrer Aurora cantonada Riereta.

 

 

Inici

 

 

 

 

 

 

Grito amordazado

Obra de teatre fòrum

Cuando los ciudadanos queremos pasar de ser simples votantes a tomar iniciativas, el poder político articula estrategias de menosprecio, criminalización, ilegalización de grupos activistas que se manifiestan.

Ciudadano no es aquel que vive en sociedad, sino el que la transforma. A. Boal

El grupo de chicas del curso del nivel 1 de Teatro de Intervención Social han realizado una obra de teatro foro sobre la criminalización de la protesta social.

Así por la mañana después de la manifestación contra la Ley Mordaza a las 12h en Plaça Universitat te quedas en el centro, comes en el Raval y por la tarde te acercas a Pa'tothom. No te lo pierdas!

Dirigida por: Jordi Forcadas

Interpretada por: Laura Terraza, Adriana Fontàs, Daniela Dellavalle, Clara Bellavista, Heidi Pàmies, Ari Jimenez, Ana Soria, Roser Rodríguez, Laura Gonzalez, Paula Rubio, Sandra Borrell y Virginia Sola.

Lugar: Carrer de la Lluna 5, baixos

Data: 20 de desembre 2014 a les 19h

 

Inici

 

 

 

 

 

 

Pràctiques artístiques, participació i canvi social

Formació

A càrrec de la Xarxa Artibarri

(3ra edició)

Formació que promou el debat i la reflexió entre els participants i facilitar eines i estratègies metodològiques que ajudin a desenvolupar projectes de pràctiques artístiques que pretenen la transformació social de les comunitats.

El curs serà impartit per 13 professionals expertes/s en desenvolupament comunitari i/o diverses pràctiques artístiques, que han unit esforços i han posat en comú estratègies i metodologies d’intervenció a través de l’art.

Podeu trobar informació del curs i com fer la inscripció al blog d'Artibarri.

NOVETAT - Pregunta i podràs accedir a beques!!

Gener i febrer 2015 (inscripcions obertes)

 

 

Inici

FORMACIÓN
TEATRO DEL OPRIMIDO
ITALIA

Jordi Forcadas ha estado invitado ha Roma, Italia a hacer un intensivo durante dos fines de semana por el Istituto teatrale Europeo.

TEATRO DELL'OPPRESSO
TEATRO FORUM
TEATRO INVISIBILE

Condotto da JORDI FORCADAS della Scuola di teatro Pa'tothom - Barcellona (Es)

23, 24, 25 gennaio 2015 (Teatro Forum)

6, 7, 8 febbraio 2015 (Teatro Invisibile)

(venerdì 14,30 - 18,30, sabato e domenica 9,30-18,30)

Dalla rappresentazione di situazioni oppressive riconoscibili dal pubblico alla trasformazione dello stesso in attore-protagonista; dall'idea alla lotta sul palcoscenico con gli attori-antagonisti; dall'azione individuale al dibattito.

+info

 

Inici

 

 

 

Forn de teatre Pa'tothom

 

 

 

 

 

CITISPYCE: FP7 European Research Project

CITISPYCE - combating inequalities through innovative social practices of, and for, young people in cities across Europe.

European Social Research Unit

Pa'tothom ha col·laborat amb la Recerca que s'està fent des de l'Universitat de Barcelona dins d'un projecte més ampli liderat per Aston University.

La Unitat de Recerca Social Europea (European Social Research Unit) es dedica a desenvolupar projectes de recerca en les àrees d'exclusió i control social, així com en la integració i cohesió social a nivell comparatiu europeu. L'enfocament a l'hora de fer recerca és essencialment etnogràfic combinant el debat conceptual i tèoric amb un marc pragmàtic i aplicat. L'equip ha fet un estudi sobre la Cia. joves de Pa'tothom, tot convidant a una jove a Cracóvia i fent un seguiment de l'obra de teatre "Operació Salfuman" que denunciava l'abús policial a Barcelona.

Encare que la col·laboració del Forn de teatre Pa'tothom no deixa de reflectir-se a l'estudi com una anécdota (com sempre amb les universitats), ha implicat feina pels joves i per l'entitat.

Mirar més info

 

Inici

 

 

 

Mustafà és al replà al Bergedà

Obra de teatre fòrum

El Forn de teatre Pa'tothom presentarà l'obra de teatre fòrum al Berguedà per a joves de la regió a 4 municipis.

Sinopsi

En una comunitat de veïns ens trobem amb un problema que afecta a tots. Malgrat una convivència normal davant certs interessos sorgeixen conflictes on aniran aflorant actituds carregades de prejudicis i estereotips respecte a l'altre. Això crea una barrera comunicativa i una distància que fa impossible trobar una solució conjunta.

Dirigida per: Jordi Forcadas

Interpretada per:

Judit Saula, Holga Pallejà, Alí Hamidou, Ricardo Corduente i Eduard Benito


11 NOVEMBRE 8 – 10h GIRONELLA CEIP i 11.30- 13.30h Teatre Municipal de Berga

12 NOVEMBRE 8- 10h CEIP de BAGÀ i 12.30 a 14.30 h CEIP de PUIG REIG

 

Finançat per:

Consell comarcal del Berguedà (Àrea de Ciutadania i Immigració)

Ajuntament de Berga

 

Inici

 

 

 

 

 

 

Marcha Mundial de las Mujeres

La Marcha Mundial de las Mujeres es un movimiento mundial de acciones feministas que reúne grupos de mujeres y organizaciones que actúan para eliminar las causas que originan la pobreza y la violencia contra las mujeres. Nosotras luchamos contra todas las formas de desigualdad y de discriminación sufridas por las mujeres. Nuestros valores y nuestras acciones visan un cambio político, económico y social. Los mismos que se articulan alrededor de la mundialización de las solidaridades, la igualdad entre mujeres, entre mujeres y hombres, y entre los pueblos, el respecto y la valoración de liderazgo de las mujeres y el fortalecimiento de las alianzas entre mujeres y con los otros movimientos sociales..

Forn de teatre Pa'tothom colabora con un granito de arena a esta iniciativa.

El 6 de febrero habrá un evento en Ca' la Dona: RECOLZAMENT "4a Acció Internacional de la Marxa Mundial de les Dones" - Divendres #6F les companyes d la @marxamundialded presenten la #CaravanaFeminista a Ca la dona

 

Consulta la web de MMM

 

 

Inici

 

 
   
 

Ir a la página de inicio Patothom

 

 

Web Dissenyada per ITACA-BCN ©2009