CULTURA PER LA LLIBERTAT

COMUNICAT

Forn de teatre Pa’tothom

 

En relació a la publicació de la sentència del Tribunal Suprem en el judici als líders de la societat civil i representants polítics.

D’entrada aclarim que amb aquest comunicat entenem que hem arribat a una situació límit per la qual estem patint una regressió de nostres drets i llibertats com a ciutadanes. Aquesta sentència suposa un greu retrocés democràtic en l’exercici dels drets i llibertats individuals i col·lectius.

La llibertat d’expressió i de manifestació en un país que es considera democràtic no hauria de permetre que puguin empresonar les persones per les seves idees polítiques. Actualment tota dissidència es motiu per engegar un procés judicial (com ara als artistes).

Per això, des de nostra entitat decidim tancar el dia 18 d’octubre en senyal de protesta pels actes opressius de l’estat i per a sumar-nos las convocatòries en defensa de les persones represaliades.

Volem reivindicar la llibertat d’expressió, la de manifestació, la pluralitat política, la diversitat ideològica i el dret a fer cultura.

I ja que estem, demanem la llibertat als presos i preses polítics per a considerar-ho injust.

 

Fet a Barcelona el 15 d’octubre 2019