Força teatre – Arnau Itinerant

Projecte Força teatre

Projecte que coordina i desenvolupa: Forn de teatre Pa’ tothom dins de la Temporada 2023-24 a l’Escola Collaso i Gil del Raval. Projecte del Teatre Arnau amb Caixa d’Eines. Programes de Cultura i Educació del Pla de Barris de l’Ajuntament de Barcelona

Descripció:
Projecte creatiu i educatiu d’arts escèniques i reforç en la dimensió de comunicació i ús del català que sorgeix de la necessitat del centre de treballar amb competències bàsiques a partir del teatre amb els cursos de 5è de primària dins d’una col·laboració sostinguda amb el Teatre Arnau durant tot l’any escolar. Per una altra banda, el projecte té com a objectiu a llarg termini poder facilitar i construir models educatius des del teatre transferibles i construir una mirada global del teatre com eina educativa.
Es tracta d’un treball artístic continuat per una formació integral dels joves de cinquè, on l’eix principal serà el joc, i com a finalitat específica el joc dramàtic amb totes les seves característiques pedagògiques. Es contempla ser un espai complementari al treball de l’aula, una feina transversal on convergeixin coneixements, somnis i experiències. El treball amb arts escèniques permet aconseguir un aprenentatge constant sobre la importància i la força del grup, i on la creació plegats, produeixi una cohesió que permeti comprendre el guany que representa per a tots i per a cadascú el fet d’assolir reptes col·lectius.

 

Arnau Itinerant
El Forn de teatre Pa’tothom, es va sumar a la iniciativa de Arnau Itinerant, quan -ara fa uns anys- arrencava el moviment veïnal i d’entitats per tornar a obrir el Teatre Arnau, vam publicar un manifest que va rebre el suport de 18 entitats i plataformes veïnals, 9 gestores culturals, 10 periodistes culturals, 7 equipaments i sales, 8 cooperatives socials i culturals, 4 entitats de l’àmbit acadèmic i administratiu i 104 companyies i profes­sionals de les arts escèniques. (+INFO)