Per un Teatre Fòrum de la “anàlisi concreta” / Discriminació
A càrrec de: Julian Boal
Moltes vegades veiem Teatre fòrums que individualitzen problemes que sorgeixen en realitat de les estructures mateixes de les nostres societats.
Aquesta individualització condueix a almenys dos problemes.
Primer, suggereix que les opressions sorgeixen del lliure arbitri o de les perspectives personals dels malfactors. Però, per descomptat, l’opressió no funciona d’aquesta manera; Un blanc durant l’Apartheid, per exemple, es va beneficiar del racisme sense importar si va sostenir conscientment opinions personals racistes. En segon lloc, individualitzar els problemes implica que és responsabilitat dels individus lluitar contra opressions que són de major abast que ells mateix. Per exemple, destacar el que una dona específica pot fer en el moment mateix en què està sota l’amenaça de ser colpejada pel seu marit reforça la perillosa idea que ella és personalment responsable d’aquesta violència o de detenir-la per si mateixa.
Aquest taller, a través de jocs, exercicis i tècniques, s’enfocarà a trobar maneres de retratar els sistemes opressius en lloc de simplement denunciar a les persones amb l’anomenat comportament “dolent”. En aquest taller, els participants guanyaran experiència amb una varietat de metodologies de Teatre de l’Oprimit, crearan escenes originals de Teatre-Fòrum i debatran el paper de la figura del comodí.
Julian Boal ve del Brasil per a fer aquest workshop a Barcelona. Julian Boal és actualment un dels ideòlegs més importants de Teatre de l’Oprimit del món. Treballa amb l’Escola
Dates: divendres 4 de setembre 19h a 22h. Dissabte 5 i diumenge 6 de 10h a 13h i de 15 a 19h
Total hores: 17 hores
Preu: 230€
Preu per a estudiants de TIS al març (que els hi va tocar la pandèmia): 190€