“D’avui per demà” – Projecte – Teatre amb joves

“D’avui per demà” és un projecte que s’engega un procés on un grup de joves crearà i muntarà una obra de teatre tot complementant-la amb una formació en arts escèniques. Aquest procés esdevé un recurs cultural per la ciutat de Barcelona amb el que es pot comptar, tot ajudant als participants en un procés d’apoderament. A més es procurarà participar en un Festival de Teatre Jove europeu.
El projecte garanteix ser part d’un procés participatiu que, mitjançant el teatre, treballa temàtiques que preocupen al jovent, i el teatre és una manera de parlar-ho sobre un escenari.
Es realitzen d’activitats teatrals al llarg del curs a per a que el jovent puguin a l’experiència d’un muntatge teatral i participar en diferents esdeveniments locals i internacionals, al mateix temps que les dinàmiques esdevenint un recurs pel barri i per la ciutat.
Les formacions, a més, són un mitjà d’intercanvi d’experiències, d’anàlisis i de difusió d’idees i una eina pel canvi social, des del si mateix del grup per a la millora social i individual. Les temàtiques varien segons el grup de joves participants i són elles(s) qui les proposen. L’apoderament passa per concebre que el jovent no té risc de exclusió sinó que són vulnerables davant de pràctiques que els exclouen. El risc augmenta si parlem de dones joves i també els nouvinguts.
El procés pretén doncs, incentivar la reflexió, enfortir el pensament astracte i ajuda la cerca de solucions creatives als problemes quotidians que puguin enfrontar.
Afavoreix el desenvolupament d’habilitats artístiques i qualitats socials com la sensibilitat o la tolerància.
Contribueix potencialment al desenvolupament de valors ciutadans, l’aportació a la igualtat de gènere i la valoració de la diversitat.
Pot promoure un major coneixement de la pròpia identitat cultural, valorant les diverses expressions artístiques que observaran en la seva vida.
El teatre crea un espai que permet treballar en comunitat tot i explorar dimensions que contribueix al benestar emocional.

Amb el suport de un 30% de:

Logo_Districte_Ciutat_Vella